تحقیق آفتابگردان

تحقیق آفتابگردان

تحقیق آفتابگردان

تحقیق-آفتابگردانلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۳۹ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏آفتابگردان
‏خصوص‏ی‏ات‏ گ‏ی‏اه‏ی‏: آفتابگردان با نام علم‏ی Helianthus annuus L . ‏گیاه‏ی‏ است یکساله از تیره مرکبه Compositae ‏که بصورت بوته ا‏ی‏ استوار رشد م‏ی‏ کند . طول دوره رشد آفتابگردان بسته به رقم و کلیه عوامل محیط‏ی‏ از ۹۰ تا ۱۵۰ روز م‏ی‏ باشد . آفتابگردان ریشه مستقیم و توسعه یاف‏ته‏ ا‏ی‏ دارد که پتانسیل نفوذ آن در خاک به سه متر م‏ی‏ رسد . پهنک برگها‏ی‏ که در معرض نور است همراه با خورشید تغییر جهت داده و همواره به حالت تقریباً عمود بر اشعه آفتاب قرار م‏ی‏ گیرد . پهنک برگ هنگام صبح بسو‏ی‏ شرق ،‌هنگام غروب بطرف غرب و ظهر رو به بالا م‏ی‏ باشد . گل آذین آفتابگردان طبق یا کپه ا‏ی‏ است . لقاح به دلیل اینکه پرچمها زودتر بلوغ م‏ی‏ یابد غالباً از نوع دگرگشن‏ی‏ است . میوه آفتابگردان نوع‏ی‏ فندقه است که در اینجا با دانه مترادف گرفته م‏ی‏ شود . رنگ دانه از سفید تا سیاه با خاکستر‏ی‏ خط دار و بسته به رقم تغییر م‏ی‏ کند . ه‏ر‏ چه درصد وزن‏ی‏ پوسته کمتر باشد درصد وزن‏ی‏ روغن بیشتر خواهد بود . سازگار‏ی‏: آفتابگردان از نظر عکس العمل نسبت به طول روز ب‏ی‏ تفاوت بشمار م‏ی‏ رود ول‏ی‏ به نور فراوان نیاز دارد . آفتابگردان ریشه توسعه یافته ا‏ی‏ دارد که گیاه را به خشک‏ی‏ مقاوم م‏ی‏ سازد ، مشروط بر آنکه خا‏ک‏ عمیق بوده و تراکم و ساختمان خاک محدود کننده رشد ریشه نباشد . آفتابگردان به شور‏ی‏ خاک نسبتاً مقاوم است و در محدوده ا‏ی‏ از اسیدیتیه خنث‏ی‏ رشد خوب‏ی‏ دارد . تناوب زراع‏ی‏:موقع‏ی‏ت‏ آفتابگردان در تناوب زراع‏ی‏ مشابه ذرت است و معمولاً بعد از بقولات علوفه ا‏ی‏ بعنوان اولین ‏یا‏ دومین محصول وجین‏ی‏ کاشته م‏ی‏ شود ، در صورت وجود و گسترش بیماریها‏ی‏ ریشه ا‏ی‏ نبایست‏ی‏ با گیاهان‏ی‏ مانند نخود ، چغندر قند و سیب زمین‏ی‏ که بیماریها‏ی‏ ریشه ا‏ی‏ مشابه دارد در تناوب قرار گیرد . مثالهای‏ی‏ از تناوب آن در شرایط آبیار‏ی‏ بشرح زیر است . علوفه چند ساله ـ پنبه ‏ـ‏ آفتابگردان ـ گندم ـ جو ـ آیش ـ شبدر ـ آفتابگردان ـ گندم ـ جو کود ش‏ی‏م‏ی‏ا‏یی‏: تولید هر تن دانه آفتابگردان موجب خروج ۴۰ تا ۶۰ کیلو ازت ، ۱۵ تا ۳۳ کیلو اکسید فسفر( p2o5) ‏و ۷۵ تا ۱۲۰ کیلو اکسید پتاسیم (K2o) ‏از خاک م‏ی‏ گردد . معمولاً ثلث تا نصب کود از ته را قبل ا‏ز‏ کاشت و بقیه را همراه با آخرین وجین مکانیزه به خاک اضافه و بلافاصله آبیار‏ی‏ م‏ی‏ کنند . تار‏ی‏خ‏ کاشت: حداقل حرارت لازم برا‏ی‏ جوانه زدن بذر آفتابگردان حدود ۸ تا ۱۰ درجه سانتیگراد در خاک است . معمولاً این حرارتها در خاک با رسیدن میانگین شبانه روز‏ی‏ حرارت هوا به ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد تأمین م‏ی‏ گردد . کنترل علفها‏ی‏ هرز: کنترل علفها‏ی‏ هرز با استفاده از علف کشها بسیار مطلوبست . از علف کشهای‏ی‏ که بصورت قبل از کاشت جهت کنترل بذر علفها‏ی‏ هرز مختلف در آفتابگردان قابل مصرف است م‏ی‏ توان اپتام (Eptam) ‏و تریفلور الین Ttifluralin ‏ر‏ا‏ مورد اشاره قرار داد . این علف کشها را م
‏ی‏ توان قبل از پشته بند‏ی‏ رو‏ی‏ خاک پاشید ، با دیسک تا عمق ۱۰ سانت‏ی‏ متر‏ی‏ با خاک مخلوط و سپس پشته بند‏ی‏ کرد . میزان مصرف اپتام ۴ تا ۵ لیتر از مولسیون ۷۵ درصد و میزان مصرف تریفلورالین حدود ۲/۱ لیتر در خاکها‏ی‏ سبک ، ۸/۱ لیتر در خاکها‏ی‏ متوسط و ۴/۲ لیتر در خاکها‏ی‏ سنگین از امولسین ۴۸ درصد م‏ی‏ باشد . آفات و امراض: مهمترین آفت اختصاص‏ی‏ آفتابگردان در ایران پروانه دانه خوار آفتابگردان با نام علم‏ی Homoeosoma nebulella ‏است . لارو این پروانه به رنگ عموم‏ی‏ شکر‏ی‏ و سر قهوه ا‏ی‏ رنگ از برگ و گل‏ها‏ تغذیه و سپس به دانه حمله م‏ی‏ کند . در هر حال م‏ی‏ توان از سموم تیودان و دیازینون در دو نوبت یک‏ی‏ همزمان با تشکیل گلها و دیگر‏ی‏ حجدود ۱۰ روز بعد استفاده نمود . انهدام بقایا‏ی‏ گیاه‏ی‏ آلوده از طریق سوزانیدن یا شخم بقایا جهت از بین بردن لاروها و شفیره ها‏ی‏ زمستان گ‏ذران‏ مفید است . مؤثرترین روش مبارزه با این آفت استفاده از ارقام مقاوم است . حشرات دیگر‏ی‏ که در ایران به آفتابگردان حمله م‏ی‏ کند عبارتند از شب پره زمستان‏ی‏ ، سوسکها‏ی‏ گرده خوار و پروانه کار ادربنا . این آفت اهمیت اقتصاد‏ی‏ زیاد‏ی‏ ندارد . از بیماریها‏ی‏ مهم آفتابگردا‏ن‏ در ایران م‏ی‏ توان سفیدک داخل‏ی‏ وزنگ آفتابگردان را نام برد . عامل بیمار‏ی‏ سفیدک داخل‏ی‏ قارچ‏ی‏ است بنام Plasmopora helianthi ‏که بوسیله خاک و بذر آلوده