کارآموزی صنایع غذایی کارخانه روغن کشی کشت و صنعت شمال ۸۶ ص

کارآموزی صنایع غذایی کارخانه روغن کشی کشت و صنعت شمال ۸۶ ص

کارآموزی صنایع غذایی کارخانه روغن کشی کشت و صنعت شمال ۸۶ ص

کارآموزی-صنایع-غذایی--کارخانه-روغن-کشی-کشت-و-صنعت-شمال-86-صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۸۷ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏۱
‏۱
‏پیشگفتار
‏واحدهای روغن کشی بر اساس نزدیکی – ماده اولیه بخصوص تخم پنبه احداث‏ می‌‏شوند که این مناطق بیشتر در استانهای مازندران‏،‏ گیلان و خراسان‏ می‌‏باشند‏.‏ یکی از این واحدهای روغن کشی کشور کارخانه روغن کشی کشت و صنعت شمال واقع در استان مازندران‏،‏ شهرستان ساری‏ (‏در دوازده کیلومتر شهر ساری‏) می‌‏باشد‏.‏
‏این کارخانه در سه شیفت کار‏ می‌‏کند و دارای سیستم بازیابی فاضلاب و تصفیه آب‏ می‌‏باشد که پسابهای بازیابی شده جهت شروب نمودن زمینهای مزروعی کارخانه استفاده‏ می‌‏شود‏.‏
‏این کارخانه روغن کشی دو واحدی‏ می‌‏باشد که واحد شماره ۱ آن نیز‏ (‏کشت و صنعت شمال‏) ‏تولید روغن و واحد شماره ۲ آن‏ (‏ام‏.‏ ام‏) ‏صابون پزی است‏.‏
‏به طوری که گفته شد محصول اصلی کارخانه کشت و صنعت شمال‏،‏ روغن نباتی است که به دو صورت دان و جامد عرضه‏ می‌‏گردد و در کنار این محصول اصلی‏،‏ محصول فرعی‏،‏ خلط صابون تولید شده نیز در واحد ۲ به صابون تبدیل‏ می‌‏شود‏.‏ واحد تولید گاز اکسیژن و هیدروژن در داخل کارخانه وجود دارد که گاز هیدروژن تولید شده‏،‏ جهت پروسس هیدروژناسیون صورت‏ می‌‏گیرد و اکسیژن تولیدی در مخازن پر شده و جهت استفاده بخشهای خصوصی و دولتی به خارج از کارخانه برده‏ می‌‏شود‏.‏
‏در ضمن طرح توسعه کارخانه نیز در دست اقدام است که تا حدودی اجرا گردیده‏،‏ ولی هنوز مورد بهره برداری قرار نگرفته است‏.‏ و لازم به تذکر است که مدیریت کارخانه تحت نظارت بانک صنعت و معدن‏ می‌‏باشد و محصول تولیدی کارخانه با نام (( روغن غنچه )) به بازار عرضه‏ می‌‏گردد‏.‏
‏۱
‏۲
‏مقدمه
‏ روغنها و چربیها از زمانهای بسیار دور یکی از اجزا اصلی و مهم تشکیل دهنده غذای انسان بوده است‏.‏ که یک گرم آن در حدود ۲/۹ کیلوکالری انرژی در بدن تولید‏ می‌‏کند‏.‏ همچنین غذای طبخ شده در روغن و چربی مزه و طعم مطلوبی را در بر خواهد داشت‏.‏
‏با تغییر ساختار اجتماعی در دورانی که ما در آن زندگی‏ می‌‏کنیم‏،‏ دگرگونی و چگونگی تولید مواد مورد نیاز جامعه به خصوص مواد غذایی امری اجتناب ناپذیر است در حال حاضر با توسعه کشت دانه‏‌ها ‏و میوه‏‌های ‏روغنی فقط ۱۵ % از نیاز چربی و روغن مصرفی مردم را‏ می‌‏توانیم تامین نمائیم‏.‏ از این جهت باید میزان قابل ملاحظه ای روغن خام از خارج وارد کشور شود‏،‏ لذا برای افزایش راندمان استخراج روغن از منابع روغن و تصفیه روغن نیاز به تکنولوژی جدید روغن‏ می‌‏باشد‏.‏
