پاورپوینت ملامین در مواد غذایی

پاورپوینت ملامین در مواد غذایی

پاورپوینت ملامین در مواد غذایی

پاورپوینت-ملامین-در-مواد-غذاییلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل :  powerpoint (..ppt) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : ۷ اسلاید

 قسمتی از متن powerpoint (..ppt) : 
 

ملامین
ملامین در مواد غذایی
ملامین یک ماده کریستالی سفید رنگ با ۶۶% نیتروژن ودارای ساختمان شیمیایی تریمر سیانامید می باشد که از عناصر کربن ،نیتروژن وهیدروژن تشکیل شده است،سیانامید بوسیله فرمالدیید متراکم گردیده وبه یک رزین گرماسخت تبدیل می شود.
این ماده درسال ۱۸۳۰ توسط دانشمندان آلمانی ساخته شد وبطور وسیعی در صنایع تولید پلاستیک ،چسب،رزین ،ظروف غذا ،قفسه ووایت بوردمورد استفاده قرار گرفت.
ملامین در اثر کاربرد آفت کش سیرومازین درکشاورزی ودامپروری درگیاهان ودامها دیده شده است ،همچنین در ترکیبات ضد عفونی کننده آب استخرها ( dicloroisocyanurate ) وجوددارد واز همین طریق ازراه شناکردن ویا مصرف ماهیهای پرورشی دراستخر به بدن انسان راه می یابد.
بسم الله الرحمن الرحیم
آلودگی گسترده مواد غذایی به ملامین در چین
ملامین در سال ۲۰۰۷ در گلوتن گندم و پروتئین برنج صادراتی چین که در تولید غذای حیوانات در آمریکا به کار می‌رود، یافت شدو باعث مرگ شمار زیادی از سگ‌ها و گربه‌ها به علت نارسایی کلیه در آمریکا گردید. دراواخر سال ۲۰۰۸ یک اپیدمی گسترده بیماری سنگهای مجاری ادراری دربیش از۱۰ ایالت چین رخ دادو ۲۹۴۰۰۰ نوزاد وکودک چینی را مبتلا کرد. دراین اپیدمی که توسط ۲۲ کمپانی تولید کننده چینی ایجاد شده است ، تا تاریخ ۲۲ سپتامبر، تعداد ۵۳ هزار نفر در سراسر جهان، بیمار و ۱۲۸۰۰ نفر بستری و چهار کودک نیز فوت شده اند . در تحقیقات انجام شده ، کریستالهای ملامین در ادرار کودکان ونوزادان بیمارمشاهده شدکه منشا آن آلودگی شیر خشک به ملامین تعیین گردید.
وزارت بهداشت چین اعلام کرد که شیربه مقدار کمی ملامین ظروف بسته بندی را جذب میکند واین آلودگی مشاهده شده در اثر افزایش ملامین به شیر به منظور بالا بردن میزان نیتروژن وافزایش کاذب پروتئین در این ماده غذایی می باشد،ملامین به دلیل دارابودن ۶۶/۶ % نیتروزن می تواندسبب خطا دراندازه گیری میزان پروتئین با روش کجلدال شودومیزان پروتئین را ۱۶ % افزایش دهد.افزودن ملامین به شیر ،از انواع تقلب های مضاعف محسوب می شود .بدین صورت که ابتدا به شیر آب اضافه کرده وسپس برای پوشاندن این تقلب ملامین به آن می افزایند.
آلودگی مواد غذایی به ملامین در کشورهای مختلف
در همین زمان در فیلیپین نیز ملامین در شیرهای وارداتی ازچین یافت شدوبه دنبال آن ۱۲کشور ورود فرآورده های لبنی را ازچین ممنوع کردند.
وزارت بهداشت کشور ایران نیز از مهرماه واردات شیر خشک وسایر فرآورده های حاوی شیر یا برپایه شیر را از کشور چین ممنوع اعلام کرد.
WHO به دنبال این وقایع میزان آلودگی به ملامین در مواد غذایی تولیدی کشورچین را طبق نتایج اعلام شده ازطرف کشورهای مختلف به قرار زیر اعلام کرد.
میزان آلودگی به ملامین( mg/kg )
ماده غذایی
۵/۰۳-۰/۱
پودر زرده وسفیده تخم مرغ
۶۱۹۶/۶۱-۰/۰۹
شیرخشک
۷۹۷-۶۱
غذای حیوانات
۴/۷-۳/۱
تخم مرغ تازه
۹۴۵/۸۶-۰/۳۸
محصولات لبنی
۶۶۹۴-۰/۶
مواد اولیه غذایی
اثرات سمی ملامین
ملامین در بدن متابولیزه نمی شودو نیمه عمر آن در پلاسما حدود ۳ساعت است وبه سرعت به سیستم ادراری راه می یابد.در آزمایشات انجام شده بر روی حیوانات آزمایشگاهی مشاهده گردید که ملامین سبب ایجاد سنگ مثانه می گردد.
ملامین می تواند در ترکیب با اسید سیانوریک، که ممکن است در پودر ملامین یافت شود، بلورهایی را تشکیل دهد که منجر به ایجاد سنگ‌ کلیه شود.
بلورهای کوچک ملامین همچنین ممکن است نفرون ها را که وظیفه تشکیل ادرار را به عهده دارند، مسدود کند و سبب ایجاد نارسایی کلیه و در مواردی مرگ شود.
مسمومیت با ملامین باعث تحریک‌پذیری، ظاهرشدن خون در ادرار، کاهش میزان ادرار یا بندآمدن ادرار، نشانه‌های شبیه به عفونت کلیه ،افزایش فشار خون و   اختلالات تولید مثل می‌شود. اثر سرطان زایی ملامین به ویژه سرطان مثانه، در حیوانات به اثبات رسیده است، اما در انسان هنوز این موضوع ثابت نشده است. تماس با ملامین سبب تحریک چشم، پوست و دستگاه تنفس می گردد. 
درمان این مسمومیت شامل انفوزیون مایعات، قلیایی کردن ادرار، تصحیح وضعیت الکترولیتی و اسید و باز بدن، همودیالیز و جراحی سنگ های کلیوی است.
دوز کشنده ۵۰ درصد (LD50) ملامین برای انسان، بر اساس مطالعات حیوانی، ۳۱۶۱میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است .

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x