تحقیق پاکستان ۲۴ ص

تحقیق پاکستان ۲۴ ص

تحقیق پاکستان ۲۴ ص

تحقیق-پاکستان-24-صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۲۵ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏۲
‏۱- موقعیت جغرافیایی
‏پاکستان در جنوب غربی آسیا در محدوده‏ ۲۳ الی ۳۶ درجه عرض جغرافیایی و‏ ۶۱الی‏ ۷۵ درجه طول شرقی واقع شده است مساحت این کشور ۸۰۳۹۴۳ کیلومتر مربع می باشد طولانی ترین فاصله شمال شرقی تا جنوب غربی این کشور ۱۸۷۵ کیلومتر و جنوب شرقی تا شمال غربی آن ۱۰۰۶ کیلومتر است ۸۱۴ کیلومتر نیز مرز ساحلی ‏دارد مرز مشترک این کشور با ایران ۸۹۱ کیلومتر با افغانستان ۲۴۶۶ کیلومتر با چین ۵۲۳ کیلومتر و با هند ۲۰۲۸ کیلومتر می باشد .
‏پاکستان در قسمت شرقی بخشی از راضی کشمیر را که اکثریت وسیعی از جمعیت آن مسلمان هستند تحت کنترل خود دارد از ابتدای جدایی پاکستان در ۱۹۴۷ از شبه قاره هند و تاسیس این کشور حاکمیت بر کشمیر مورد اختلاف دو کشور هند و پاکستان بوده است.
‏این اختلاف موجب جنگی در همان ابتدا میان دو کشور گردید و بخشی از کشمیر به نام کشمیر آزاد به پاکستان واگذار گردید کشمیر آزاد ۱۱‏۶۳۹ کیلومتر وسعت دارد و مرکزش مظفر آباد است .
‏۲- عوارض طبیعی
‏این کشور به سه منط‏قه جغرافیایی اصلی تقسیم می شود ارتفاعات شمالی جلگه رود سند و فلات بلوچستان
‏سه سلسله جبال بزرگ جهان یعنی ‏هیمالیا قراقوم و هندوکش در مناطق شمالی پاکستان با هم تلاقی ‏می کنند تقریبا کلیه مناطق شمالی و شمال غربی این کشور از کوههای مرتفع پوشیده شده واین کوهها غالبا مشخص کننده مرزهای بین المللی بین پاکستان چین و افغانستان هستند .
‏هفت قله از ۱۶ قله مرتفع جهان در پاکستان واقع شده ودر منطقه بلتستان به تنهایی بیش از ۴۵ قله با ارتفاع بین ۵۵۰۰تا ‏۷۲۰۰ متر وجود دارد.
‏بزرگترین قله پاکستان که دومین قله مرتفع جهان نیز هست ک-۲(‏۸۴۰۰متر )نام دارد .
‏۳-رودها
‏رود سند که از برف کوههای هیمالیا سرچشمه می گیرد طولی معادل ۲۹۰۰‏ کیلومتر دارد ویکی از بزرگترین رودهای جهان است این رود ‏مسیر خود را از تبت آغاز می کند و ‏پیش از ورود به پاکستان از منطقه مورد اختلاف کشمیر می گذارد این کشور بدون جریان پیوسته آب سند که نیروی برق وآب آن را تامین
‏۳
‏می کند نمی تواند به حیات خود ادامه دهد ۱۶۰۹ کیلومتر از کل طول رود در این کشور جریان دارد حجم آب رود سند و رودهای ‏فرعی آن دو برابر حجم رود نیل و ده برابر حجم رود کلورادو است رودهای دیگر آن رودهای جهلوم چناب راوی بیاس وستلج می باشد.
