دانلود مقاله در مورد صنایع دستی و انواع آن ۱۸

دانلود مقاله در مورد صنایع دستی و انواع آن ۱۸

دانلود مقاله در مورد صنایع دستی و انواع آن ۱۸

دانلود-مقاله-در-مورد-صنایع-دستی-و-انواع-آن-18لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۹ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏صنایع دستی و انواع آن
‏ 
‏تعریف
‏ویژگی ها
‏طبقه بندی
‏ 
‏ 
‏تعریف
‏از مجموعه تعاریف صنایع دستی، به نظر می رسد تعریف زیر که توسط گروهی از کارشناسان سازمان صنایع دستی ایران ارائه گردیده، دقیق تر و جامع تر باشد؛ چرا که با وضعیت فعلی این صنعت و هنر ارزنده انطباق بیشتری دارد: ‏صنایع دستی به مجموعه ای از هنرها و صنایع اطلاق می شود که به طور عمده با استفاده از مواد اولیه ی بومی و انجام قسمتی از مراحل اساسی تولید به کمک دست و ابزار دستی محصولاتی ساخته می شود که در هر واحد آن ذوق هنری و خلاقیت فکری صنعتگر سازنده به نحوی تجلی یافته و همین عامل، وجه تمایز اصلی این گونه محصولات از مصنوعات مشابه ماشینی و کارخانه ای ‏     ‏می باشد.
‏ 
‏ویژگی ها
‏با توجه به تعریف فوق و سایر تعاریفی که برای صنایع دستی ارائه شد، می توان ویژگی های زیر را برای محصولات دست ساخته قایل شد:
‏۱-‏  ‏ ‏انجام قسمتی از مراحل اساسی تولید، توسط دست و ابزار و وسایل دستی، برای تولید هر یک از فراورده های دستی مراحل متعددی طی می شود ولی انجام کلیه ی این مراحل به وسیله ی دست و ابزار و وسایل دستی الزامی نبوده و چنانچه تنها قسمتی از مراحل اساسی تولید به این طریق انجام شود، محصول تولید شده با توجه به مواردی که در تعریف ذکر شد، صنایع دستی محسوب‏         ‏ ‏ ‏می گردد.
‏۲-‏  ‏ ‏حضور مؤثر و خلاق انسان در تولید و شکل بخشیدن به محصولات ساخته شده و امکان ایجاد تنوع و پیاده کردن طرح های مختلف در مرحله ی ساخت این گونه فراورده ها.
‏۳-‏    ‏ ‏تأمین قسمت عمده ی مواد اولیه مصرفی از منابع داخلی.
‏۴-‏    ‏ ‏داشتن بار فرهنگی (استفاده از طرح های اصیل، بومی و سنتی).
‏۵-‏    ‏ ‏عدم همانندی و تشابه فراورده های تولیدی با یکدیگر.
‏۶-‏    ‏ ‏عدم نیاز به سرمایه گذاری زیاد در مقایسه با سایر رشته های صنعت.
‏۷-‏    ‏ ‏دارا بودن ارزش افزوده ی زیاد در مقایسه با صنایع دیگر.
‏۸-‏    ‏ ‏قابلیت ایجاد و توسعه در مناطق مختلف (شهر، روستا و حتی در جوامع عشایری).
‏۹-‏    ‏ ‏قابلیت انتقال تجربیات، رموز و فنون تولیدی، سینه به سینه و یا مطابق روش استاد و شاگردی
‏ 
‏طبقه بندی
‏در زمینه ی طبقه بندی صنایع دستی نیز باید گفت که این طبقه بندی به صورت های مختلف از جمله براساس مواد اولیه ی مصرفی یا شیوه و روش ساخت آن می تواند صورت پذیرد. در اینجا طبقه بندی انجام شده توسط کارشناسان سازمان صنایع دستی ایران که به طور عمده بر مبنای روش و تکنیک ساخت‏ ‏ این گونه محصولات به عمل آمده است، ذکر می گردد:
‏ 
‏ 
‏۱-‏  ‏ ‏بافته های داری:‏ محصولاتی که به کمک دارهای افقی یا عمودی مستقر در زمین در زمان بافت، تولید می شود، بافته های داری محسوب می گردند مثل ‏قالی ‏، ‏گلیم‏،‏ زیلو و نظایر آن.
‏ 
‏ 
‏۲-‏  ‏ ‏دستبافی: ‏(نساجی سنتی): فراورده هایی که به کمک دستگاه های ساده و سنتی بافندگی ‏ ‏(دستگاه ویژه ی بافت جاجیم، دستگاه دووَردی، دستگاه چهاروردی و ژاکار دستی) تولید می گردد، دستبافی محسوب می شود، نظیر ‏جاجیم‏،‏ زری‏، ‏ترمه‏، شال و …
‏از جمله‏ ‏ خصوصیات این رشته از صنایع دستی، این است که ‏اولاً ‏کلیه مراحل سه گانه بافندگی، ایجاد دهنه کار، پودگذاری و دفتین زدن (آلتی است فلزی، دارای دسته ای شبیه شانه که نساجان هنگام بافتن پارچه آن را در دست گیرند و لای تارها زنند تا آنچه بافته شده به هم پیوسته و محکم گردد.) با حرکات دست و پا انجام می شود، در ثانی، امکان استفاده از پودهای رنگی به میزان نامحدود و همچنین تنوع طرح بافت با دراختیار داشتن کنترل حرکات وَردها میسر می گردد که این امر نشانگر حضور مؤثر و خلاق انسان در تولید است.
‏ 

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x