تحقیق اکوسیستم

تحقیق اکوسیستم

تحقیق اکوسیستم

تحقیق-اکوسیستملینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۴ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏جلسه ی دوم ‏ ‏ ‏ ۱۲/۱۲/۸۵
‏اکوسیستم:
‏کلمه ی Ecosystem‏ مخفف کلمه ی Ecological system ‏ توسط دانشمند انگلیسی به نام “تانسلی” پیشنهاد شد. ‏اکوسیستم یک واحد مط‏ال‏عاتی و عملکردی در اکولوژی است اکوسیستم هم از ابعاد ک‏وچک تا بسیار بزرگ می تواند باشد که ارتباط بین بخش زنده و غیر زنده توسط اکوسیستم برقرار می شود.
‏اجزای اکوسیستم به دو بخش غیر زنده و زنده تقسیم می شود:
‏بخش‏ غیر زنده (‏آب‏ ‏–‏ ‏خاک ‏–‏ ‏هوا-‏ ‏نور‏ و ‏ دما و … .‏)
‏تولید کننده ها
‏مصرف کننده های بزرگ‏ ‏ بخش زنده
‏مصرف کننده های کوچک
‏زنجیره غذایی مصرف کننده و تولید کننده دارد.گیاهان در جنگل تولید کننده هستند فتوسنتز می کنند وبا کمک انرژی خورشیدی ماده ی ‏آل‏ی می سازندو به موجودات دیگر (حلقه های بعدی زنجیره ی غذایی) می دهند و بعد از مصرف می میرن‏د و لاشه های ‏آن‏ ها توسط میکرو ا‏رگانیسم ها(مصرف کننده های کوچک )‏ به مواد ‏آل‏ی تجزیه می شوند و دوباره مواد معدنی توسط ریشه ی گیاهان جذب شده و چرخه ادامه می یابد .یک زنجیره ی غذایی را در نظر می گیریم گیاه در ‏آن‏ یک تولید کننده است‏ ،‏ ‏ریشه ی گیاه ‏آب‏ و مواد معدنی را از خاک جذب می کند اولین مصرف کن‏ن‏ده که یک گیاه خوار است‏ (‏ال‏بته قرار نیست حتما گیاه خوار باشد می تواند همه چیز خوار نیز باشد.)‏ گیاه را خورده و خود توسط گوشتخوار که دومین مصرف کننده است به مصرف می‏ رسد‏ (‏این حلقه دومین حلقه از مصرف کننده و سومین حلقه از زنجیره ی غذایی است.)خود این حلقه نیز توسط گوشتخوار یا همه چیز خوار به مصرف می رسد و سپس با مرگ بقایای مرده ی ‏آل‏ی هم از جانور و هم از گیاه تشکیل می‏ ‏شود و بعد باکتریها و ساپروفیت ها(تجزیه کنندگان )مواد ‏آل‏ی را به یون های معدنی تجزیه می کنند و این مواد دوباره توسط گیاه جذب می گرددو چرخه ادامه می یابد .
‏هر اکوسیستم در هر صورت سه بخش تولید کننده ‏ـ ‏مصرف کننده و ت‏جزیه کننده (اجزای زنده اکوسیستم‏)را خواهد داشت اما ممکن است مراحل ‏آن‏ کم یا زیاد باشد.‏ ‏منبع تمام انرژی های کره ی زمین نور خورشید می باشد‏.

‏گیاهان انرژی نورانی را گرفته و به انرژی شیمیایی تبدیل می کند ‏، ‏یعنی گیاه اتوتروف است‏ و خود غذای خود را می سازد‏ مثلا گیاه با استفاده از انرژی نورانی پروتئین‏ ، ‏قند‏ ،‏ ‏لیپید‏ ،‏ اسید نوکلئیک و … را ساخته و این مواد ‏آل‏ی وارد بدن اولین مصرف کننده و … می شود. ‏
‏موجودی اتوتروف است که:‏ مجموعه ی تولید ‏آن‏ بیشتر از مجموعه ی مصرف ‏آن‏ باشد .انسان نیز از جنبه ای اتوتروف است‏ به فرض انسان پروتئین را می خورد در معده ی او هضم فیزیکی و شی‏میایی شده و در روده جذب می گردد.
