تحقیق برنج (خصوصیات ، کاشت ، داشت)

تحقیق برنج (خصوصیات ، کاشت ، داشت)

تحقیق برنج (خصوصیات ، کاشت ، داشت)

تحقیق-برنج-(خصوصیات--کاشت--داشت)لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۶۳ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

۱
‏فصل اول:
‏مقدمه‏:
‏برنج ‏از ‏گیاهان ‏زراعی ‏مهم ‏قاره ‏آسیاست . ‏دانه ‏برنج ‏و ‏فراورده ‏های ‏حاصل ‏از ‏آن ‏نزدیک ‏به ۴۰‏ درصد ‏غذای ‏مورد ‏نیاز ‏نصف ‏مردم ‏جهان ‏را تشکیل ‏می ‏دهد ‏و ‏از ‏لحاظ ‏تولید ‏جهانی ‏نیز ‏می ‏تواند ‏با ‏گندم ‏برابری ‏کند (۱).
‏برنج ‏شامل ‏دو ‏گروه ‏زراعی ‏آسیایی ‏و ‏افریقایی ‏است . ‏در ‏برنجهای ‏گروه ‏آسیایی ‏برنج ‏معمولی ‏یا ‏اوریزا ‏ساتیوا ‏- Oryza satira
‏وجود ‏دارد ‏که ‏بومی ‏آسیاست (تصویر ۱-۱) . ‏در ‏گروه ‏برنج ‏آفریقایی ‏اوریزا ‏گلابریما ‏- O. glaberrima
‏را‏ ‏می ‏توان ‏نام ‏برد ‏که ‏بومی ‏آفریقاست (تصویر ۲-۱) . ‏حدس ‏زده ‏می‌شود ‏که ‏زراعت ‏برنج ‏تقریبا ۳۰۰۰ ‏سال ‏قبل ‏از ‏میلاد ‏مسیح ‏در ‏کشورهای ‏هندوستان ‏و ‏چین ‏متداول ‏بوده ‏است . ‏گونه ‏ساتیوا ‏از ‏لحاظ ‏سطح ‏زیر ‏کشت، ‏تولید ‏، ‏و ‏تغذیه ‏اهمیت ‏جهانی ‏دارد . ‏ولی ‏زراعت ‏و ‏مصرف ‏برنج ‏گونه ‏گلابریما ‏بسیار ‏کم ‏است. ‏و ‏عمدتا ‏به ‏نقاط ‏پراکنده ‏ای ‏در ‏آفریقا ‏محدود ‏می ‏شود ‏(۱).
‏سطح ‏زیر ‏کشت ‏برنج ‏پس ‏از ‏گندم ‏از ‏سایر ‏غلات ‏بیشتر ‏است . ‏نزدیک ‏به ۹۰ ‏درصد ‏سطح ‏زیر ‏کشت ‏و ‏تولید ‏برنج ‏به ‏کشورهای ‏خاور ‏دور ‏اختصاص ‏دارد . ‏بیش ‏از ‏نصف ‏محصول ‏سالانه ‏برنج ‏در ‏جهان ‏نیز ‏در ‏دو ‏کشور ‏هندوستان ‏و ‏چین ‏تولید ‏می ‏شود . ‏سطح ‏زیر ‏کشت ‏و ‏تولید ‏منطقه ‏آن ‏به ‏شرح ‏جدول ‏(۱-۱) ‏است .
