تحقیق کشف حجاب و سکولاریسم در ایران

دانلود تحقیق کشف حجاب و سکولاریسم در ایران

تحقیق کشف حجاب و سکولاریسم در ایران

تحقیق-کشف-حجاب-و-سکولاریسم-در-ایران

دانلود تحقیق با موضوع کشف حجاب و سکولاریسم در ایران،
در قالب word و در ۲۱۲ صفحه، قابل ویرایش.


چکیده تحقیق:
مصطفی کمال آتاتورک در اثر اقدامات تدریجی و آشکار توانسته بود به عمر امپراطوری عثمانی پایان دهد و کشور کوچک ترکیه را  بنیان  نهد، بر آن شد تا کشور ترکیه را در مسیر نوسازی قرار دهد. نوسازی که مصطفی کمال خواستار آن بود، در واقع غربی سازی بود و در این راستا می بایست تمام  سنت ها از بین می رفت. وی  برای رسیدن به این هدف، مبارزه گسترده با مذهب و نیروهایی مذهبی انجام داد و اسلام رسمی را بطور کامل از جامعه ترکیه پاک کرد. در کنار اقدامات مصطفی کمال، وابستگی روحانیون سنی  به دولت و عدم استقلال سیاسی و مالی این زمینه را برای مصطفی کمال فراهم آورد تا بتواند با ترکیب سیاست پنهان و آشکار ترکیه را به یک کشور سکولار تبدیل کند. 

از طرف دیگر در ایران نیز رضاشاه به زعم خود بر آن شد تا جامعه  ایران را همانند ترکیه  بسوی  تمدن و نوسازی هدایت کند. در راستای  چنین اقدامی طبیعی بود که از طرف روحانیون که به عنوان ترویج دهندگان دین در جامعه محسوب می شدند، در مقابل چنین اقدامی مقاومت صورت گیرد، استقلال سیاسی، اقتصادی به روحانیون این کمک را می کرد تا در مقابل سیاست های نوسازی رضاشاه که توأم با دین زدایی بود مقاومت کنند.

استقلال یکی از بزرگترین امتیازات روحانیت شیعه درمقایسه با روحانیت سنی است. چه در دوره صفویه، چه در دوره هایی افشاریه و زندیه و قاجاریه و چه در دوره پهلوی، روحانیت اگر چه متفاوت اندیشیدند، ولی هیچ گاه زیر بار زور و دستور و ابلاغیه و فرمان شاهی نرفت. متنها این وضعیت و آرمان را حفظ کرد، بلکه در شرایط مقتضی با قدرت ظالمانه مبارزه کرد و برای ایجاد فضایی مساعدتر برای دینداری و دین مداری، با حاکمان در افتاد و نهایتاً کوشید تا نظامی اسلامی برمبنای دین و مردم تأسیس کند. از دوره های بسیار سخت و طاقت فرسا برای روحانیت، دوره  حکومت بیست ساله رضاخان  بود. در این دوره روحانیت با شدیدترین برخوردها و عمیق ترین موانع مواجه شد. رضاخان که سودای ترقی و پیشرفت ایران به مانند کشورهای اروپایی را درسر داشت، سعی می کرد مهم ترین موانع را که به زعم او، مذهب و روحانیت  بود ، از میان  بردارد. او علاوه  بر مقابله های خشن و زورمندانه با روحانیت، بر آن بود تا تمام  نمادهای  مذهبی را از جامعه حذف کند. رضاشاه برای از بین بردن مذهب و نیروهای مذهبی از تمام امکانات استفاده می کرد تا هرچه زودتر به زعم خویش کشور را به دروازه های ترقی برساند.

در پژوهش حاضر، با مطالعه اقدامات ضد دینی در ایران و ترکیه که نهایتاً جامعه را به سوی سکولاریسم هدایت می کرد، آشنا خواهیم شد و هم چنین در این  پژوهش، سیاست های رضاشاه و آتاتورک را در مقابل مذهب و نیروهایی مذهبی بصورت مقایسه ای بررسی خواهیم کرد.
دانلود فایل

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x