تحقیق تیراندازی با کمان ( ورد)

تحقیق تیراندازی با کمان ( ورد)

تحقیق تیراندازی با کمان ( ورد)

تحقیق-تیراندازی-با-کمان-(-ورد)لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۰ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏تیراندازی با کمان
‏تیراندازی با ‏تیر و کمان‏ یکی از قدیمی‌ترین ‏ورزشهایی‏ است که هنوز هم انجام می‌شود. در اینجا نمیخواهیم شما را به زمانی ببریم که انقلاب تیر اندازی انجام شده، بلکه می‌‌خواهیم از تاریخ بشر و انسان بگوییم.
‏شاهدان قدیمی که تیراندازی را از زمانهای بسیار دور در انجام میدادند شاید بتوان تاریخ انجام آن را به “عصر سنگی” نسبت دادند (در حدود ۲۰۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح). مردمان اولیه زمانی که در مصر باستان زندگی می‌کردند از تیر و کمانهای ابتدایی استفاده می‌‌کردند که قدمت استفاده از این ابزار به چیزی حدود ۵ هزار سال پیش از شروع اولین نشانه‌های جنگاوری در روی کره زمین بر می‌گردد.
‏در چین قدمت تیر اندازی به زمان حکومت سلسله شانگ (در حدود سالهای۱۰۲۷ تا ۱۷۶۶) بر می‌گردد. در زمان جنگ ارابه‌ای هر تیمی از سه مرد تشکیل می‌‌شد، یک راننده ارابه، یک نیزه دار، و یک تیر انداز. در زمان حکومت ژو Zhou‏ از ۲۵۶ تا ۱۰۲۷ قبل از میلاد، خاندان سلطنتی در مسابقات تیر اندازی شرکت می‌کردند که با مراسم جشن و موسیقی و … همراه بود.
‏گسترش در آسیا
‏هنگامی که چینی‌ها در قرن ۶ میلادی ژاپنیها را با تیر اندازی آشنا کردند، این مساله تأثیر برجسته و شگرفی روی رسوم و سنن مردم آسیای شرقی گذاشت. یکی از هنرهای رزمی ژاپنیها به نام Kyujutsu‏ (کمان و نیزه) که امروزه در این کشور با نام کیودو (Kyudo‏)یکی از روشهای کمان داری است، از ورود تیر اندازی در همان دوران سرچشمه گرفته است. کیدوی مدرن و پیشرفته یکی از متدهای پیشرفت و بهبود فیزیکی، ذهنی و روحی است.

در دوران یونانی-رومی، کمان و نیزه بیشتر برای شکار و کارهایی از این قبیل مورد استفاده قرار می‌‌گرفت تا جنگ و ستیز و خونریزی! تیراندازان در مواقع دیگر سال در کار گاه‌های کوزه گری و سفالگری دیده می‌شدند. البته این شاخه ورزشی به سرعت در آسیای شرقی و کشورهای مجاور آن توسعه یافت. آشوریها و پارتها جزو کسانی بودند که در توسعه این ورزش رزمی گامهای بلندی برداشتند. از آتیلا اسطوره تیر و کمان در سده‌های پیشین، هنوز به نیکی یاد می‌شود.
‏اساطیر تیراندازی
‏در قرنهای پیشین محبوبیت تیر اندازی به قدری بود که حتی تأثیر آن را در ادبیات قومی و شعر سرایی هم می‌توان دید. حتی در تصویر سازیهایی مانند رابین هود که از معروفترین و مطرحترین چهره‌های این عرصه به شمار می‌رفت.
‏مراجع مختلف و متعدد در خصوص تیر اندازی حاکی از وجود داستان‌ها و افسانه‌های گوناگونی در ادبیات کهن یونان است. اولیس (Ulysses‏) قهرمان حماسه اودیسه منسوب به هومر (Homer‏) شاعر نابینای یونانی در کتاب بیستم یکی از بهترین نمونه‌های این افسانه‌ها است. اولیسز به واقع یکی از قهرمانان تیر اندازی در اساطیر است. پنه لوپه (زوجه اودیسوس) فکر می‌کرد که همسرش بعد از ۲۰ سال غیبت پس از جنگ بزرگ تروا (Troy‏) هرگز باز نمی‌گردد. خواستگاران فراوانی او را احاطه کرده بودند، اما بالاخره اولیس از جنگ تروا بازگشت و در قالب یک چوپان به زندگی اش ادامه داد و با استفاده از تیر و کمان و مهارتش در این رشته توانست به همسرش خبر دهد که چه کسی است!! ادبیات انگلیس همچنان به اسطوره‌های خود در این رشته و تأثیر آن در ادبیات کهن کشور افتخار می‌کند. یکی دیگر از قهرمانان اسطوره‌ای تیراندازی با کمان ،
‏آرش کمانگیر‏ ایرانی است. در ‏شاهنامه‏ فردوسی از این شخص نام برده شده است که توانست با پرتاب یک تیر، مرز میان ‏ایران‏ و توران را تعیین کند.
‏ 

