تحقیق تعیین وزن اتمی منیزیم ۲۳ ص ( ورد)

تحقیق تعیین وزن اتمی منیزیم ۲۳ ص ( ورد)

تحقیق تعیین وزن اتمی منیزیم ۲۳ ص ( ورد)

تحقیق-تعیین-وزن-اتمی-منیزیم-23-ص-(-ورد)لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۲۵ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏۲
‏تعیین وزن اتمی منیزیم
‏تعیین وزن اتمی منیزیم منیزیم : منیزیم عنصری فلزی به رنگ سفید نقره ای است که در گروه ۲ جدول تناوبی قرار دارد .این عنصر در سال ۱۸۰۸ توسط humphrey davy‏ دانشمند انگلیسی کشف گردید.از الکترو لیز نمک کلرید منیزیم و همچنین از آب دریا بدست می آید. منیزیم و ترکیبات آن مدت زمان مدیدی است که شناخته شده هستند .منیزیم هشتمین عنصر از نظر فراوانی در پوسته زمین به حساب می آید .این عنصر در نهشته های عظیم در کانیهای مگنزیت ،دولومیت ودیگر کانی ها یافت می شود. این عنصر از الکترولیز کلرید منیزیم ناشی از اب های نمک دار ،چاه ها و آب دریا ها حاصل می شود . منیزیم عنصری سبک به رنگ سفید نقره ای است این عنصر به راحتی در درجه حرارت بالا می سوزد و شعله سفید رنگ وتابناکی در موقع سوختن نمایان می کند . موارد استفاده این عنصر شامل مواد محترقه و منفجره شامل بمب های آتش زا می باشد . حدود یک سوم ترکیبات الو مینیومی و آلیاژهای ضروری برای هواپیما ها و موشکها از این عنصر استفاده می شود .این عنصر دارای خاصیت جوش خوردگی بهتر از آلومینیوم می باشد که برای عناصر آلیاژی مورد استفاده قرار می گیرد . همچنین برای تولید گرافیتهای حلقه ای چدنی کاربرد دارد. همچنین این عنصر یک عامل کاهنده در تولید اورانیوم خالص و نمکهای فلزی است. هیدروکسید ،کلرید،سولفات و سیترات منیزیم در دندانپزشکی استفاده می شود . به علت اشتعال پذیری بالای این عنصر برای سوخت کوره های کارخانه ها استفاده می شود . ترکیبات آلی منیزیم نقش حیاتی در زندگی گیاهی و جانوری دارند . کلرفیل گیاهان دارای منیزیم است. به علت اشتعال پذیری بالای منیزیم موقع استفاده از این عنصر باید دقت لازم را به عمل بیاوریم. در موقع سوختن منیزیم نباید از آب استفاده کرد. روش کار : ابتدا درون یک ارلن تمیز،به مقدار کمی آب می ریزیم وسپس در حدود ۱۵ml Hcl‏ غلیظ به آن اضافه میکنیم (باید توجه داش که در هنگام برداشتن Hcl‏ غلیظ از عینک ایمنی استفاده کنی) و سپس به ارلن آب اضافه کرده تا ارلن پر شود(تا وسط گردنه ارلن) . سپس یک تکه نوار منیزیم را وزن کرده،(m=‏۰.۰۲۴ gr‏ ) آن را درون بشر انداخته و درپوش ارلن را که لوله ی شیشه ای از وسط آن می گذرد ،می گذاریم. در انتهای لوله شیشه ای یک بشر می گذاریم .