تحقیق آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان
تحقیق آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۵۲ صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
۱
آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان
ویژگیهای آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور آبزیان
مقدمه
آرد استخوان یکی از منابع تامین کلسیم و فسفر در تغذیه دام و طیور و آبزیان است . نظر به اینکه آرد استخوان در داخل کشور تولید میشود لذا با توجه به اهمیت تغذیه ای و بهداشتی که دارد تجدید نظر در استاندارد آن ضروری می نمود.
اگر آرد استخوان بروش پخت تهیه شود اصطلاحأ آن را آرد استخوان ۱ و اگر درکوره و بروش سوزاندن تهیه گردد آن را خاکستر استخوان ۲ می نامند.
۱- هدف
هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیهای فیزیکی ، شیمیایی و میکروبی ، بستهبندی ، نشانهگذاری و روشهای آزمون آرد و خاکستر استخوان که به طور صنعتی تولید میشود است .
۲ - دامنه کاربرد
این استاندارد مربوط به آرد خاکستر استخوان است و بعنوان مکمل کلسیم و فسفر در تغذیه دام و طیور و آبزیان مصرف شده کاربرد دارد.
یادآوری چون احتمال انتقال بیماری جنون گاوی از طریق مصرف آرد استخوان (پخته ) در نشخوارکنندگان میرود بنابراین توصیه میگردد در این گروه از دامها انحصارا از آرد استخوان سوخته (خاکستر) استفاده شود.
۳- تعریف
آرد استخوان از قطعات کامل یا خرد شده استخوان های دام های کشتاری بدست میآید به گونهای که ابتدا استخوانها را شست و شو داده و سپس با پختن در تانک های مخصوص و با حرارت
۲
۱۳۰درجه سانتیگراد به مدت سه ساعت و تحت فشار حدود ۴/۵آتمسفر چربی و ژلاتین و سایر مواد اضافی را از ان جدا میسازند.
آنگاه پس از خشک کردن استخوان را آسیاب نموده بصورت آرد در میآورند.
استخوان سوخته (خاکستر) از قطعات کامل یا خرد شده استخوان دامهای کشتاری بدست میآید به گونهای که پس از جدا کردن چربی ، ژلاتین و سایر مواد اضافی بروش فوق استخوانها را در کوره های با حرارت ۵۵۰تا ۶۰۰درجه سانتیگراد در مجاورت هوا تا سفید شدن کامل میسوزانند. سپس آنها را آسیاب کرده بصورت خاکستر در میآورند.
یادآوری واحدهای تولیدی این محصول باید دارای پروانههای مجاز تاسیس و بهره برداری ،ساخت از کلیه مراجع قانونی و ذیصلاح کشور باشد.
۴- ویژگیها
۴-۱- ویژگیهای فیزیکی خاکستر و آرد استخوان
۴-۱-۱- رنگ : کرم متمایل به سفید
۴-۱-۲- بو: دارای بوی مخصوص بخود و عاری از هرگونه بوی دیگر
۴-۱-۳- اندازه : ذرات آرد استخوان باید عمدتا یکنواخت بوده و اندازه ۹۰درصد ذرات آن از ۲میلیمتر تجاوز نکند.
۴-۲- ویژگیهای شیمیایی آرد و خاکستر استخوان باید طبق جدول زیر باشد:
۳
* مجموع فسفر قابل حل در آب و اسید سیتریک ۲ درصد حداقل باید ۸۵ درصد فسفر کل باشد
۴-۳- ویژگیهای میکروبی
۴-۳-۱- ویژگیهای میکروبی باید برابر استاندارد ملی ایران به شماره ۳۲۰۵باشد.
۴
۵- ناپذیرفتنیها
۵-۱- وجود اجرام بیماریزا بخصوص با سیلوس آنتراسیس و گونههای مختلف کلستریدیم بهر شکل و بهر میزان
۵-۲- قارچ و کپک زدهگی بهر میزان
۵-۳- تند شدگی ناشی از اکسیداسیون اسیدهای چرب طبق استاندارد مربوطه
۵-۴- وجود هر گونه بوی نامطبوع و غیر طبیعی
۵-۵- وجود هر گونه اجسام خارجی بهر مقدار
۵-۶- وجود آفلاتوکسین بیش از .۳۰ PPM
۶- نمونه برداری
نمونهبرداری مطابق استاندارد شماره ۳۳۱ایران انجام میگیرد.
۷ - بسته بندی و نشانه گذاری
۷-۱- بستهبندی
برای بست بندی آرد و یا خاکستر استخوان باید از کیسههای پلی اتیلن و یا کاغذ چندلا، سالم و نو استفاده کرد. وزن کیسهها باید یکنواخت بوده و از ۵۰کیلوگرم تجاوز نکند. سر کیسهها باید بوسیله ماشین دوخت دوخته شود. استفاده دوباره از کیسهها ممنوع است .
۷-۲- نشانه گذاری :
روی هر کیسه باید آگاهیهای زیر نوشته یا برچسب شود.
۷-۲-۱- نام و نوع هر کالا
۷-۲-۲- نام و نشانی تولید کننده یا علامت تجارتی آن