تحقیق تعیین نفوذپذیری ( ورد)

تحقیق تعیین نفوذپذیری ( ورد)

تحقیق تعیین نفوذپذیری ( ورد)

تحقیق-تعیین-نفوذپذیری-(-ورد)لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۸ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏تعیین نفوذپذیری
‏بخشی از نزولات جوی پس از رسیدن به سطح زمین به داخل خاک نفوذ کرده(infiltration‏) پدیده نفوذ فقط شامل وارد شدن آب به داخل خاک است.
‏نفوذ آب در خاک باید از دو جهت مورد بررسی قرار گیرد، یکی شدت نفوذ و دیگری مقدار نفوذ. شدت یا سرعت نفوذ به مقدار آبی گفته می شود که اگر در روی زمین وجود می داشت می توانست در واحد زمان (فرضاً یک ساعت) در زمین نفوذ کند.
‏سرعت نفوذ یکی از خصوصیات فیزیکی خاک بوده و به عوامل متعددی بستگی دارد. با توجه به اینکه سیلاب های حاصل از بارندگی ها علاوه بر شدت بارندگی به سرعت نفوذ آب در خاک نیز بستگی دارد.لذا، برآورد سرعت نفوذ آب در خاک در حوزه های آبخیز حائز اهمیت فراوان است. ورود آب به خاک در نتیجه تاثیر توام نیروهای ثقلی و موئینگی صورت میگیرد. نیروی ثقل فقط در جهت قائم عمل می کند. ولی نیروی موئینگی در ابتدا که خاک و منافذ موئین خالی از آب است، هم در جهت عمودی و هم در جهت افقی عمل می کند.
‏ولی به تدریج که منافذ موئین از آب اشباع شد تنها نیروی ثقل دخالت کرده ، و جریان نفوذ تقریباً فقط عمودی است. به همین دلیل سرعت نفوذ در ابتدای وارد شدن آب به خاک زیاد و سپس به تدریج تقلیل یافته و به مقدار ثابتی که فقط نتیجه عمل بر روی ثقل است ، می رسد.
‏بنابراین مقدار آبی که در زمین نفوذ می کند صرف نظر از وضعیت سطح خاک به صورت تجمعی با زمان افزایش می یابد.
‏تعیین مقدار کلسیم‏
‏برای تعیین مقدار کلسیم ۵ سانتیمتر عصاره را با ۲۰ سی سی آب مقطر و ۵ قطره NaoH‏۴ نرمال و ۲ گرم سورکسید اضافه می کنیم و بعد مقداری EDTA‏ اضافه می کنیم تا تغییر رنگ را ملاحظه کنیم.
‏ ‏مربوط به کلسیم خاک
‏ردیف
‏نام فارسی
‏نام علمی
‏مقدار کلسیمca
‏۱
‏خاک شاهد
‏۱.۵
‏۲
‏مریم نخودی
‏۲.۶
‏۳
‏پیچک بوته ای
Cunvolvolus
‏۲.۱
‏۴
‏گون
Astragalus
‏۳.۲
‏۵
Astragalus
‏۳.۶
‏۶
cm‏۵-۰
‏۱.۸
‏۷
cm‏۱۰-۵
‏۱.۴
‏۸
cm‏۲۰-۱۰
‏۱.۶
‏۹
cm‏۵۰
‏۲.۲
 
‏تعیین سدیم Na
‏هر گاه میزان املاح محلول در آب یک خاک به حد زیان آوری برای گیاه برسد خاک را شور می نامند . چنانچه سدیم قابل تبادل خاک تا حد زیان آوری برسد خاک را سدیمی می نامیم . این گونه خاک ها خاص مناطق خشک و نیمه خشک هستند . مناطقی که میزان بارندگی سالانه آنها کمتر از جمع تبخیر بالقوه سالانه رطوبت از سطح خاک است .
‏خاک های شور و قلیایی از نظر منشا شوری به دو دسته تقسیم می شوند :
‏الف ) خاک های که به طور طبیعی شور بودند و یا از اول شور بودند
‏ب) خاک های که در اثر مدیریت ناصحیح شور شدند یا خاک های شور ثانویه . خاک های قلیایی یا سدیمی خاک های هستند که در اثر وفور سدیم قابل تبادل در سطح کلوئید های خاک ، تخریب شدند و رشد و نمو گیاه در آنها مواجه با مشکل است . نام جدید خاک های قلیایی خاک های سدیمی است .
‏ ‏تعیینPH‏ خاک
‏در شرایط طبیعی از هر ۱۰ مولکول آب یکی تجزیه شده و تولید یون های H‏ و OH‏ می نماید. هر گاه محیط بتواند یکی از این دو یون را از محلول خارج و یا بدان وارد نماید، نسبت یون دیگر در محلول افزایش یا کاهش پیدا می کند و محیط تابع فعالیت یون غالب می گردد. این عامل را با PH‏ نشان می دهند که پتانسیل یون های هیدروژن موجود در محلول است .
‏تعیین هدایت الکتریکی (EC)
‏مقدار املاح محلول در خاک را معمولاً توسط اندازه گیری قابلیت هدایت الکتریکی عصاره از آن خاک تعیین می نما یند. اساس کار این است که آب خالص،یک هادی الکتریکی بسیار ضعیف می باشد در صورتی که آب حاوی املاح تجزیه شده( املاحی که به طور عادی در خاک وجود دارند ) جریان را متناسب با مقدار نمک موجود در خاک هدایت می نماید.
‏بنابراین اندازه گیری قابلیت هدایت الکتریکی عصاره معیار دقیق از غلظت کل اجزای یونیزه شده این املاح بدست می آید. اندازه گیری قابلیت هدایت الکتریکی بر این اساس است که مقاومت الکتریکی بین دو الکترود موازی که در داخل عصاره فرو می نماییم اندازه می گیریم، در چنین سیستمی محلول ما بین الکترود در حکم یک هادی الکتریکی عمل نموده و قوانین فیزیکی مربوطه در مورد آن قابل اجراست.

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x