تحقیق پیش فرض‌های روانشناسی کار ۴۵ ص (قابل ویرایش)

تحقیق پیش فرض‌های روانشناسی کار ۴۵ ص (قابل ویرایش)

تحقیق پیش فرض‌های روانشناسی کار ۴۵ ص (قابل ویرایش)

تحقیق-پیش-فرض‌های-روانشناسی-کار-45-ص-(قابل-ویرایش)لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۴۴ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏۱
‏پیش فرض‏‌‏های روانشناسی کار
‏اولین پیش فرض‏ ‏روانشناسی کار این است که اقتصاد و صنعت با نیروی فکری و یدی انسان هدایت می شود . بنابراین سلامت فکری ونیروی دستی انسان نقش مهمی در بهبود عملکرد تولید دارد.
‏دوم با توجه به رشد روز افزون زمینه های اجتماعی ، اقتصادی و صنعتی بدون در نظر گرفتن جنبه های روانی مسائل انسان نمی توان به صورت عقلایی و منطقی مسائل نیروی انسانی را در محیط کار حل کرد .
‏سومین پیش فرض این است که روانشناسی کار بر این اساس استوار است که برای حل مسائل انسانی در کار ‏رابطه کارگر و کارفرما حل کرد . مبتنی بر اصول و حقایق روانشناسی باشد مطمئنأ سیر صعودی در تولید و سرمایه متجلی خواهد شد .
‏چهارم این است که روان و رفتار مدیر و کارکنان تحت تأثیر عوامل محیطی و وراثتی است.
‏پنجم (روانشناسی کار) بی توجهی به تفاوتهای فردی در کار منجر به شکست مدیریت می شود .
‏ششم این است که هم می توان رضایت کارگران را بهبود بخشید و هم بازده کار آنها ر‏ا‏ افزایش داد .
‏موارد استفاده از روانشناسی کار
‏می توان به دو قسمت ۱ ‏–‏ کارگزینی ۲ ‏–‏ سازگار کردن کار با شایستگی ها و توانائیهای انسان تقسیم کرد .
‏۳
‏۱ ‏–‏ کارگزینی شامل انتخاب و راهنمایی کارگران ، آموزش آنها ،ارزیابی های شغلی، برآورد درجه سختی کار و انگیزه ها . ۲ ‏–‏ درباره سازگار کردن کار با شایستگی و حدود و توانایی انسان می باشد که این زمینه خاص تحت عنوان Human Energinr‏ مهندسی نیروی انسانی یا سازگار کردن ماشین با انسان .
‏توسعه روانشناسی کار
‏با تأسیس آزمایشگاه روانشناسی توسط ویلهلم ورنب در سال ۱۸۷۹ در شهر آلمان روانشناسی از سه ناحیه جدا شد و به صورت یک علم م‏ستقل در آمد و همانند علوم تجربی به آزمایش و سنجش محرکها و پاسخ ها ویا عوامل موثر در ایجاد رفتار پرداخت بتدریج با پیشرفت علم روانشناسی مکتب های متعدد بانظریه ها و برداشت های متفاوتی بوجود آمد که می توان مکتبهای ساختارگرایی (کارکرد گرایی- فانشلائیسم) روانکاوی مکتب ‏گشتالت‏ و رفتارگرایی اشاره کرد . ساختار گرایان : عقیده دارند همانگونه که ترکیبات شیمیایی از عناصر و اجزای تشکیل یافته اند تجربه های پیچیده ‏روانی نیز از حالتهای ساده روانی ساخته شده اند و وظیفه روانشناس کشف و شناخت ساخت آگاهی و قانون تشکیل دهنده آن می دانند .
‏کارکرد گرایان یا کشش گرایان: بر خلاف روانشناسی ساختار گرا که به بررسی عناصر تشکیل دهنده ذهن می پردازد فعالیت های ذهنی یا روانی را در سازگاری با محیط کار به کار می رود می کوشد که بداند که هوشیاری یا وجدان آگاه برای چیست و چه نتیجه عملی را در بر دارد .
‏مکتب روانکاوی: ‏بیشتر به فرایند روانی ناآگاه معطوف بوده و عقیده داشتند که با روش درونگری و آزمایشگاهی نمی توان به درون وجدان ناخداآگاه یا نا هوشیار که منشأ اصلی تعارفهای روانی راه یافت و فقط از راه تتجربه و تحلیل افکار و خواب می توان به علت ناکامی ها و اختلالهای روانی پی برد و به درمان بیماری پرداخت .
‏۳