‏ 
‏تیراندازی با کمان
‏                                         تاریخچه تیروکمان:
‏ 
‏تیروکمان در قدیم الایام وسیله شکار حیوانات ویک ابزار دفاعی برای انسان بوده است. به طور کلی و دقیق نمی توان گفت که مردمان کدام قوم و در کدام سرزمین آن را اختراع کرده اند. اما بدون شک تاریخ استفاده از این وسیله به پنج هزار سال قبل از میلاد میرسد.کمان گیران همواره در ادبیات، هنر، اساطیر، گویشها، داستانهای حماسی و انسان شناسی گذشته مطرح بوده اندو در تمدنهای بزرگ باستانی همچون ایران، مصر، چین، یونان و روم از آنها یاد شده است.”هومر” داستانسرای نامی یونان (حدود قرن نهم پیش از میلاد) در کتاب خود اینگونه عنوان کرده است:” در فتح شهر َ تراوا َ سربازان یونانی از تیروکمان استفاده میکردند.”
‏در تاریخ باستان، ایرانیان و مصریان دارای بهترین تیراندازان جهان بوده اند و در ارتش این دو امپراتور، از تیروکمان استفاده میشد.
‏تیراندازی با کمان بین ایرانیان از جایگاه خاصی برخوردار بوده است و در اعیاد و جشنهای گوناگون، پیر و جوان با کمال مهارت خود را به نوعی به عرصه ظهور می نشاندند.
‏در کتاب حماسه ملی شاهنامه فردوسی اشعاری وجود دارد که حاکی از نقش تیراندازی در بین ایرانیان قدیم و جنگهای آنان بوده است و بارها از حاکمان، دلیران و رزم آورانی نام می برد که در هنگام بزم و شکار، برای سرگرمی خود و مشاهده قدرت و مهارت شاهزادگان و دیگر نام آوران ،مسابقاتی را تشکیل داده و برندگان را مفتخر به دریافت جوایز خواص می کردند.
‏در داستان حماسی رزمی آرش کمانگیر، چنین می خوانیم:
‏منم آرش، کمانداری کمانگیرم
‏مرا تیر است، آتش بر
‏مرا باد است، فرمانبر
‏تیراندازی با کمان یکی از ورزشهای ایرانیان قدیم بوده که به گفته”گزنوفون” به اطفال کوچک تا شانزده سالگی تعلیم داده میشد. شرح جنگ رستم و اشکبوس در شاهنامه این ادعا را ثابت می کند.
‏به گفته هردوت مورخ یونانی، ایرانیان دارای سه صفت ممتاز جوانمردی بوده اند:
‏راست می گفتند، راست بر است می نشستند و راست تیر می انداختند.
‏ودر جای دیگر اینگونه عنوان می کند:
‏” ایرانیان در تربیت فرزندان خود از سن پنج سالگی تا بیست سالگی کمانگیری و سوارکاری را می آموختند.”
‏مصریان باستان با اتصال چوب و شاخه های محکم درختان، کمانهای محکم و با استقامتی می ساختند.
‏با توجه به نشانه های بر جا مانده تخمین زده می شود که وزن کمانهایی که که ارتفاع آنها از یک مرد کمی کوتاهتر بوده ۱/۶۸ تا ۸/۹۰ کیلوگرم بوده است. تصور می شود که شکارچیان از پیکانهایی به طول ۵/۲ فوت(۲/۷۶ سانتیمتر) و با سر پیکان برنزی استفاده میکردند.
‏اولین کمان که قدیمی ترین کمانه به عنوان ابزار جنگی محسوب می شودبا قدمت ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در ناحیه نیل کشور مصر باستان پیدا شد.قابل تذکر است که یهودیان قدیم کمانهای خود را از چوب و شاخ بوفالوی آبی می ساختند.
‏قرآن کریم کتاب آسمانی دین مبین اسلام، تیراندازی را به نوعی ممتاز مطرح می فرماید”و ما رمیت و لکن الله رمی” از لحاظ تشویق مردم به این درزش شرط بندی را که در دین اسلام حرام می باشد برای این ورزش مجاز شمرده است.