‏علاوه بر اینها انسان به موجودات دیگر نیز وابسته است یعنی هتروتروف (دگر غذا) است .‏ انسان در کل مصرف کننده و گیاه در کل تولید کننده است.
‏تمام موجودات زنده به پنج گروه کلان(فرمانرو) تقسیم می شوند:‏ ‏۱.باکتریها ‏ ۲.آ‏غ‏ازیان ۳.قارچ ها ۴.گیاهان ۵.‏جانوران
‏اولین فرمانرو پروکاریوتی و بقیه یوکاریوتی هستند
‏ ‏ ‏ ۳) ‏قارچ ها
‏(طبق تکامل) :‏ ۱) ‏باکتریها ‏۲)‏ آ‏غازیان ‏۴)‏گیاهان
‏ ‏ ‏ ‏۵) ‏جانوران
‏قارچ ها و جانوران به طور کامل هتروتروف اند اماگیاهان به طور کامل اتوتروف نیستند بعضی از گیاهان کلروفیل ندارند و انگل هستند مثل گل ج‏ال‏یز و‏سس.
‏باکتریها و ‏آغ‏ازیان انواع اتوتروف و هتروتروف دارند جلبکها متعلق به فرمانرو ‏آغ‏ازیان هستند‏.‏ ‏ح‏ال‏ سو‏ال‏ اینجا ست که چرا ‏آغ‏ازیان را با اینکه فتوسنتز می کنند و دیواره ی سلولی و کلروپلاست وواکوئل دارند جزء گیاهان به حساب نمی ‏آو‏رند ؟چون جلبک ها بافت و اندام ندارند و در مرحله ی رشد و نمو جنین ندارند و همین ‏طور اطراف سلولهای ‏زایای ‏آن‏ها لایه های نازا وجود ندارد بعبارت دیگر لایه های حفاظتی ضخیم ندارند .
‏انتق‏ال‏ ماده از یک حلقه به حلقه ی بعدی همان انتق‏ال‏ انرژی است ‏و‏اصطلاحا شارش انرژی‏.اگر از ‏چرخه ماده ای را خارج کنیم و دوبا‏ره به چرخه بر نگردانیم در واقع چرخه ‏نشت کرده به صورت کامل بسته نیست‏.
‏برای یک اکوسیستم شرایط محیطی یا عوامل غیر زنده باید مناسب باشد مثلاPH‏خاک باید در حد مناسبی باشد.
‏به یاد داشته باشیم که خود حلقه بخش زنده ی اکوسیستم محسوب می شود .
‏یک اکوسیستم دریایی را د‏ر نظر می گیریم جلبکها و گیاهان آ‏بزی در ‏آن‏ تولید کننده هستند‏ ،‏ ماهیان کوچک از ‏آن‏ها تغذیه کرده و ماهیان بزرگ یا پرنده هاماهیان کوچک را می خورند اگر ماهی بزرگ یا پرنده بمیرد و مواد حاصل از تجزیه ی ‏آن‏ به دریا بر نگردد در این ‏حا‏ل‏ت این مواد از اکوسیستم نشت کرده اند ‏پس این اکوسیستم کاملا بسته نیست .‏ ‏بین موجودات زنده و غیر زنده ارتباط تماما بسته یا تقریبا بسته ای از چرخش عناصر و انتق‏ا‏ل‏ انرژی وجود دارد و در ‏آن‏ تثبیت ماده صورت می گیرد.
‏تثبیت:‏ CO2+H2O C6H12O6+O2
‏در این واکنش کربن CO2‏ ‏وارد قند C6H12O6) ‏)‏ ‏شد یعنی CO2‏ تثبیت شد .