‏کشورهای ‏گرمسیری ‏و ‏نیمه ‏گرمسیری ‏برمه ‏، ‏تایلند ‏، ‏ویتنام ‏، ‏لائوس ‏، ‏اندونزی ‏، ‏فیلیپین ‏، ‏پاکستان ‏، ‏هندوستان ‏، ‏ایالات ‏متحده ‏آمریکا ‏، ‏ژاپن ‏، ‏ایتالیا ‏، ‏مصر ‏، ‏اسپانیا ‏، ‏چین ‏، ‏برزیل ‏، ‏کوبا ‏، ‏مکزیک ‏و ‏استرالیا ‏از ‏جمله ‏کشورهای ‏تولید ‏کننده ‏برنج ‏به ‏شمار ‏می ‏رود . ‏میزان ‏تولید ‏برنج ‏در ‏تایلند ‏، ‏برمه ‏، ‏ویتنام ‏و ‏لائوس ‏بیش ‏از ‏مصرف ‏داخلی ‏است . ‏نزدیک ‏به ۹۰ ‏درصد ‏برنج ‏موجود ‏در ‏بازارهای ‏بین ‏المللی ‏مربوط ‏به ‏این ‏چهار ‏کشور ‏است . ‏ایالات ‏متحده ‏امریکا ‏، ‏برزیل ‏، ‏ایتالیا ‏و ‏مصر ‏از ‏دیگر ‏کشورهای ‏صادر ‏کننده ‏برنج ‏هستند .‏(۱)
۲
‏جدول ‏(۱-۱) ‏توزیع ‏منطقه ‏ای ‏سطح ‏زیر ‏کشت ‏و ‏تولید ‏شلتوک ‏در ‏جهان ‏در ‏سال ۱۹۷۱‏ برحسب ‏درصد (۱)
‏منطقه
‏سطح ‏زیر ‏کشت
‏تولید
‏اروپا
‏۶/۰
‏۱/۱
‏آمریکای شمالی
‏۶/۰
‏۲/۱
‏آمریکای لاتین
‏۲/۴
‏۵/۳
‏خاور نزدیک
‏۵/۰
‏۶/۰
‏خاور دور
‏۸/۹۰
‏۰/۹۰
‏آفریقا
‏۸/۲
‏۵/۲
‏استرالیا
‏کمتر ۰۵/۰
‏۱/۰
‏زراعت ‏برنج ‏در ‏شمال ‏ایران ‏به ‏ویژه ‏در ‏شهر ‏رودسر ‏، ‏و ‏استان ‏خوزستان ‏تاریخچه ‏طولانی ‏دارد ; ‏بنا ‏به ‏بعضی ‏از ‏روایات ‏کشت ‏این ‏محصول ‏قرن ‏ها ‏پیش ‏از ‏میلاد ‏مسیح ‏در ‏زمان ‏هخامنشیان ‏رواج ‏داشته ‏است (۱).
‏سطح ‏زیر ‏کشت ‏، ‏تولید ‏و ‏عملکرد ‏برنج ‏در ‏استانهای ‏مختلف ‏ایران ‏برابر ‏آمار ‏منتشر ‏شده ‏از ‏طریق ‏وزارت ‏کشاورزی ‏در ‏جدول ‏(۲-۱) درج ‏شده ‏است. ‏این ‏جدول ‏نشان ‏می ‏دهد ‏که ‏نزدیک ‏به ۸۰ ‏درصد ‏محصول ‏برنج ‏ایران ‏در ‏دو ‏استان ‏گیلان ‏و ‏مازندران ‏تولید ‏می ‏شود . ‏زراعت ‏برنج ‏در ‏استانهای ‏فارس ‏، ‏خوزستان ‏، ‏اصفهان ‏، ‏آذربایجان ‏شرقی ‏، ‏و ‏نیز ‏گرگان ‏و ‏گنبد ‏متداول ‏است . ‏در ‏سطوح ‏کوچکی ‏از ‏مناطق ‏بسیار ‏خشک ‏کشور ‏مثل ‏بلوچستان ‏نیز ‏برنجکاری ‏دیده ‏می ‏شود (۱).
‏مهمترین ‏مناطق ‏تولید ‏کننده ‏برنج ‏در ‏استان ‏گیلان ‏عبارت ‏انداز : ‏آستارا، ‏بندر ‏انزلی، ‏فومن، ‏زیبا ‏کنار، ‏رضوان ‏شهر،خمام، ‏لشت ‏نشاء، ‏هشت ‏پر ‏طوالش، ‏لولمان، ‏کوچصفهان، ‏صومعه ‏سرا ‏، ‏آستانه ‏اشرفیه، ‏رودبار، ‏رودسر، ‏رشت ‏، ‏سیاهکل ‏، ‏لاهیجان ‏و ‏لنگرود .