‏۴-شهرها
‏پایتخت پاکستان شهر اسلام آباد است این شهر در اکتبر ۱۹۵۹ به عنوان پایتخت جدید پاکستان (بجای ‏کراچی ‏ ‏) انتخاب شد تمامی ساختمانهای اصلی دولت در این شهر قرار دارد این شهر کم جمعیت و خوش آب وهوا محل وزارت خانه ها وسفارتخانه ها و مرکز دیپلمات نشین ‏است جاده مری منطقه ‏خوش آب وهوا وییلاقی و کوهستانی این نواحی از میان آن می گذرد وسرسبزی خاصی ‏به آن بخشیده است دانشگاه قائد اعظم اسلام آباد وموسسه علوم هسته ای پاکستان در این شهر قرار دارد.‏شهر لاهور مرکز استان پنجاب ومرکز دانش وفرهنگ اسلامی است که محل همایی ‏روشنفکران ومرکز سمینارهای علمی ومرکز روحانیت وبر جسته ترین علما شیعه وسنی است واز مهم ترین مراکز تاریخی ادب فارسی به شمار می رود .
‏شهر راولپندی بر خلاف اسلام آباد بسیار پر جمعیت وسابقا بخشهای اداری در آنجا‏ مستقر بود . دراین شهر پادگانها و تاسیسات نظامی متعددی به چشم مس خورد هنوز هم قسمت اعظم ستادهای ارتش در آنجا قرار دارد ‏از دیگر شهرهای پاکستان می توان کراچی پیشاور کویته را نام برد.
‏۱-جمعیت وترکیب آن
‏جمعیت پاکستان در اول ژانویه ۲۰۰۰ میلادی ،۰۱/۱۴۱ میلیون ‏نفر تخمین زده می شود جمعیت این کشور در زمان استقلال (۱۹۴۷) حدود ۵/۳۲ میلیون نفر بود براساس سرشماری سال ۱۹۸۱ جمعیت این کشور به ‏۴۴۶/۲۵۳/۸۴ نفر رسید که از این تعداد ۶۷۷/۲۳۲/۴۴ نفر مرد و ۹۶۷/۰۲۰/۴۰ نفر زن بودند (تراکم جمعیت در نیمه سال ۱۹۹۲‏در هر کیلومتر مربع ۶/۱۴۹ نفر بوده است )
‏به رغم رشد ملاحظه شهر نشینی هنوز بیش از هفتاد درصد جمعیت این کشور روستا نشین هستند در حال حاضر ۷۸ در صد جمعیت پاکستان کاملا ‏بی سواد هستندوبیش از ۳۰ درصد جمعیت پایین تر از خط فقر قرار دارند تخمین زده می شود جمعیت این کشور در سال ۲۰۵۰ میلادی با ۳۸۱
‏۳
‏میلیون نفر پس از هند وچین قرار گرفته و پاکستان سومین کشور پر جمعیت جهان بشود.
‏این کشور دارای جمعیت جوانی است در حدود ۴۶ در صد از جمعیت زیر ۱۵ سال هستند پس از اشتغال افغ‏انستان نیز حدود سه میلیون افغانی به پاکستان پناهنده شدند این پناهندگان علاوه بر هزینه مالی برای پاکستان امنیت و آرامش این کشور را مختل نمودند پ‏اکستان پس از جنگ افغانستان درصدد است برای بازگشت آوارگان افغانی برنامه ای تنظیم نماید تا برای ایجاد امنیت مشکلی پیش نیاید.
‏۵- فرودگاهها‏: سازمان هوانوردی پاکستان که به لحاظ سازمانی زیر نظر وزارت دفاع بود از سال ۱۹۶۹ از این وزارت جداشد وبه صورت یک سازمان خودگردان با نظارت عالیه و نهایی وزارت در آمد سازمانهای که زیر نظر بخش هوانوردی هستند عبارت است از :‏هواپیما یی بین المللی پاکستان هواپیمایی کشوری سازمان توسعه فرودگا هها نیروی حفاظت فرودگاه وسازمان هواشناسی .