‏قوم پارت ایرانی که از خراسان بر خاستند کمانگیران بسیار قدرتمندی بودند و در ساختن تیر و کمان مهارت بسیاری داشتند.
‏اقوام آسیای مرکزی هم به نوبه خود کمانگیرانی چابک بودند و می توانستند در حال تاخت و تاز بر پشت اسب و با مهارت و دقت تیر بیاندازند. به طور کلی در جنگهای دوره باستان، تا زمانیکه دو لشکر به هم نمی رسیدند، کماندارها نقش اصلی را بر عهده داشتند. آخرین جنگ بزرگی که در آن از تیرو کمان بیشتر استفاده شده است، در سال ۱۸۶۰ میلادی در جنگ ((تاکو)) بود که سربازان ارتش چین مسلح به تیروکمان بودند.
‏اولین نوک پیکانهای سنگی در آفریقا و حدود ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد کشف شد. تیرهای نوک آتشی، تیرهای سر چخماخی و تیرهای پری، احتمالا بین ۲۵۰۰ ـ۱۸۰۰ سال پیش از میلادبوجود آمده بود.
‏در قرن شانزدهم، با اختراع اسلحه آتشین(تفنگ و توپ)، تیراندازی با تیروکمان اهمیت خود را در ارتشها از دست داد. وقتی جایگاه جنگی تیروکمان از بید رفت، رفته رفته این وسیله برای ورزش مورد توجه قرار گرفت و برای آن مسابقاتی ترتیب داده شد. ضمنا اولین مسابقه تیزاندازی با کمان در سال ۱۶۷۳ میلادی،در منطقه یورکشایر انگلستان بوجود آمد و در سال ۱۸۶۰ میلادی، باشگاه کمانگیران در انگلستان بوجود آمد و در سال ۱۸۷۹ میلادی اتحادیه ملی تیراندازی با کمان، در آمریکا تاسیس شد.
‏ 
‏                               ‏مسابقات جهانی تیراندازی با کمان:
‏این رشته ورزشی و رزمی، از سال ۱۹۳۱ میلادی تحت نظر فدراسیون بین المللی رسمیت یافت. پس از سال ۱۹۳۱ تا سال ۱۹۵۰ میلادی بطور سالیانه و از آن به بعد هر دو سال یکبار برگزار میگردد.
‏تیراندازی با کمان امروزه در کشورهای آمریکا،روسیه، بلژیک، ژاپن، فنلاند و … محبوبیت حاص دارد و حتی معلولین نیز در مسابقات ویژه، این ورزش را انجام میدهند و با هم رقابت می کنند.رکورد امتیاز تیروکمان ۲۸۸۰ بوده که قهرمانی به نام “دارال پست” از آمریکا توانست ۲۵۴۸ امتیاز کسب کند.این رکورد جالب در مسابقات قهرمانی تیروکمان جهان و در سال ۱۹۷۵ در سویس بدست آمد.
‏پرتاپ تیروکمان در مسافتهای زیاد،نشان دهنده قدرت کمانگیرهاست.در سال۱۹۷۱ میلادی تیراندازی به نام “هری درک” از کالیفرنیا موفق شد تیر خود را تا ۴/۱۸۵۴ فوت پرتاپ کند.
‏امروزه در ساختن تیروکمان پیشرفتهایی حاصل شده است و فناوری بکار رفته در ساخت کمان های نوین کمان به گونه ای که در عین سبکی و مقاومت، قابلیت پرتاب تیر در مسافتهای طولانی را دارا می باشد.
‏تیراندازی با کمان، یکی از رقابت انگیزترین و قابل اجراترین ورزشهای دنیا می باشد و همین امر موجب جذابیتاین ورزش شده است. تقریبا هر کسی و با هر سنی می تواند در این ورزش شرکت کند. این ورزش در عین مفرح بودن، نیاز به آمادگی جسمانی زیادی دارد. انجام این ورزش نه تنها قدرت بدنی را افزایش می دهد بلکه تمرکز و انعطاف پذیری را هم بالا می برد. ورزش تیروکمان به ورزشکاران درس تمرکز و صبوری می آموزد و ذهن را تقویت می نماید.
‏ 

