دانلود مقاله هشت روش موثر در بازسازی حافظه

دانلود مقاله هشت روش موثر در بازسازی حافظه

دانلود مقاله هشت روش موثر در بازسازی حافظه

دانلود-مقاله-هشت-روش-موثر-در-بازسازی-حافظهلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۶ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏هشت روش موثر در بازسازی حافظه
‏آیا اخیرا فراموش می کنید , دسته کلید خود را کجا گذاشته اید؟ داخل اتاق میشوید بدون اینکه بدانید برای چه کاری به آن سمت میروید؟
آیا بعد از ریختن چای در استکان قوری را در یخچال می گذارید؟ شماره تلفن منزل خود را فراموش می کنید ؟
نگران نباشید! متخصصان معتقدند که استرس های روزمره تا حدی مغز انسان را تحت تاثیر قرار می دهند که کم حافظگی را به وجود می آورد.
‏روانشناسان در این زمینه تو صیه می کنند که :
‏١. موز بهترین دوست حافظه : ویتامین B‏ ‏بهترین تغذیه حافظه است و موز دارای این منبع غنی میباشد.
٢. مهربانی با خویشتن : انجام کارهای مورد علاقه مانند خریدن یک شاخه گل , کتاب رمان, ملاقات دوستان قدیمی و …….. باعث افزایش ترشح هورمون ” دوپامین ” می شود که احساس خوبی را در فرد به وجود می آورد و این افزایش تاثیر مثبتی بر سلسله اعصاب و آن بخش از مغز که مسوول حافظه است میگذارد.
٣. قدم بزیند : زنان یا مردانی که درروز به طور مرتب قدم می زنند بسیار کمتر دچار فراموشی میشوند . چرا؟ تحقیقات نشان داده است که فعالیت ,ارتباط مغزی را در بخشی که ذهن مسوول حافظه است گسترش می دهد.
۴. غذای سس دار نخورید : بر اساس تحقیقات انجام شده برروی عادات غذایی بیش از ٨ هزار نفر , استفاده از این نوع سس ها و غذاهای سویا دارباعث کاهش قدرت حافظه می شود. علت آن است که یک ماده شیمیایی موجود در این نوع سس ها و سویا که گفته می شود ضد سرطان و بیماری قلبی است دقیقا عکس این خواص را در مورد حافظه با خود دارد. با این حال یک بار خوردن آن در هفته چندان مشکلی ندارد!
۵. خواب به موقع : یک استراحت خوب مغز می تواند اطلاعات بیشتر و بهتری را به حافظه شما باز گرداند تا مغزی که تمام روز را بدون استراحت گذرانده باشد .
۶. بیشتر به خودتان برسید : تحقیقات نشان می دهد افرادی که رژیم های غذایی بسیار کم کالری در برنامه روزانه خود دارند نه تنها پروسه اطلاع رسانی را بسیار کند انجام می دهد بلکه از دیگر افراد هم سن و سال خود که این رژیم را ندارند نیز کمتر قادر به استفاده از حافظه خود می باشند.
لذا به فکر خود باشید و رژیم های غیر موجه را فراموش کنید.
٧. چای گیاهی بنوشید : آهن برای عملکرد صحیح حافظه ضروری است و نوشیدنی های کافئین دار به علت دارا بودن موادی به نام ” تانن ” ( اسید تانیک) که ٧۵ درصد آهن موجود در بدن را از بین می برند باعث اختلال در حافظه می شود .
٨. خوردن قند و شکر مصنوعی را کاهش دهید : این امر ممکن است در کاهش وزن به شما کمک کند اما نوشیدن بیش از یک یا دو نوشیدنی رژیمی در طول روز حافظه دراز مدت شما را تخریب می کند . خوشبختانه تاثیرات منفی این مسئله دائمی نیست و شما به راحتی می توانید با قطع مصرف شیرینی های مصنوعی مجددا حافظه خود را اصلاح کنید.