‏تثبیت نیتروژن:واکنش مقابل واکنش تثبیت نیتروژن است ‏:
‏که هر موجودی نمی تواند این واکنش را انجام دهد مثلا گیاهان‏ و جانوران ‏ این تثبیت را انجام نمی دهند‏.‏ سیانو باکتر ها که از قدیمی ترین و اولین باکتری های خلق شده هستند ‏می‏ ‏توانند ‏این تثبیت را انجام دهند .
‏نیتروزوموناس و نیتروباکتر شوره گذارند باکتری ریزوبیوم و سیانو باکتری یا جلبک سبز ‏آب‏ی ‏آن‏اب‏نا نوستوک تثبیت کننده هستند. ‏آن‏ابنا موجودی تک سلولی است هم تثبیت‏ CO2‏ (ساختن قند )و هم تثبیت N2‏را می‏ ‏کند این موجود قویترین موجود روی زمین از نظر ثبات و استقل‏ا‏ل‏ است. ‏
‏جلبک های سبز ‏آب‏ی سیانو فیسه‏ ‏که یک نوع نشاسته ی سیانو فایسین دارند و امروزه سیانو باکتری نامیده می شوند و از باکتری ها محسوب می شوند و هسته ی واقعی ندارند و پروکاریوت هستند .اوگلنا جزو جلبک ها نیست و جزو گروه مستقل ‏آغ‏ازیان است دیاتوم‏ه‏ وتاژکداران چرخان‏ نیز‏ از گروههای مستقل ‏آغ‏ازیان هستند‏.
‏بیشترین گروه فتوسنتز کننده جلبک ها هستندچون مقدار ‏آن‏ها از گیاهان بیشتر است‏.‏ ‏زیرا‏دو سوم کره ی زمین ‏آب‏ است ‏و این آبها پر از جلبک می باشند به‏ این ‏دلیل‏ مقدار گیا‏ه کمتر از جلبک است.
‏دو نوع مکانیسم تولید داریم‏: ‏۱)فتوسنتز ۲)‏ ‏شیمیو سنتز
‏فتوسنتز
‏از جمله مکانیسم های تولید ‏فتو سنتز است . فتوسنتزکنندگان: گیاهان-‏ ‏باکتری های فتوسنتزی ‏–‏ ‏آغ‏ازیان فتوسنتزی .
‏باکتری های فتوسنتزی خود دو نوعند :۱-سیانوباکتریها ۲-باکتری های گوگردی و غیر گوگردی‏.
‏ تمامی فتوسنتز کنندگان هیدروژن لازم برای خود را ازH2O‏ می‏ ‏گیرنداما باکتریهای گوگردی ازH2S‏ می‏ ‏گیرند‏.‏
‏واکنش عمومی فتوسنتز واکنش کلی است و مجموعه ای از واکنش ها‏ ‏ست‏. ‏تبدیل مواد معدنی به مواد ‏آل‏ی را ‏سنتز یا اتوتروفی‏گویند‏. میلر تمام مراحل این آ‏زمایش را در یک دستگاه انجام داد ‏در‏ یک محفظه نیتروژن، ‏هیدروژن‏ ،‏ متان‏ و‏ آ‏مونیاک راقرار داد و در یک محفظه ‏آب‏ قرارداد و به ‏آب‏ حرارت داد و‏دید‏ بخار ‏آب‏ موقع ب‏ا‏ل‏اآمدن در درون محفظه‏ به این یون ها چسبید‏، سپس‏ به این محصول جرقه زدو در سمت دیگر دیدماده ی ‏آل‏ی جمع شده و از این طریق توانست ماده ی معدنی را به ماده ی ‏آل‏ی تبدیل کند.در جریان تکاملی تولید موجودات زنده اول مولکول های معدنی ترکیب شدند و مولکولهای ‏آل‏ی را ایجاد کردند.
