تحقیق جغرافیای استان خراسان رضوی ( ورد)

تحقیق جغرافیای استان خراسان رضوی ( ورد)

تحقیق جغرافیای استان خراسان رضوی ( ورد)

تحقیق-جغرافیای-استان-خراسان-رضوی-(-ورد)لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۲۲ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏جغرافیای استان خراسان رضوی
‏جغرافیای طبیعی
‏استان خراسان با ‏مساحتی معادل ۳۱۳۳۳۵ کیلومتر مربع ، وسیعترین استان کشور است . این استان از شمال و ‏شمال شرقی به جمهوری ترکمنستان ، از شرق به کشور افغانستان و از جنوب به استان ‏سیستان و بلوچستان ، از غرب و شمال غربی به استان های یزد، اصفهان ، سمنان و گلستان ‏محدود میشود . استان خراسان بین عرض جغرافیایی ۳۰ درجه و ۲۱ دقیقه تا ۳۸ درجه و ۱۷ ‏دقیقه و طول جغرافیایی ۵۵ درجه و ۲۸ دقیقه تا ۶۱ درجه و ۲۰ دقیقه قرار گرفته است .
‏بر اساس اخرین تقسیمات کشوری ، استان خراسان دارای ۲۳ شهرستان ، ۵۴ شهر ، ۷۴ ‏بخش ، ۲۲۲ دهستان و ۷۹۹۶ ابادی دارای سکنه است . شهرستانهای استان عبارتنداز :‏اسفراین ، برداسکن ، تایباد ، تربت حیدریه ، چناران ، خواف ، درگز ، سبزوار ، سرخس ‏، شیروان ، فردوس ، فریمان ، قوچان ، کاشمر ، گناباد ، مشهد ، نهبندان و نیشابور .
‏استان خراسان از نظر موقعیت طبیعی به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم بندی ‏میشود . قسمت شمالی کوهستانی است که در دره ها و نواحی پست آن ، دشتهای حاصلخیزی
‏وجود دارد . قسمت جنوبی از دشتهای پست و وسیع با تپه های کم ارتفاع تشکیل شده است . ‏بلندترین نقطه استان خراسان کوه بینالود با ارتفاع ۳۲۱۱ متر از سطح دریا است . و ‏پست ترین نقطه آن شمال سرخس در حاشیه مرز ایران و ترکمنستان با ارتفاع ۳۰۰ متر از ‏سطح دریا میباشد . از مهمترین ارتفاعات استان خراسان میتوان به کوههای هزار مسجد و ‏کپه داغ در شمال و رشته ارتفاعات آلاداغ و بینالود در جنوب استان اشاره کرد . استان ‏خراسان به لحاظ اقلیمی در ناحیه معتدل شمالی قرار گرفته است و دارای اب و هوای ‏متنوعی میباشد . متوسط درجه حرارت هوای استان خراسان بین ۶/۱۳ و ۱۷ درجه سلسیوس و ‏متوسط بارندگی آن ۲۱۸ میلیمتر است .
‏جغرافیای استان خراسان رضوی
‏پستی و بلندیها
‏استان پهناور خراسان به سبب ‏وسعت زیاد ، از نظر شرایط طبیعی بسیار متنوع و هر یک از نواحی مختلف آن دارای ‏ویژگیهای خاصی است .
‏بلندترین نقطه آن قله بینالود ، ۳۲۱۱متر و کم ارتفاع ترین ‏نقطه آن در شمال سرخس ، ۳۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد .
‏کوههای خراسان ‏دنباله ارتفاعات البرز به سمت مشرق است که به صورت قوسهای موازی از شاه کوه آغاز ‏شده و در جهت شمال غربی به سوی جنوب شرقی تا ارتفاعات هندوکش افغانستان امتداد می ‏یابد .
‏در میان این رشته کوههای موازی ، دره ها و دشتهای وسیعی وجود دارد که ‏گاه پهنای آن به حدود ۲۰۰ کیلومتر می رسد . امتداد این رشته کوهها در برخی نواحی با ‏برخورد به دره یا جلگه گسسته می شود .
‏آنچه در این منطقه حائز اهمیت است ، وجود ‏دشتهای حاصلخیز و آبادی چون : بجنورد ، شیروان ، قوچان ، چناران و مشهد است که در ‏پهنه دشت سر سبزی بین دو رشته ارتفاعات موازی کپه داغ و هزار مسجد در شمال و آلاداغ
‏و بینالود در جنوب به وجود آمده اند .
‏جغرافیای استان خراسان رضوی
‏تقسیمات کشوری
‏در سال ۸۰۰ه.ق نام ‏خراسان بر تمام ایالات اسلامی در شرق کویر لوت تا هندوکوش به استثنای سیستان و ‏بلوچستان و قهستان در جنوب اطلاق می گردیده است .
‏پس از جنگ هرات در سال ۱۲۴۹ ‏ه.ش خراسان به دو قسمت تجزیه شد و قسمتی که در غرب رود خانه هریرود واقع بود جزو ‏ایران و شرق آن ضمیمه افغانستان گردید . در سال ۱۳۲۴ه.ق (۱۲۸۵ه.ش)ایران به چهار ‏ایالت بزرگ تقسیم شد که عبارت بودند از آذربایجان ،کرمان و بلوچستان ، فارس و بنادر ‏و خراسان و سیستان .
‏ار آن زمان تا سال ۱۳۱۶ ه.ش که اولین قانون تقسیمات کشوری ‏در مجلس شورای ملی تصویب گردیده بود که بر هر ایالت یک والی و در هر ولایت یک حاکم ‏حکومت می کرده است .

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x