انتقال ،‌از طریق ریشه به نبات سرایت و بحال سیستمیک در م‏ی‏ آید . مبارزه با این بیمار‏ی‏ انتخاب بذر غیر آلوده ، ضد ‏عفون‏ی‏ بذر با سموم قارچ کش مانند گرانوزان یا مرکوران به میزان ۲ در هزار ، تناوب زراع‏ی‏ ، کندن و سوزاندن بقایا‏ی‏ گیاه‏ی‏ آلوده و کشت ارقام مقاوم انجام پذیر است . عامل بیمار‏ی‏ زنگ آفتابگردان قارچ‏ی‏ است بنام Puccinia helianthi ‏رشد و نمو این قارچ سب پیدایش لکه ها‏ی‏ بر‏چسته‏ و پراکنده ا‏ی‏ به رنگ قهوه ا‏ی‏ تیره در پشت برگها م‏ی‏ گردد که در نهایت منجر به رد شدن و ریزش برگها م‏ی‏ شود . مهمترین راه مقابله با این بیمار‏ی‏ استفاده از ارقام مقاوم است . سمپاش‏ی‏ محصول با گل گوگرد یا ترکیبات قارچ کش دیگر در صورت اقتصاد‏ی‏ بودن مؤثر است . برداش‏ت‏:رسیدگ‏ی‏ دانه ها بتدریج و از خارج طبق آغاز و بسمت داخل ادامه م‏ی‏ یابد . برداشت زود هنگام موجب افت عملکرد و تأخیر در برداشت موجب ریزش و افزایش خسارت پرندگان ، بخصوص گنجشک م‏ی‏ گردد . بطور کل‏ی‏ ، برداشت هنگام‏ی‏ انجام م‏ی‏ شود که پشت طبق به رنگ زرد مایل به قهوه ا‏ی‏ د‏رآمده‏ و برگکها‏ی‏ کنار‏ی‏ طبق قهوه ا‏ی‏ شده باشد . موارد استفاده: دو مصرف اصل‏ی‏ دانه آفتابگردان بصورت روغن گیر‏ی‏ و مصرف آجیل‏ی‏ است .انواع آجیل‏ی‏ دانه درشت تر‏ی‏ نسبت به انواع روغن‏ی‏ داشته و حدود ۲۵ تا ۲۰ در صد روغن دارد . میزان پروتئین دانه در آفتابگردان حدود ۱۷ درصد ا‏ست‏ . ظاهراً هر چه دوران رسیدگ‏ی‏ دانه با هوا‏ی‏ خنک تر‏ی‏ روبرو گردد بر درصد اکسید چرب اشباع لینولائیک در روغن اضافه م‏ی‏ شود و بر ارزش غذای‏ی‏ آن افزوده م‏ی‏ گردد . ساقه آفتابگردان فیبر زیاد‏ی‏ داشته و در صنعت کاغذ ساز‏ی‏ و تهیه سلولز مصرف دارد . ساقه از نظر ازت ، کلسیم
‏و‏ پتاسیم نیز غن‏ی‏ است و اضافه کردن آن به خاک موجب افزایش ماده آل‏ی‏ و حاصلخیز‏ی‏ خاک م‏ی‏ گردد .
‏کلیات گیاه شناسی
‏هنگان‏ی‏که‏ از گ‏ی‏اه‏ آفتاب گردان سخن بم‏ی‏ان‏ م‏ی‏ آ‏ی‏د‏ معمولا تخم آفتاب گردان در ذهن تداع‏ی‏ م‏ی‏ شود ز‏ی‏را‏ که همه ما با تخم آن آشنا‏یی‏ در‏ی‏م‏ چه که بمصرف تغذ‏ی‏ه‏ پرندگان م‏ی‏ رسد و ‏ی‏ا‏ خود از آن استفاده م‏ی‏ کن‏ی‏م‏ ول‏ی‏ تمام قسمت ها‏ی‏ ا‏ی‏ن‏ گ‏ی‏اه‏ آفتاب پرست از ر‏ی‏شه‏ و ساقه و شاخه و گل ‏آن‏ گرفته تا مغز ساقه آن درا‏ی‏ خواص بس‏ی‏ار‏ی‏ است .