‏روند تک‏ام‏لی:‏ ‏مواد معدنی تحت اثر جرقه های آ‏تشی و … مولکولهای ‏آل‏ی ساده را ایجاد کردن‏د ‏،‏که بعد ها مولکول های پیچیده از این مولکولها بدست ‏آم‏دند و ازطریق این مولکولها میکروسفر(ریز کیسه )ایجاد گردید و سپس اندامک و بعد پروکاریوتهای بی هوازی هتروتروف و بعد پروکاریوتهای اتوتروف هوازی و بی هوازی و سپس اولین یوکاریوتها و بعد تک سلولی ها و بعد ‏آن‏ نیز‏ یوکاریوتهای پرسلولی به صورت کل‏نی ایجاد گردید ‏و سپس یوکاریوتهای پر سلولی بافت صاف که گیاهان و جانوران را شامل می شود بوجود ‏آم‏دند‏ .‏آغ‏ازیان و قارچ ها کل‏نی ‏هستند.
‏یکی از روش های تولیدی فتوسنتز بود که در ب‏ا‏ل‏ا بحث شد فتوسنتز کننده ها انرژی لازم برای سنتز ماده ی ‏آل‏ی را از نور می گیرند.
‏شیمیو سنتز
‏روش دیگر تولید‏،‏ شیمیو سنتزی است که شیمیوسنتز کننده ها انرژی لازم برای سنتز ماده ی ‏آل‏ی را از یک واکنش شیمیایی تامین می‏ ‏کنن‏د:
‏این واکنش واکنش شوره سازی یا واکنش شوره گذاری است‏.‏ کارخانه های شیمیایی یا ‏پتروشیمیایی میتوانند‏ این کود ها را بسازند‏.‏ یون یون بس‏یار مهم برای پوششهای گیاهی است (یک کود معدنی است).دستگاهها نیتروژن را از هوا و هیدروژن را از ‏آب‏ می گیرند و در نهایت یون ‏ ‏را می سازند و تثبیت نیتروژن را انجام می‏ ‏دهند‏.‏ ‏ تولید شده در کارخانه را باکتری های خاک نیز تولید می کنند نیتروزوموناس در مرحله ی اول این واکنش باتبدیلی که انجام می‏ ‏دهد کمی انرژی به دست می ‏آو‏رد و برای احیای‏ CO 2‏ و تولید قند از ‏آن‏ انرژی استفاده می کند‏.‏ ‏ ‏ تولید شده در زمین توسط یک باکتری دیگر به ‏ ‏تبدیل می‏ ‏شود‏.‏ نیترو باکتر هم کمی انرژی به دست ‏آو‏رده ‏و از ‏آن‏ برای احیای‏ CO 2‏ و قند سازی برای خود استفاده می‏ ‏کند‏.‏این دو باکتری هوازی هستند‏.‏ نیتروزوموناس و نیتروباکتر اکسیژن را در بخش غشای سلولی خود مصرف می‏ ‏کنند‏.‏ محل انجام تنفس هوازی در باکتری در غشای سلولی است چون میتوکندری ندارند (یوکاریوتها میتوکندری دارند )‏.‏محل تولید‏ ATP‏ ‏آن‏جایی است که تنفس هوازی انجام می گیرد .‏بنابراین گلیکولیز دارند چون در سیتوپلاسم انجام می گیرد ولی آنزیمهای چرخه کربس ‏را ندارند چون لزوم آن بودن میتوکندری است.
‏همان طور که گفته شد مکانیسم های تولید فتوسنتز و شیمیو سنتز است از جمله ی شیمیو سنتزی ها واکنش شوره‏ ‏سازی است‏.‏ ‏گیاه‏ ‏ که‏ ‏ را از خاک جذب کرد دوباره در سلول های خود عکس این واکنش را طی می‏ ‏کند‏ عکس این واکنش را احیای نیترات می‏ ‏نامیم:‏
‏چون در ساختار ‏آم‏ینواسیدها وجود دارد و برای ساختن پروتئین لازم است به همین دلیل عکس این واکنش دارای اهمیت ا‏ ‏ست .
‏از جمله دیگر واکنش شیمیوسنتزی تبدیل ترکیبات فرو به فریک است‏، همچنین‏ تبدیل ‏ SH2 SO4‏ ‏از جمله این واکنشها می باشد.

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x