مخاطرات بهداشتی گوشت و فراورده های گوشتی (پاورپوینت )

مخاطرات بهداشتی گوشت و فراورده های گوشتی (پاورپوینت )

مخاطرات بهداشتی گوشت و فراورده های گوشتی (پاورپوینت )

مخاطرات-بهداشتی-گوشت-و-فراورده-های-گوشتی-(پاورپوینت-)لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل :  powerpoint (..ppt) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : ۷۲ اسلاید

 قسمتی از متن powerpoint (..ppt) : 
 

بنام خدا
مخاطرات بهداشتی گوشت و فراورده های گوشتی
علوم بهداشتی جدید به طور کلی با دستورات مذهبی تطابق دارد. شواهدی وجود دارد که از حدود ۱۴۰۰ سال قبل خطرات آلودگی های انگلی تریشینلوز و سیستی سرکوز سلولوزه که از طریق گوشت خوک منتقل می شود شناخته شده بود.
مراحل تهیه و نگهداری گوشت به نحوی است که همواره امکان آلودگی آن و انتقال عفونت به مصرف­کنندگان وجود دارد. درنتیجه گوشت هم به طور اولیه از راه آلودگی و عفونت دام زنده و هم به طور ثانویه از طریق تماس با محتویات دستگاه گوارش، خاک، آب آلوده، دست افراد، ظروف، وسایل حمل و نقل و… به عوامل بیماری­زا آلوده می­شود.
پوست و پشم دام ­های کشتاری یکی از مهم­ترین منابع آلودگی لاشه هستند. زیرا طی حیات دام، در تماس مستقیم با خاک و مدفوع هستند.
باکتری
باکتری­ها میکروارگانیسم­های ریز و تک سلولی هستند که به طور وسیعی در طبیعت پخش شده­اند.
این میکروارگانیسم­ها کروی، میله­ای و یا مارپیچی شکل هستند. باکتری­ها خیلی سخت­تر از کپک­ها و مخمرها از بین می­روند و عامل اکثر موارد فساد مواد غذایی هستند.
بیشتر آن­ها غذاهای نیتروژن­دار نظیر فراورده­های گوشتی را ترجیح می­دهند و در غذای با اسیدیته کم، رشد خوبی دارند.
باکتری­ها انواع مختلفی دارند. برخی از آن­ها برای انسان مفید هستند و بعضی مضرند.
باکتری­ها مسبب بروز انواع عفونت­های غذایی ( Food infection ) و همچنین مسمومیت­های غذایی ( Food intoxication ) هستند.
در عفونت غذایی ابتلا در اثر مصرف غذاهای حاوی پاتوژن زنده رخ می دهد (مثل سالمونلا و کمپیلوباکتر) ولی در مسمومیت غذایی در اثر مصرف غذای حاوی سم تولید شده توسط میکروارگانیسم رخ می دهد (مثل استافیوکوکوس اورئوس و کلستریدیوم بوتولینوم).
در آمریکا سالانه به طور میانگین ۷۶ میلیون موارد بیماری های غذازاد ( Food-borne diseases ) رخ می دهد که به حدود ۳۲۵ هزار موارد درمانگاهی و بیمارستانی منجر شده و سبب مرگ ۵هزار نفر می شود.
دمای بهینۀ رشد اکثر آن­ها c ˚ ۳۷ است. دمای پایین معمولاً باکتری­ها را از بین نمی­برد، اما رشدشان را متوقف می­کند و به محض بالا رفتن دما و نزدیک شدن به حداقل دمای مورد نیاز برای باکتری، رشد و تکثیر ادامه می یابد. برخی دیگر از انواع باکتری­ها در برابر گرما بسیار مقاوم­اند و به راحتی در دمای حدود c ˚ ۴۵ رشد می­کنند.
بسیاری از گونه­های باکتریایی در شرایط نامطلوب تولید اسپور می­کنند مانند باسیلوس، کلستریدیوم و… که این اسپورها در صورت عدم حرارت­دهی در دماهای بالا برای مدت­های طولانی باقی می مانند. چون اسپور یا هاگ نسبت به حرارت بسیاار مقاوم است.
اکثر باکتری­ها در مقابل اسیدها بسیار حساس­اند. به همین دلیل، صلابت نعشی و سپس نزول pH گوشت از رشد و تکثیر بسیاری از عوامل باکتریایی پاتوژن ممانعت به عمل می آورد.

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x