تحقیق گویش ها

دانلود تحقیق گویش ها

تحقیق گویش ها

تحقیق-گویش-ها

دانلود تحقیق در مورد گویش ها،
در قالب word و در ۲۰ صفحه، قابل ویرایش.


بخشی از متن تحقیق:
گویشی که در حال حاضر کلیمیان ایران به آن صحبت می‏ کنند، از جملۀ گویش های ایرانی است که جزو دستۀ گویش های مرکزی ایران به شمار می‏ رود. این گویش امروزه در شهرهای اصفهان، همدان، کاشان، یزد، بروجرد و چند شهر دیگر ایران و نیز در نقاطی در خارج از ایران، چون قفقاز، سمرقند و بخارا رایج است. گفته شده است که گویش فعلی کلیمیان اصفهان، گویش سابق مردم اصفهان بوده که کلیمیان آن را بین خود حفظ کرده‏ اند. [۱] اگر این نظر را بپذیریم، می ‏توان آن را نیز در مورد سایر انواع گویش کلیمی در ایران و یا خارج از ایران تعمیم داد و چنین نتیجه گرفت که کلیمیان ایران در هر نقطه که ساکن شده‏اند حافظ زبان سابق آن ناحیه گردیده ‏اند.

راجع به ورود کلیمیان به ایران و تاریخ آن نظریات مختلفی وجود دارد که از عهدۀ این مقاله خارج است [۲]. تنها ذکر این نکته ضروری به نظر می‏ رسد که طبق سرشماری سال ۱۳۵۰، جمعیت کلیمیان اصفهان در حدود ۲۳۰۰ نفر بوده است.  [3]. (آمار جمعیت آنها در سالهای اخیر به دست نیامد).

واژه در گویش کلیمیان اصفهان از نظر ساخت اشتقاقی [۴] (و نه تصریقی [۵]) به سه نوع تقسیم می‏گردد: ساده [۶]، مشتق [۷] و مرکب [۸].

واژۀ ‘ساده’ تنها از یک واژک آزاد [۹] ساخته شده است، مانند tou (تاب) [۱۰] ،teu (تب).

واژۀ ‘مشتق’ علاوه بر یک یا چند واژک آزاد دارای یک یا چند وند اشتقاقی [۱۱] است، مانند pil-ak (پولک)، gand-a (گندیده).

واژۀ ‘مرکب’ بیش از یک واژک آزاد دارد، مانند an-e-buvâ  (زن پدر) bâbâ-bele (پدر بزرگ).

‘فعل’ چون در مقایسه با سایر انواع واژه ساخت متفاوتی دارد، در این مقاله، در ابتدا افعال غیر بسیط و سپس سایر انواع واژه مورد بحث قرار می‏ گیرند.

گویش استان بوشهر در تمام مناطق فارسی محلی است که دارای بن مایه لری می باشد. برای مرزبندی انواع گویش منطقه را از لحاظ جغرافیایی به دو بخش تقسیم شمالی و جنوبی تقسیم می کنیم که هر قسمت ویژگی خاص خود را داراست و دارای تفاوتی اندک می باشد. زبان های عربی نیز در جاهایی مانند بندر عسلویه، کنگان، جزیره شیف و جزیره شمالی و جنوبی بندر ریگ رایج است…
دانلود فایل

همکاری در فروش فایل

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x