در درون ارلن واکنش زیر اتفاق می افتد: ۲HCl‏ + Mg MgCl‏۲ + H‏۲ با پیشرفت واکنش حجم گاز H‏۲ موجود در ارلن بیشتر شده ،با بالا رفتن فشار به سطح مایع درون ارلن فشار می اید، از لوله شیشه ای بالا آمده و درون بشر می ریزد.واکنش تا جایی پیش می رود که منیزیم به طور کامل با HCl‏ واکنش دهد. یک دما سنج درون بشر می گذاریم تا دمای مایعی که از ارلن به بشر می ریزد بدست آید.دما را یادداشت می کنیم (
‏۲
T‏۱=‏۲۹۷.۵k‏ ) . مایع موجود درون بشر را به یک استوانه مدرج منتقل کرده تا حجم مایع بدست آید(V‏۱=‏۱۳۸ml‏ ).این حجم در واقع همان حجم گاز هیدروژنی است که از واکنش منیزیم با محلول HCl‏ تولید شده است. فشار آزمایشگاه را نیز (p‏۱=‏۷۵۰ mmHg‏ ) در نظر می گیریم .شرایط استاندارد را نیز در نظر می گیریم،(T‏۲=‏۲۷۳ K‏ وp‏۲=‏۷۶۰ mmHg‏ ). مقادیر فوق را در فرمول زیر جایگزین کرده تا حجم گاز H‏۲ در شرایط استاندارد بدست آید (v‏۲ ). P‏۱ V‏۱ / T‏۱ = P‏۲ V‏۲ / T‏۲ ۷۵۰×‏۱۳۸/۲۹۷.۵ = ‏۷۶۰×V‏۲/۲۷۳ V‏۲=‏۱۲۴.۹۶ ml‏ با توجه به اینکه ۱ mol‏ از هر گازی ۲۲.۴L‏ حجم دارد تعداد مول H‏۲ بدست می آید: mol‏ H‏۲ = ‏۰.۱۲۴۹۶L .(‏۱mol / ‏۲۲.۴L) = ‏۵.۵۷۸×‏۱۰-۳ mol H‏۲ از آنجایی که در فرمول واکنش ضرایب H‏۲ وMg‏ برابر هستند ،در نتیجه: Mol H‏۲ = mol Mg = ‏۵.۵۷۸×‏۱۰-۳ با استفاده از فرمول زیر وزن اتمی منیزیم بدست می آید: M = m / n = ‏۰.۲۴ / ‏۰.۰۰۵۵۲۸ = ‏۴۳.۰۲۱ محاسبه ی درصد خطا: ۱۰۰ × مقدار واقعی /مقدار تجربی – مقدار واقعی=درصد خطا ۲۴.۳۰۵۰-۴۳.۰۲۱/۲۴.۳۰۵۰ × ۱۰۰ = ۷۷% =درصد خطا دلایل خطای آزمایش: عواملی که باعث خطا در ازمایش شده ۱. مقداری از محلولی که از ارلن بالا امده در لوله باقی مانده که در اندازه گیری حجم گاز H‏۲ محاسبه نشده.(هوای درون لوله در اندازه گیری حجم H‏۲ لحاظ نشده). ۲. بشر بر روی میز کار که از جنس سنگ است قرار داده شده بود که از نظر دما عایق نبود در نتیجه دمای محلول ما دارای خطا شده است. ۳. اشکال فنی ترازویی که با آن وزن Mg‏ را اندازه گیری کردیم.
‏آزمایش تیتر کردن اسید و باز
‏تئوری آزمایش
‏۴
‏در روش تیتر کردن سلولی با ‏غلظت مشخصی به محلول دیگر اضافه می‌شود تا واکنش شیمیایی بین دو ماده حل شده کامل ‏گردد. محلولی که غلظت آن مشخص باشد، محلول استاندارد است. در عمل تیتر کردن ، محلول ‏استاندارد را از یک بورت به محلولی که باید غلظت آن اندازه گرفته شود، می‌افزایند و ‏این عمل تا وقتی ادامه دارد که واکنش بین محلول استاندار تیتر شونده کامل شود. پس ‏با استفاده از حجم و غلظت محلول استاندارد و حجم محلول تیتر شونده ، غلظت محلول ‏تیتر شونده را حساب می‌کنند.
