تحقیق بررسی در خصوص رابطه رضایت شغلی و خلاقیت با بهره وری

تحقیق بررسی در خصوص رابطه رضایت شغلی و خلاقیت با بهره وری

تحقیق بررسی در خصوص رابطه رضایت شغلی و خلاقیت با بهره وری

تحقیق-بررسی-در-خصوص-رابطه-رضایت-شغلی-و-خلاقیت-با-بهره-وریلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۲۷ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

۱
‏چکیده
‏بهره وری بعنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در بقای یک سازمان مطرح بوده که میتواند باعث زوال یا سرآمدی آن سازمان گردد . بهره وری عبارتست از ارزش تولید یک فعالیت نسبت به هزینه بکار رفته در انجام آن فعالیت و به زبان دیگر نسبت ستاده ها به داده ها می باشد .
‏از آنجاییکه مهمترین دغدغه مدیریت در هر سازمان افزایش ‏ ‏بهره وری و بررسی کلیه عوامل موثر بر آن می باشد ‏، ‏بررسی در خصوص رابطه رضایت شغلی و خلاقیت با بهره وری ‏که یکی از عوامل مهم و موثر در افزایش یا کاهش ‏آ‏ن است و موضوع مورد بررسی بر اساس نمونه ‏”‏شرکت ‏کویر‏“‏ نیز می باشد، با توجه به تاثیر چشمگیر آن در کل سازمان بشرح ذیل مورد بررسی قرار میگیرد .
‏اولین قدم برای کاهش مشکل بهره وری در رابطه با رضایت شغلی و خلاقیت کارکنان ، شناخت عوامل بوجود آورنده آن می باشد که میتواند بدلیل مشکلات ساختاری یا محتوایی در هر سازمان یا موسسه تولیدی باشد . مشکلات ساختاری در سازمان را می توان بدلیل عدم وجود سیستم های انگیزشی ، پیچیدگی سازمان ، عدم تمرکز سازمانی ، عدم رعایت سلسله مراتب و … دانست و در خصوص مشکلات محتوایی نیز میتوان به عدم وجود استراتژی سازمانی یا طراحی هدف و فرهنگ حاکم بر سازمان اشاره نمود .
‏ما در این پژوهش کل عوامل موثر و متاثر در بهره وری سازمانی با رضایت شغلی و خلاقیت کارکنان را بصورت ریشه ای و با روش های علمی‏ ‏بررسی کرده و با عملیاتی کردن روش های ارائه شده پیامدهای انجام پژوهش مذکور را در ارتقای بهره وری سازمان بسنجیم .
‏در این پژوهش جامعه مورد بررسی کارگران خط تولید شرکت ‏کویر‏ بوده و اطلاعات گردآوری شده از طریق پرسشنامه و جداول اطلاعاتی بدست آمده . نتیجه حاصله از این تحقیق نشان میدهد که فاکتورهای خلاقیت و رضایت شغلی بر بهره وری کارکنان شرکت ‏کویر‏ تاثیری ندارد .
‏فهرست مطالب
‏پیشگفتار‏ ۲
‏ فصل اول : طرح مسئله ۴
‏بیان مسئله ۴
‏گزاره های پژوهش ۵
‏اهداف ۵
‏اهداف ویژه ۵
‏فرضی‏ه ۶
‏ سوال پژوهش ۶
‏متغیر های پژوهش ۶
‏تعریف عملیاتی متغیر های پژوهش ۶
‏واژه‌های کلیدی‏ ۷
‏محدودیت های پژوهش ۷
‏فصل دوم : پیشینه تحقیق ‏۸
‏ پیشینه تحقیق ۸
‏چارچوب نظری پژوهش ۱۰
۲
‏فصل سوم : روش های تحقیق‏ ۱۳
‏روش شناسی پژوهش ۱۳
‏جامعه آماری ۱۳
‏حجم نمونه ۱۳
‏ابزار پژوهش و نحوه گردآوری داده ها ۱۳
‏روش تجزیه و تحلیل داده ها ۱۳
‏فصل چهارم : یافته های تحقیق ‏ ‏۱۵
‏. یافته‏‌‏های تحقیق و تجزیه و تحلیل یافته‏‌‏ها ‏ ۱۵
‏سایر یافته ها ی تحقیق‏ ‏ ‏ ‏۱۸
‏فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات‏ ‏۲۱
‏نتیجه‏‌‏گیری‏ ‏۲۱
‏پیشنهادات سازمانی ‏۲۱
‏پیشنهادات جهت تحقیقات آتی ۲۱
‏منابع ‏۲۲
‏پیوست ها ‏۲۳
‏پیشگفتار
‏در فصل اول این پژوهش به بیان مس‏ئ‏له و گزاره های تحقیق ‏همچنین‏ محدودیت های ‏پژوهش پرداخته شده است . ‏ ‏در فصل دوم به بررسی ادبیات و پیشینه تحقیق پرداخته شده و چارچوب نظری پژوهش بیان گردیده است . در فصل سوم روش تحقیق ، جامعه مورد مطالعه ، نمونه انتخابی ، روش نمونه گیری و گردآوری داده ها ، تلخیص و تحلیل داده ها آورده شده است . در فصل چهارم به بیان یافته های تحقیق اختصاص دارد و در نهایت در فصل پنجم به نتیجه گیری و پیشنهاد پرداخته شده است . ‏در بخش بعدی به ذکر ‏منابع مورد استفاده‏ اختصاص یافته و در ضمایم پرسشنامه خام و جداول اطلاعاتی آورده شده است .
۳
‏فصل اول : طرح مس‏ئ‏له
‏ ‏بیان مس‏ئ‏له