‏در ۱۹۸۲ سازمان هواپیمایی کشوری تاسیس شد که کار ان تنظیم و هدایت ارتقای ترافیک هو‏ایی است سیاستگذاری تجهیزات و مسائل مربوط به خطوط پرواز و ارتقا‏ وضعیت‏ پروازها نیز به عهده این سازمان است در ۱۹۶۵ سازمان توسعه فرودگاههای کشور تاسیس شد که کار احداث مرمت وبرنامه ریزی فرودگاههای کشور را انجام می دهد این سازمان طرحهایی در عربستان نیز انجام داده است کار ساخت فرودگاه عظیم جناح در کراچی که در سال ۱۹۹۲ مورد بهره برداری قرار گرفت از طرحهای موفق این سازمان است . پاکستان دارای ۶ فرودگاه بین المللی در شهرهای کراچی لاهور پیشاور کویته راولپندی واسلام آباد است علاوه بر آن ۹۴ فرودگاه داخلی دیگر نیز وجود دارد .
‏ ‏دولت پاکستان بخش خصوصی را در سیستم حمل ونقل هوایی در گیر ساخته تا از این طریق مسائل و مشکلات این بخش را تهسیل نماید ‏هواپیمایی بین المللی پاکستان دارای ۴۷ فروند هواپیما می باشد که از این تعداد ۸ فروند بوئینگ ۷۰۷،۶ فروند بوئینگ ۳۰-۷۳۷،۱۴ فروند فوکر ۲۷-F‏ یک فروند بوئینگ باری ‏۷۰۷،دو فروند هواپیما ی دیگر می باشد خط مذکور به اکثر نقاط جهان پرواز دارد واز ۴۹ ایستگاه بین المللی و ۳۴ ایستگاه داخلی استفاده می نماید .
‏۴
‏۱-اهمیت استراتژیک پاکستان در منطقه
‏پاکستان در منطقه آسیای جنوب غربی واقع شده است این کشور بخشی از شبه جزیره هندوستان می باشد که در سال ۱۹۴۷ از هند جدا شده و استقلال یافت پاکستان از شمال با کشور افغانستان و چین از غرب ‏با هند از شرق با ایران و افغانستان و از جنوب با دریای عمان مجاور می باشد.
‏۲- روابط با آمریکا
‏روابط آمریکا با پاکستان در سال ۱۹۵۰ با سفر لیاقت علی خان نخست وزیر پاکستان به آمریکا آغاز شد در این دیدار یک موافقتنامه ۳۵ ساله بین پاکستان و آمریکا برای مقابله با بحران غذایی در پاکستان به امضا رسید اما در سال ۱۹۶۵ و در جنگ هند و پاکستان عدم حمایت آمریکا و اعضای پیمان سیتو روابط را تیره نمود . اما پس از انقلاب اسلامی ایران و تجاوز شوروی سابق به افغانستان روابط دو کشور پاکستان و آمریکا گسترش یافت .
‏تحریم طولانی صدور تسلیحات آمریکا به پاکستان در سال ۱۹۸۰ خاتمه یافت در سال ۱۹۸۲ قرار داد نظامی و اقتصادی پنج ساله آمریکا به پاکستان به ارزش ۲/۳ میلیارد دلار بین دو کشور منعقد گردید این قرار داد به شرط خودداری دولت پاکستان از تلاشی جهت بین دو کشور منعقد گردید این قرار داد به شرط خودداری دولت پاکستان از تلاش جهت دستیابی به سلاح اتمی از تصویب کنگره آمریکا گذشت مهم ترین بخش کمک نظامی به‏ پاکستان تحویل ۴۰ فروند جنگده ۱۶- F‏ به پاکستان بود. که تعدادی از آنها هنوز به پاکستان تحویل داده نشده است که این بدلیل آزمایشات اتمی پاکستان بود.
‏در سال ۱۹۹۶ دولت آمریکا سه فروند هواپیما شناسایی P3C‏ موشکهای ضد کشتی هارپون ، موشک اندازهای تاو، توپهای کورش، راکت و قطعات یدکی تجهیزات نظامی به پاکستان تحویل داد. در جنگ افغانستان دولت آمریکا با تهدید کردن کشور پاکستان در مورد حمایت پاکستان از طالبان، باعث شد که پاکستان ۹ پایگاه نظامی خود را در اختیار آمریکا قرار دهد. در قبال این عمل پاکستان آمریکا ۳ میلیارد دلاری به این کشور پرداخت نمود.
‏۲-۸ وضعیت نظامی

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x