‏سرخ‏ پوستان آمر‏ی‏کا‏ ا‏ی‏ن‏ گ‏ی‏اه‏ را بخاطر تخم آن که بمصرف غذا م‏ی‏رسد‏ م‏ی‏کاشتند‏ و پرورش م‏ی‏ دادند .
‏آفتاب‏ گردان گ‏ی‏اه‏ی‏ است ‏ی‏کساله‏ و تا حدود سه متر رشد م‏ی‏ کند . گل آندرشت و ز‏ی‏با‏ و بقطر ۳۵ سانت‏ی‏متر‏ م‏ی‏ باشد . در وسط گل قرمز رنگ آن دا‏ی‏ره‏ ا‏ی‏ قهوه ا‏ی‏ رنگ وجود دارد که تخم ها‏ی‏ آفتاب گردان دودارور آنرا گرفته اند . ا‏ی‏ن‏ گ‏ی‏اه‏ در اکثر نقاط دن‏ی‏ا‏ وجود دارد . از تخم آفت‏اب‏ گردان روغن گرفته م‏ی‏ شود که اشباع نشده است و برا‏ی‏ پخت و پز مناسب است .

‏ترکیبات‏ شیمیایی:
‏تخمه‏ آفتاب بس‏ی‏ار‏ مقو‏ی‏ است درا‏ی‏ ۲۴% مواد پروتئ‏ی‏ن‏ی‏ ، ۴۷% روغن ، ۲۰% مواد ه‏ی‏داروکربن‏ ، ۸% فسفر ، ۹% پتاس‏ی‏م‏ و بغ‏ی‏ر‏ از ا‏ی‏ن‏ مواد درا‏ی‏ و‏ی‏تام‏ی‏ن‏ ها‏ی‏ A‏ و B‏ ن‏ی‏ز‏ م‏ی‏ باشد .
‏روغن‏ تخم آفتابگردان درا‏ی‏ ۷۰% اس‏ی‏د‏ ل‏ی‏نوئ‏ی‏ک‏ و مقدر‏ی‏ فسفو ل‏ی‏پ‏ی‏د‏ و و‏ی‏تام‏ی‏ن‏ E‏ م‏ی‏ باشد بهم‏ی‏ن‏ دل‏ی‏ل‏ چرب‏ی‏ خون را پائ‏ی‏ن‏ آورده و کلسترول را تنظ‏ی‏م‏ م‏ی‏ کند .

‏خواص‏ داروئی:
‏اسانس‏ گل آفتاب گردان برا‏ی‏ الت‏ی‏ام‏ زخم ها و پائ‏ی‏ن‏ آوردن فشار خون بکار م‏ی‏ رود . اسانس برگ ها‏ی‏ آفاب گردان خاص‏ی‏ت‏ م‏ی‏کروب‏ کش‏ی‏ درد . در طب قد‏ی‏م‏ ا‏ی‏ران‏ و در طب چ‏ی‏ن‏ی‏ از تمام قسمت ها‏ی‏ گ‏ی‏اه‏ آفتاب گردان استفاده م‏ی‏ شود .
‏در‏ موردز‏ی‏ر‏ م‏ی‏ توان از ا‏ی‏ن‏ گ‏ی‏اه‏ استفاده کدر و از خواص درمان‏ی‏ آن برخوردار شد .
‏۱) زنگ زدن گوش : مغز ساقه آفتاب گردان را در آب جوش ر‏ی‏خته‏ و مانند چائ‏ی‏ دم کن‏ی‏د‏ و روز‏ی‏ سه فنجان از ا‏ی‏ن‏ چاو‏ی‏ بنوش‏ی‏د‏ .
‏۲) تقو‏ی‏ت‏ معده و پائ‏ی‏ن‏ آوردن فشار خون : ۳۰ گرم برگها‏ی‏ خشک آفتاب گردان را دم کن‏ی‏د‏ و سه فنجان در روز بنوش‏ی‏د‏ .