‏بهره وری عبار ت است از نسبت ستانده به داده. به عبارتی دیگر بهره وری نسبت تولید یاخروجی یک فعالیت اقتصادی است به عوامل تولید آن . این عوامل می توانند نیروی انسانی، هزینه های تولید و حتی ماشین آلات و تجهیزات تولیدی باشند. بهره وری تحت دو عامل اثربخشی و کارایی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد . اثربخشی به مفهوم انجام کار درست و کارایی به معنای انجام درست کار می باشد. بنابراین مفهوم بهره وری هم انتخاب هدف مناسب و صحیح را شامل می شود و هم روشی که برای رسیدن به آن هدف انتخاب می گردد.
‏چه بسیارند مؤسسات و واحدهای تولیدی که دارای ‏تولید بالا، کیفیت مطلوب و سود م‏ناسب ‏
‏می باشند ولی بهره وری آنها در حد پایینی قرار دارد. پس بهره وری با سودآوری و تولید بیشتر تفاوت دارد.
‏از همین رو در سالیان اخیر بحث بهره وری در کانون توجه مدیران اجرایی قرار گرفته است. چراکه مدیران و صاحبان صنایع به این نتیجه رسیده اند که عامل بقای آنها در بازار رقابتی امروز تنها تولید و سودآوری نیست؛ بلکه در کنار این دو باید به هزینه و روش دستیابی به این هدف نیز توجه نمود. ضمن آن که بر اساس آمارهای منتشره از سوی سازمان بهره وری آسیایی (APO)‏ و همچنین به استناد آمار و ارقام ارائه شده توسط سازمان ملی بهره وری، میزان بهره وری در صنایع کشور به شدت پایین است. بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که مشکل پایین بودن سطح بهره وری، مشکل روز اغلب مؤسسات تولیدی می باشد. شرکت ‏کویر‏ نیز به عنوان یک شرکت تولیدی با مشکل پایین بودن سطح بهره وری مواجه می باشد.
‏به منظور کمک به حل مشکل بهره وری در شرکت ها و سازمان ها با رویکرد فوق، نخستین گام شناخت عوامل و فاکتورهای به وجودآورنده بهره وری می باشد. بررسی اجمالی پیشینه تحقیق نشان می دهد که بهره وری تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد و فاکتورهای زیادی در تغییر آن اثرگذار می باشند. از آن جمله می توان به عواملی چون مدیریت، تکنولوژی و منابع انسانی اشاره نمود. دربحث مدیریت، سطح دانش و تجربه مدیران، میزان ریسک پذیری آنان و ثبات مدیریت عواملی هستند که می توانند در ارتباط با بهره وری سازمان مورد بررسی قرار گیرند. در زمینه تکنولوژی، سطح تکنولوژی تولید مورد استفاده و استراتژی سازمان در توسعه تکنولوژی می توانند بهره وری سازمان را تحت تأثیر قرار دهند. در بعد نیروی انسانی نیز سطح دانش و تجربه افراد سازمان، میزان انگیزه، رضایت شغلی و خلاقیت آنها همه از جمله عوامل مهم اثرگذار بر بهره وری سازمان می باشند.
۴
‏در این پژوهش ‏در شرکت ‏کویر‏ ، به نقش نیروی انسانی در بهره وری ‏بعنوان عامل کلیدی ‏توجه‏ شده است ‏. از همین رو بررسی ارتباط بهره وری (مشکل) با میزان رضایت شغلی و خلاقیت کارکنان شرکت ‏کویر‏ به عنوان یک طرح پژوهشی تعریف شده است.
‏گزاره های ‏ پژوهش
‏عنوان تحقیق
‏بررسی‏ رابطه بهره وری تولید با رضایت شغلی و خلاقیت کارکنان‏ در شرکت ‏کویر‏ در سال ۱۳۸۵‏.
‏هدف‏
‏مشخص کردن رابطه بهره وری تولید با رضایت شغلی و خلاقیت کارکنان‏ در شرکت ‏کویر‏ در سال ۱۳۸۵.
‏اهداف ویژه :
‏مشخص کردن میزان بهره وری تولید در شرکت ‏کویر‏ در سال ۱۳۸۵ .
‏ ‏مشخص کردن وضعیت رضایت شغلی کارکنان شرکت ‏کویر‏ درسال
۱۳۸۵ .
‏ ‏مشخص کردن وضعیت خلاقیت کارکنان شرکت ‏کویر‏ در سال ۱۳۸۵ .
‏ تعیین همبستگی میان رضایت شغلی و میزان بهره وری در شرکت ‏کویر‏
در سال ۱۳۸۵ .
‏ تعیین همبستگی میان خلاقیت و نوآوری و میزان بهره وری در شرکت
‏کویر‏ در سال ۱۳۸۵ .
‏فرضی‏ه : ‏
‏افزایش رضایت شغلی کارکنان سبب افزایش بهره وری می شود .
‏افزایش خلاقی‏ت و نوآوری کارکنان سبب افزایش ‏بهره وری می شود .
‏سوال پژوهش :
‏وضعیت بهره وری ‏در شرکت ‏کویر‏ در سال‏ ۱۳۸۵ چگونه بوده ؟
‏توزیع فراوانی رضایت شغلی ‏کارکنان شرکت‏ ‏کویر‏ در سال ۱۳۸۵ چگونه بوده ؟
‏وضعیت بکارگیری خلاقیت‏ کارکنان شرکت ‏کویر‏ در سال ۱۳۸۵ چگونه بوده ؟

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x