‏در کشورهای صنعتی یک نفر در طول عمر خود در حدود ۳ تن روغن و چربی مصرف‏ می‌‏کند که بیش از نصف این مقدار به صورت روغن یا چربی غیر قابل رویت موجود در مواد غذایی مانند پنیر‏،‏ سوسیس‏،‏ کالباس‏،‏ گوشت و نظیر اینها‏ می‌‏باشد‏.‏
‏۱
‏۴
‏اهمیت اقتصادی چربیها و روغنها در جهان و ایران‏
‏غذا مسئله مهمی است که نیاز انسانها را برطرف‏ می‌‏کند‏.‏ کار اساسی کشاورزان و کارخانه‏‌های ‏صنایع غذایی این است که نیاز مواد غذایی انسانها را تامین کنند‏.‏ با توجه به افزایش رشد جمعیت در جهان نیاز به مواد غذایی نیز افزایش‏ می‌‏یابد و همزمان باید تقاضای مواد غذایی مورد نیاز مردم با امکانات و شرایط موجود تامین شود‏.‏
‏تاریخچه روغن نباتی در ایران
‏تا حدود سال ۱۳۳۰ از روغن حیوانی استفاده‏ می‌‏کردیم و بعد از این تدریجاً با افزایش جمعیت و کمبود تولید روغن حیوانی افزایش قیمت باعث گردید که از روغن نباتی استفاده نمایند که از هلند و آمریکا وارد‏ می‌‏کنند‏.‏ از سال ۱۳۳۱ تا ۱۳۴۴ با شرایطی که در ایران انجام شده بود تجار و صنعتگران شروع به آوردن کارخانه‏‌های ‏روغن نباتی نمودند تا در عرض ۱۲ تا ۱۳ سال کارخانه در ایران شروع به کار نمود و روغن نباتی جامد هم از خارج وارد‏ می‌‏کردند و همه این کارخانه‏‌ها ‏از پنه دانه استفاده‏ می‌‏کردند‏.‏ در سال ۱۳۴۶ دولت ورود روغن نباتی جامد را غیر مجاز اعلام کرد و رقابتی بین کارخانه‏‌ها ‏به وجود آمد و سطح تولید بالا رفت و بعضی‏‌ها ‏شکست خوردند و بعضی‏‌ها ‏هم در کارشان موفق شدند‏.‏ مثلاً یکی از کارخانه‏‌های ‏روغن نباتی‏،‏ پارس (قو) است که در سال ۱۳۳۹ تاسیس شد و تولید آن در روز ۱۵ تا ۲۰ تن بود و امروزه بیشتر از ۶۰۰ تن در روز تولید‏ می‌‏کند‏.‏
‏در حال حاضر در ایران در حدود ۱۶ کارخانه روغن نباتی داریم بعضی از این کارخانه‏‌ها ‏در حدود ۳۰۰ تن تولید دارند‏.‏
‏مثلاً‏:‏ ۱ –‏ روغن نباتی پارس‏ (‏قو‏،‏ اطلس‏)
‏ ۲ –‏ روغن نباتی بهشهر‏ (‏شاه پسند‏،‏ بهار‏،‏ مایع لادن‏)
‏ ۳ –‏ روغن نباتی ورامین
‏ ۴ –‏ فاز اصفهان
‏ ۵ –‏ شیراز‏ (‏نرگس‏)
‏ ۶ –‏ روغن نباتی جهان
‏تا قبل از سال ۱۳۴۵ از پنبه دانه استفاده‏ می‌‏کردند و بعد از آن از روسیه‏،‏ بلغارستان‏،‏ رومانی روغن نیمه تصفیه آفتابگردان وارد‏ می‌‏نمودند و بعد از آن در نتیجه نیاز‏،‏ روغن سویا از آمریکا جنوبی و ایالات متحده وارد نمودند به طوریکه الان نزدیک ۱۰۰ % مواد خام از دانه سویا است و از آرژانتین و برزیل وارد
‏۱
‏۴
‏ می‌‏نمایند و بعد از آن شرکت سهامی توسعه کشت دانه‏‌های ‏روغنی آمدند و کشاورزان را در کشت دانه سویا و آفتابگردان تشوق نمودند ولی با وجود اینها کفاف مصرف را نکرد و در این سالهای اخیر در حدود ۶ تا ۵/۶ درصد روغن تولیدی ایران در داخل ایران تولید‏ می‌‏شود و بقیه از خارج وارد‏ می‌‏شود‏.‏( در سال ۱۳۶۲‏)

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x