‏گشتالت :‏ ‏ در روانشناسی به معنای فرایند کلی یا رفتار سازمان یافته به کار می رود در گشتالت ارت‏باط اجزا و عامل زمان بسیار مهم است چنانکه با تنظیم زمان می توان از یک رشته تصویر‏‌‏های بی حرکت ادراک حرکت و رفتار را به وجود آورد .
‏رفتارگرایان : روانشناسی را جزء رابطه محرک و پاسخ نمی دانند و این رابطه ها باید مورد بررسی قرار گیرد و به کنه آنها پی برد و مسئله مهم این است که پاسخ یا رفتار بر چه پایه محرکی استوار است .
‏آنچه به صورت مختصر بیان گردید رویدادهای تاریخی در روانشناسی است که زیر بنای فکری‏ ‏ ‏روانشناسی امروز را تشکیل می دهد .امروزه روانشناسان آمیزه فعّالیت های بدنی ،روانی‏ ‏و اجرائی نوع بشر را مورد توجّه قر‏ا‏ر میدهد .
‏روانشناسی کار:
‏رشته ای از روان شناسی است که در آن رفتار آدمی ‏در رابطه با کار مورد مطالعه قرار می گیرد . هدف اصلی روانشناسی کار مطالعه و کاربرد آن دسته از تصول ویافته های ‏روان شناسی‏ است که در رابطه بین انسان و کار او تثر می گذارد و‏ روان ‏ش‏ناسی ‏کار کوشش اصلی روان شناسان است که هر سازمان تولیدی یا خدماتی به آن دسته از کالاها و خدمات بپردازند :
‏اولّا‏ ‏:‏ ‏نی‏ا‏زهای معقول آدمی را تا مین کنند ثانیا رفاه جسمی و ارزشهای شخصی و انسانی م‏ر‏دم را نیز مورد توجه قرار دهد روانشناسی کار با این هدف پیش می رود که رفتارهای
‏۵
‏هیجانی و شناختی افراد و گروهها را در محیط کار تحلیل کتد پیدایش‏ ‏،‏ ‏نگهداری‏ ‏،‏ ‏و از بین رفتن این رفتارها را شرح دهد ماهیت و معنای رفتار سازمانها را در رقابت هر چه بیشتر به منظور بقای خود در محیط پر از ناامنی را درک کند ‏.
‏مبانی نظری و علمی روانشناسی کار
‏روانشناسی کار از دو جنبه نظری و علمی مورد توجه قرار می گیرد: وقتی درباره تحقیقات و یافته های روانشناسی کارصحبت می کنیم و با جنبه نظری روانشناسی سر و کار داریم و به عبارت دیگر آشنایی با مفاهیم روانشناسی کار و ازمون های آن بعد نظری و علمی برای ما روشن می کند کلبه تحقیقات ‏روان شناسی‏ ‏و نحوه استفاده از روشهای علمی و نظری برای شناخحت رفتار ادمی در این قلمرو قرار می گیرد ،هنگامی که درباره استفاده عملی و کاربرد یافته های ‏روان شناسی‏ کار صحبت می کنیم جنبه عملی ‏روان شناسی‏ کار مطمع نظر است به عبارت دیگر زمانی که از تستهای سنجش توانایی های نیروی انسانی و تفاوتهای فردی در شغل و … وغیره عملاً استفاده می کنیم بُعد عملی ‏روان شناسی‏ کار را مورد نظر قرار می دهیم .
‏کاربرد ‏روان شناسی‏ کار وتفاوتهای فردی :
‏تفاوتهای فردی :
‏تفاوتهای فردی در عملکرد شغلی :
‏تفاوتهای فردی در عملکرد شغلی اهمیت شایانی دارد زیرا نحوه کار افراد را مستقیماٌ تعریف می کند .مثلاً می بینیم کار مندی بر یک شغل معین اصرار می ورزد ولی فرد دیگری به بهانه های مختلف از همان کار سر می زند یا امتنا می ورزد امروزه نظام های اداری و صنعتی نسبت به راهنمایی های صحیح افراد حساسیت خاصی را نشان می

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x