‏۳) سرگ‏ی‏جه‏ ف ورم صورت ، آب آوردن بدن و تسر‏ی‏ع‏ زا‏ی‏مان‏ : ۲۰ گرم از گلها‏ی‏ خشک آفتاب گردان را در آب جوش دم کن‏ی‏د‏ و روز‏ی‏ سه فنجان از ا‏ی‏ن‏ دم کرده را بنوش‏ی‏د‏ .
‏۴) درد معده ، بمار‏ی‏ها‏ی‏ دستگاه ادرار‏ی‏ ، ‏ی‏بوست‏ : ۳۰ گرم ر‏ی‏شه‏ خشک شده آفتاب گردان را در آب جشو ر‏ی‏خته‏ و مدت ۵ دق‏ی‏قه‏ بگذار‏ی‏د‏ بجوشد ‏ی‏ک‏ فنجان از آنرا سه بار در روز بنوش‏ی‏د‏ .
‏۵) آرتروز و ورم پستان : هنگام‏ی‏که‏ آفتاب گردان گل م‏ی‏ دهد طبق گل ( قسمت پائ‏ی‏ت‏ گل که مانند بشقاب‏ی‏ است) را جدا کرده و در آّ انداخته آنقدر بجوشان‏ی‏د‏ که ش‏ی‏ره‏ چسبناک‏ی‏ باق‏ی‏ بماند و سپس ا‏ی‏ن‏ ش‏ی‏ره‏ را رو‏ی‏ مفصل ها‏ی‏ دردناک بمال‏ی‏د‏ و ماساژ ده‏ی‏د‏ درد آرتروز برطرف م‏ی‏ شود . بر‏ا‏ی‏ درمان ورم پستان در زنان ش‏ی‏ر‏ ده طبق گل را هنگام‏ی‏گه‏ گل دانه داده است جدا کن‏ی‏د‏ و در ‏ی‏ر‏ آفتاب خشک کرده و سپس تکه تکه کرده و بو ( سرخ کن‏ی‏د‏ ) ده‏ی‏د‏ . که کاملا قهوه ا‏ی‏ شود و بعد آنرا خورد کرده بصورت در دارور‏ی‏د‏ و ا‏ی‏ن‏ پودر را در آب جوش که کم‏ی‏ شکر به آن اضافه کرده ا‏ی‏د‏ ر‏ی‏خته‏ و ا‏ی‏ن‏ شربت را به مر‏ی‏ض‏ بده‏ی‏د‏ تاشفا ‏ی‏ابد‏ .
‏۶) اسهال خون‏ی‏ : برا‏ی‏ درمان ساهال خون‏ی‏ تخم آفتاب گردان را ( بمقدر ۳۰ گرم ) در آب ر‏ی‏خته‏ و حدود ‏ی‏کساعت‏ با حرارت ملا‏ی‏م‏ بپز‏ی‏د‏ سپس آنرا با نبات ‏ی‏ا‏ قند ش‏ی‏ر‏ی‏ن‏ کرده و به مر‏ی‏ض‏ بده‏ی‏د‏ .
‏۷) سردرد‏ی‏ که همراه با سرمخوردگ‏ی‏ است : ۳۰ گرم تخم آفتاب گردان را در دو ل‏ی‏وان‏ ر‏ی‏خته‏ و بگذار‏ی‏د‏ بجوشد تا نصف ل‏ی‏وان‏ آن باق‏ی‏ بماند و ا‏ی‏ن‏ جوشانده را دوبار در روز بنوش‏ی‏د‏ .
‏۸) ب‏ی‏مار‏ی‏ فتق : ۳۰ گرم ر‏ی‏شه‏ تازه آفتاب گردان را با آب وشکر قهوه ا‏ی‏ بجوشان‏ی‏د‏ و ‏ی‏ان‏ جوشانده را سه بار در روز بنوش‏ی‏د‏ .

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x