‏                                       تیروکمان در المپیک:
‏ 
‏این رشته در المپیک باستان مطرح بوده و به همین دلیل با آغاز رقابتهای المپیک نوین، در شمار مسابقات رسمی وارد شد. نوع تیراندازی با کمان در مسابقات المپیک امروزی، تیراندازی به هدف است که توسط فدراسیون بین المللی تیروکمان کنترل و نظارت می شود.
‏تیراندازی با کمان درسال ۱۹۰۰میلادی به عنوان رشته ای از المپیک نوین وارد این عرصه شد و در المپیک سالهای ۱۹۰۴، ۱۹۰۸و۱۹۲۰ میلادی مسابقات آن برگزار گردید. در المپیک سالهای ۱۹۰۴و۱۹۰۸ میلادی زنان نیز در این رشته شرکت کردند. اما در این دوره ها‏،برخلاف بسیاری از رشته ها، از ورزش تیروکمان استقبال شایانی از طرف مردم و تماشاگران به عمل نیامد به دلیل اینکه هنوز برای مردم بخوبی شناخته نشده بودو همچنین مشکل بعدی برای این ورزش در آن دوره ها وجود قوانین و مقررات و روشهای گوناگون مخصوص به هر کشور بود که در مسابقات ایجاد معضل و مشکلات جانبی می کرد.
‏لذا به همین دلیل از المپیک سال ۱۹۲۰ آنورس بلژیک این رشته از جدول رقابتها حدف شد و پس از سپری شدن نیم قرن، در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ تیراندازی با کمان دوباره در فهرست مسابقات قرار گرفت.المپیک سال۱۹۸۴ لوس آنجلس ایام کلیدی برای تیراندازان با کمان در آن مسابقه بودچرا که در طول المپیک لوس آنجلس تمام جایگاههای تماشاچیان برای دیدن مسابقات بیش از انتظار توسط طرفداران اشغال شده بود و بدنبال همین استقبال و اشتیاق عمومی از این ورزش، پیشرفتهایی در تجهیزات و تکنیکهای تیروکمان بوجود آمد.این پیشرفتها باعث پیدایش کمانگیران با کلاس جهانی،بالارفتن سطح امتیازات و همچنین پرتاب تیرهایی با برد فراتر از محل جمعیت حاضر (تماشاچیان) گردید.
‏در المپیک سال ۱۹۹۲ میلادی بارسلون،”آنتونیو ریبولو” از تیم اسپانیا، مشعل المپیک بارسلونا را با یک پرتاب دقیق، زیبا و وصف نشدنیدر مراسم افتتاحیه روشن کرد. او در ادامه مسابقات توانست برای تیم اسپانیا مدال طلای مسابقات تیروکمان را کسب نماید.
‏ 

‏ تجهیزات تیراندازی با کمان:

‏تجهیزات تیراندازی با تیروکمان عبارتند از:
‏ـ کمان و زه کمان
‏ـ تیر
‏ـ محافظ بازو
‏ـ جای تیر

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x