‏مهمترین ‏مناطق ‏تولید ‏کننده ‏برنج ‏در ‏استان ‏مازندران ‏عبارت ‏انداز : ‏چالوس ‏،تنکابن،قائم
۳
‏شهر،نوشهر،ساری،آمل،بابل،نور،محمود ‏آباد،علمده ‏(رویان) ‏گرگان ‏گنبد (۳) .
‏تولید ‏برنج ‏ایران ‏تا ‏اوایل ‏دهه ۱۳۴۰ ‏می ‏توانست ‏نیازهای ‏داخلی ‏کشور ‏را ‏تا ‏حدی ‏تامین ‏کند ‏اما ‏در ‏حال ‏حاضر ‏با ‏توجه ‏به ‏افزایش ‏سریع ‏جمعیت ‏و ‏بهبود ‏قدرت ‏خرید ‏مردم ‏محصول ‏داخلی ‏کفاف ‏نیازها ‏را ‏نمی ‏دهند ‏و ‏مقادیر ‏قابل ‏توجهی ‏برنج ‏همه ‏ساله ‏به ‏ناچار ‏از ‏خارج ‏وارد ‏کشور ‏می ‏شود (۱).
۴
‏جدول ‏(۲-۱) ‏سطح ‏زیر ‏کشت ‏و ‏میزان ‏تولید ‏شلتوک ‏در ‏سال ۱۳۶۶ ‏در ‏ایران (۱)
‏ردیف
‏استانها
‏سطح ‏زیر ‏کشت
۱۰۰۰) ‏هکتار)
‏تولید ‏کل
(‏ تن۱۰۰۰)
۱
‏آذربایجان ‏شرقی
‏۷/۷
‏۲۵
۲
‏آذربایجان ‏غربی
‏۸/۰
‏۴/۱
۳
‏اصفهان
‏۵/۶
‏۹/۲۸
۴
‏ایلام
‏۵/۱
‏۷/۲
۵
‏چهار ‏محال ‏و ‏بختیاری
‏۵/۲
‏۷
۶
‏خراسان
‏۶/۰
‏۵/۱
۷
‏خوزستان
‏۹/۳۶
‏۷/۱۰۴
۸
‏زنجان
‏۸/۴
‏۶/۱۴
۹
‏سیستان ‏و ‏بلوچستان
‏۹/۲
‏۴/۵
۱۰
‏فارس
‏۲۸
‏۱/۱۰۶
۱۱
‏کردستان
‏۱/۰
‏۱/۰
۱۲
‏کرمان
‏۱/۰
‏۳/۰
۱۳
‏کهکیلویه ‏و ‏بویراحمد
‏۸/۴
‏۳/۱۳
۱۴
‏گرگان ‏و ‏گنبد
‏۱۷
‏۲/۵۳
۱۵
‏گیلان
‏۳/۲۰۸
‏۹/۶۴۵
۱۶
‏لرستان
‏۴/۰
‏۹/۰
۱۷
‏مازندران
‏۱/۲۰۴
‏۳/۷۹۲
‏کل
‏۵۲۷
‏۳/۱۸۰۳
‏کل ‏سطح ‏زیرکشت ‏برنج ‏در ‏کشور ‏ایران ‏از ۳۷۷ ‏هزار ‏هکتار ‏در ‏سال ۱۳۵۱ ‏به ۵۸۸ ‏هزار ‏هکتار ‏در ‏سال ۷۲-۱۳۷۱ ‏و ‏به ‏میزان ۵۶ ‏درصد ‏افزایش ‏یافته ‏است ‏، ‏در ‏صورتی ‏که ‏کل ‏تولید ‏برنج ‏در ‏این ‏مدت ‏به ‏حدود ۲/۲ ‏برابر ‏رسیده ‏است . ‏در ‏این ‏مدت ‏میانگین ‏تولید ‏در ‏واحد ‏سطح ‏از ۲۶۷۹ ‏کیلوگرم ‏در ‏هکتار ‏به ۳۸۸۶ ‏کیلوگرم ‏در ‏هکتار ‏افزایش ‏یافته ‏است، ‏جدول (۳-۱) (۲).
‏جدول ‏۳-۱ ‏سطح ‏زیر ‏کشت ‏و ‏تولید ‏برنج ‏در ‏ایران
‏آمار ‏نامه ‏کشاورزی (۵۱-۱۳۷۲)‏(۲)
‏سال
‏سطح ‏زیر ‏کشت
‏عملکرد
‏کل تولید

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x