۱- ‏غذاهای سالم بخورید
‏استفاده از یک رژیم غذایی سالم و مناسب نه تنها ‏برای جسمتان مفید است، بلکه برای مغز و حافظه تان نیز لازم است. بر طبق نظرات ‏آکادمی عصب شناسی آمریکا، خوردن میوه ها و سبزیجاتی که حاوی میزان زیادی آنتی ‏اکسیدان هستند؛ مثل توت ها، مرکبات، اسفناج، هویج، کلم بروکلی، گوجه فرنگی و سیب ‏زمینی شیرین می تواند تا ۱۱ درصد احتمال سکته را پایین بیاورد.
‏تحقیق دیگری نشان ‏می دهد که آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های موجود در ذغال اخته و انگور می تواند ‏توانایی ارتباط سلول های مغزی را با یکدیگر بالا برده و خطر آسیب رسیدن به آنها را ‏پایین آورد.
‏به جز میوه و سبزیجات، مواد دیگری مثل کارکامین و همچنین ویتامین ‏های B ‏مثل نیاکتین و اسید فولیک نیز در این زمینه کمک کننده هستند و خطر ابتلا به ‏آلزایمر را پایین می آورند.
۲- ‏از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری ‏کنید
‏همه می دانند که نوشیدن مشروبات الکلی باعث از دست دادن حافظه به ‏طور موقت می شود. اما محققین دریافته اند که می تواند عوارض طولانی مدت نیز داشته ‏باشد و روی سلول های مغزی تاثیر بگذارد. تاثیر موقتی آن رابطه ای نزدیک با میزان ‏مصرف نوشیدنی دارد. هرچه میزان بیشتری بنوشید، حافظه تان کندتر خواهد شد.
۳- ‏جسمتان را ورزش دهید
‏همه ی ما می دانیم که برای روی فرم نگاه ‏داشتن هیکل و بدنمان باید ورزش کنیم. اما آیا می دانستید که ورزش کردن باعث تقویت ‏حافظه تان نیز می شود؟
‏ورزش های قلبی-عروقی مانع از دست رفتن حافظه می شود. ‏پزشکان بر این عقیده اند که علت آن است که ورزش گردش خون را در مغز بالا می برد و ‏نمی گذارد بافت های عصبی مغز با بالا رفتن سن به سرعت از بین بروند.
‏حتماً لازم ‏نیست که دونده ی دوی ماراتن باشید تا حافظه تان تقویت شود. ورزش های جسمی-فکری نیز
‏می توانند با از دست رفتن حافظه مقابله کنند.
۴- ‏فکرتان را ورزش ‏دهید
‏ورزش دادن به فکرتان و به رشد مغزتان کمک می کند. با فعال نگاه ‏داشتن مغزتان، سلول های عصبی مغزتان را ترغیب می کنید تا ارتباطات جدید ایجاد کنند. ‏این مسئله به جز بالا بردن قدرت یادآوری، ظرفیت حافظه را هم بالا می برد و مانع از ‏دست رفتن حافظه می شود.
‏کارهای بسیاری می توانید برای ورزش دادن و فعال کردن ‏مغزتان انجام دهید. کارهای ساده ای مثل حل جدول، بازی شطرنج و مطالعه کردن از آن ‏دسته هستند. گرفتن آموزش های جدید مثل یادگیری زبانی خارجی یا یک آلت موسیقی نیز می ‏تواند مفید باشد.
۵- ‏از مکمل های تقویت کننده حافظه استفاده ‏کنید
‏علم خیلی وقت است که فایده ی بعضی مکمل های غذایی مثل روی و اسید ‏فولیک را برای تقویت حافظه دریافته است. مکمل های دیگری نیز شناخته شده اند که می ‏توانند به تقویت حافظه کمک کرده و مانع از دست رفتن حافظه با بالا رفتن سن ‏شوند.
‏ترکیبات این مکمل ها از این قرار است:
‏آنتی اکسیدان ها که رادیکال های ‏آزاد مخرب را از بین می برند و گیاهانی که سلول های عصبی را از آسیب محافظت می ‏کنند.
‏مواد مغذی که اکسیژن و گلوکز مغز را بالا می برند.
‏گیاهانی که به تولید ‏انتقال دهنده های عصبی کمک می کنند.
‏مکمل های که باعث تقویت حافظه ‏می شوند از این قبیل اند:
‏جینکو بیلوبا
‏نام گیاهی بسیار مشهور است که ‏از سالیان دور به عنوان دارویی سنتی برای تقویت حافظه استفاده می شده است. خاصیت ‏آنتی اکسیدانی قوی دارد و می تواند از آسیب رسیدن به رگ های خونی در مغز جلوگیری ‏کند. همچنین می تواند جریان خون را در مغز بالا ببرد و با حفظ قابلیت ارتجاعی رگ ‏ها، اکسیژن و مواد مغذی را به سلول ها برساند.
‏ویتامین های B
‏از ویتامین های B ‏در بسیاری از عملیات متابولیک بدن استفاده می شود و ‏برای سلامتی عمومی بدن بسیار لازم هستند. در رابطه با مغز دو تا از این ویتامین ها ‏اهمیت بیشتری پیدا می کنند: ویتامین B12 ‏و اسید فولیک.
‏ویتامین B12 ‏برای حفظ ‏غلاف میلین(ماده ی سفید چربی که غلاف بعضی اعصاب را می پوشاند و باعث می شود که به ‏درستی کار کنند).
‏اسید فولیک هم ماده ی بسیار موثری برای مغز است که باعث بهتر ‏کار کردن انتقال دهنده های عصبی می شود. اگر میزان اسید فولیک مغز کم شود، احتمال ‏از دست رفتن حافظه بیشتر می شود.
‏اسیدهای آمینه
‏اولین ‏کار آمینو اسیدها این است که به عنوان سدی برای پروتئین ها عمل می کنند. اما انواع ‏بخصوصی از آنها برای تقویت مغز هم کاربرد دارند. به طور مثال تاورین L ‏یک محافظ ‏عصبی قوی است که از سلول های عصبی در مواجه به استرس و فشارها محافظت می کند. ‏پیروگلوتامین L ‏نیز برای متابولیسم سلول های عصبی کاربرد دارند و DMAE ‏نیز مشاهده ‏شده است که باعث تقویت حافظه ی کوتاه مدت می شود.
‏همیشه هوشیار ‏باشید…
‏تقویت حافظه باید یکی از کارهای روزانه تان باشد. به یاد داشته باشید ‏که ورزش در این زمینه کمک بسیار زیادی به شما می کند.
‏حواستان باشد که مکمل ‏هایتان را هم حتماً استفاده کنید.
‏راه های تقویت ‏حافظه
 
 
‏آیا تا به حال اتفاق افتاده است که نام کسی را که سابقاً ‏ملاقات کرده بودید فراموش کنید؟ یا فراموش کنید فلان وسیله را کجا گذاشته اید یا ‏آیا در ماشین را قفل کردید یا نه؟
‏مطمئناً چنین اتفاقاتی برای شما هم افتاده ‏است. اما اگر این از دست دادن حافظه مکرراً اتفاق بیفتد و شما توانایی تمرکزتان را ‏از دست بدهید، چه می شود؟
‏متاسفانه، از دست رفتن حافظه و بالا ‏رفتن سن رابطه ای مستقیم دارند. در اوایل ۲۰ سالگی، مغز شروع به از دست دادن بعضی ‏سلول های عصبی می کند و بدن کمتر مواد شیمیایی مورد نیاز مغز برای درست کار کردن را ‏تولید می کند.
‏خوشبختانه، شما کارهای زیادی می توانید انجام دهید تا این جریان ‏را کندتر کنید. در اینجا به چند نکته اشاره می کنیم تا با رعایت آن بتوانید حافظه ‏تان را تقویت کنید.
۱- ‏غذاهای سالم ‏بخورید

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x