‏وسایل لازم
* ‏بورت ۵۰ میلی لیتر
* ‏بالون ژوژه ۱۰۰ میلی لیتری و ۵۰ میلی لیتری
* ‏ارلن مایر ۲۵۰ میلی لیتری
* ‏بشر ۱۰۰ ‏میلی لیتری
* ‏ترازوی دقیق
‏مواد شیمیایی لازم
* ‏تیتر ازول ‏کلریدریک اسید ۰،۱ نرمال
* ‏سود
* ‏اگزالیک اسید خالص
* ‏فنل فتالئین
‏روش ‏آزمایش
‏بخش اول : تعیین نرمالیته سود مجهول
‏نمونه مجهول سود (NaOH) ‏در بالون ژوژه ۱۰۰ میلی لیتری را با آب مقطر به حجم رسانده ، هم می‌زنیم. پس ‏یک بورت ۲۵ میلی لیتری را ابتدا با آب مقطر سپس با محلول سود تهیه شده شستشو ‏می‌دهیم و توسط گیره به پایه متصل می‌کنیم. داخل بورت ، محلول سود ریخته ف محلول را ‏در صفر تنظیم می‌کنیم.
* ‏در نوک بورت نباید حباب هوا وجود داشته باشد. ‏در صورت وجود داشتن هوا در نوک بورت باید شیر بورت را کمی باز کرد تا نوک بورت از ‏مایع پر شود.
* ‏در موقع خواندن بورت ، چشم باید در امتداد سطح مایع بوده و عدد ‏مقابل خط زیر سطح مقعر مایع خوانده شود.
‏۴
‏حال یک ارلن مایر که پیپت ۱۰ میلی ‏لیتری و با کلریدریک اسید ۰،۱ نرمال شستشو داده ایم، ۱۰ میلی لیتر کلریدریک اسید ۰،۱ ‏نرمال می ریزیم. سپس ۲ قطره فنل فتالئین اضافه می‌کنیم. ارلن را زیر بورت قرار ‏داده ، با دست چپ بشر بورت را باز می‌کنیم تا قطره قطره محلول سود به محلول اسید ‏اضافه شود و با دست راست ، ارلن را به‌آهستگی حرکت دورانی می‌دهیم. طی این عمل ، ‏محلول داخل ارلن ، رنگ ارغوانی (صورتی رنگ) می‌شود و این نشانگر بازی شدن محلول ‏داخل ارلن است. افزایش سود را متوقف کرده و حجم سود مصرفی را از روی بورت ‏می‌خوانیم.
‏از فرمول زیر نرمالیته سود مجهول به‌راحتی محاسبه ‏می‌شود:
‏اسید V * ‏اسید N = ‏سود V * ‏سود N
‏اسید V * ‏اسید N /‏سود N = ‏سود N
‏بخش دوم : ‏تعیین نرمالیته اگزالیک اسید
‏یک گرم ‏اگزالیک اسید را داخل بشر ۱۰۰ میلی لیتری ریخته و کمی آب مقطر به آن اضافه می‌کنیم ‏تا حل شود و سپس محلول را به یک بالون ژوژه ۵۰ میلی لیتری انتقال داده و به حجم ‏می‌رسانیم. توسط پیپت ژوژه ، ۱۰ میلی لیتر از این محلول را داخل ارلن مایر ۲۵۰ میلی ‏لیتری می‌ریزیم و دو قطره فنل فتالئین به آن اضافه می‌کنیم. سپس بورت را از سود با ‏نرمالیته معلوم پر می‌کنیم و محلول داخل ارلن را با آن تیتر می‌کنیم.
‏روش ‏تیتر کردن به این صورت است که طبق بخش اول ، سود را قطره قطره به محلول داخل ارلن ‏افزوده تا صورتی کم‌رنگ ایجاد شود. سپس حجم بورت را یادداشت می‌کنیم. نرمالیته اسید ‏با استفاده از رابطه زیر به‌سادگی حاصل می‌شود.
‏سود V *‏سودN = ‏اسید V * ‏اسید N
‏سود V *‏سود N / ‏اسیدN = ‏اسید N
‏نتایج ‏آزمایش
۱. ‏با استفاده از رابطه فوق با داشتن حجم اسید ، حجم و ‏نرمالیته باز می‌توان نرمالیته اسید را بدست آورد.
۲. ‏با معلوم بودن حجم باز و ‏نرمالیته و حجم اسید به‌راحتی می‌توان نرمالیته باز را محاسبه کرد.
۳. ‏در رابطه ‏فوق برای حجم از هر واحدی می‌توان استفاده کرد، مشروط بر اینکه هر دو حجم ( یعنی

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x