تحقیق جوش قوس الکتریکی ( ورد)

تحقیق جوش قوس الکتریکی ( ورد)

تحقیق جوش قوس الکتریکی ( ورد)

تحقیق-جوش-قوس-الکتریکی-(-ورد)لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۸ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏۲
‏جوش قوس الکتریکی
‏جوش قوس الکتریکی یکی از متداول ترین روشهای اتصال قطعات کار می باشد، ایجاد قوس الکتریکی عبارت ‏از جریان مداوم ‏الکترون ‏بین دو الکترود و یا الکترود و یا الکترود و کار بوده که در نتیجه آن حرارت تولید ‏می شود. باید توجه داشت که برای برقراری قوس الکتریک بین دو الکترود و یا کار و ‏الکترود وجود هوا و یا یک گاز هادی ضروری است. بطوریکه در شرایط معمولی نمی توان در ‏خلاء ‏جوشکاری ‏نمود.
‏در قوس الکتریکی گرما و ‏انرژی ‏نورانی در مکانهای مختلف یکسان نبوده بطوریکه تقریباً ۴۳% از حرارت درآند و تقریباً ۳۶% ‏در کاتد و ۲۱% بقیه بصورت قوس ظاهر می شود. دمای حاصله از ‏قوس ‏الکتریکی ‏بنوع الکترودهای آن نیز وابسته است بطوریکه در قوس الکتریکی با ‏الکترودهای ذغالی تا ۳۲۰۰ درجه سانتیگراد در کاتد و تا ۳۹۰۰ در آند حرارت وجود ‏دارد. دمای حاصله در آندو کاتد برای الکترودهای فلزی حدوداً ۲۴۰۰ درجه سانتیگراد تا ۲۶۰۰ ‏درجه تخمین زده شده است.
‏در این شرایط درجه حرارت در مرکز شعله بین ۶۰۰۰ ‏تا ۷۰۰۰ درجه سانتیگراد می باشد از انرژی گرمائی حاصله در حالت فوق فقط ۷۰% تا ۶۰% ‏در قوس الکتریک مشاهده گردیده که صرف ذوب کردن و عمل جوشکاری شده و بقیه آن یعنی ۳۰% ‏تا ۴۰% بصورت تلفات گرمائی به محیط اطراف منتشر می گردد.
‏طول قوس شعله Arc length ‏بین ۸/۰ تا ۶/۰ قطر الکترود می باشد و تقریباً ۹۰% از قطرات مذاب جدا ‏شده از الکترود به حوضچه مذاب وارد می گردد و ۱۰% باطراف پراکنده می گردد. برای ‏ایجاد قوس الکتریکی با ولتاژ کم بین ۴۰ تا ۵۰ ولت در جریان مستقیم و ۶۰ تا ۵۰ ولت
‏۳
‏در جریان متناوب احتیاج می باشد ولی در هر دو حالت شدت جریان باید بالا باشد نه ‏ولتاژ
‏انتخاب صحیح الکترود برای کار
‏انتخاب صحیح الکترود برای ‏جوشکاری ‏بستگی به نوع قطب و حالت درز جوش دارد مثلاً یک درز V ‏شکل با زاویه کمتر از ۴۰ درجه ‏با ضخامت زیاد حداکثر با قطر اینچ که معادل ۲ میلیمتر است برای ردیف اول گرده جوش ‏استفاده می گردد تا کاملاً در عمق جوش نفوذ نماید. ولی چنانچه از الکترود با قطر ‏بیشتر استفاده شود مقداری تفاله در ریشه جوش باقی خواهد ماند. که قدرت و استحکام ‏جوش را تقلیل می دهد.
‏انتخاب صحیح الکترود( از نظر قطر(
‏بایستی توجه داشت که همیشه قطر الکترود از ضخامت فلز ‏جوشکاری ‏کمتر باشد هر چند که در بعضی از کارخانجات تولیدی عده ای از جوشکاران الکترود با ‏ضخامت بیشتر از ضخامت فلز را به کار می برند. این عمل بدین جهت است که سرعت کار ‏زیادتر باشد ولی انجام آن احتیاج به مهارت فوق العاده جوشکار دارد.
‏همچنین ‏انتخاب صحیح قطر الکترود بستگی زیاد به نوع قطب ( + یا – ) و حالت درز جوش دارد ‏مثلاً اگر یک درز V ‏شکل با زاویه کمتر از ۴۰ درجه باشد بایستی حداکثر از الکترود با ‏قطر پنج شانزدهم اینچ برای ردیف اول گرده جوش استفاده کرد تا کاملاً بتوان عمق درز ‏را جوش داد. چنانچه از الکترود با قطر زیادتر استفاده شود مقداری تفاله در جوش باقی ‏خواهد ماند که قدرت و استحکام جوش را به طور قابل ملاحظه ای کاهش خواهد داد. در حین ‏جوشکاری گاهی اوقات جرقه هائی به اطراف پخش می شود که دلایل آن چهار مورد زیر است
‏۳
.
‏۱.‏      ‏ ‏ایجاد حوزه مغناطیسی و عدم کنترل قوس الکتریکی
‏۲.‏      ‏ ‏ازدیاد فاصله الکترود نسبت به سطح کار
‏۳.‏      ‏ ‏آمپر بیش از حد یا آمپر بالای غیر ضروری
‏۴.‏      ‏ ‏عدم انتخاب قطب صحیح برای جوشکاری
‏ایمنی جوشکاری با قوس الکتریکی
‏ 
‏۲-۱- تجهیزات جوشکاری با قوس (قسمتهای اصلی)
‏ 
‏این وسیله بنحوی طراحی شده که ولتاژ زیاد و متناوب جریان برق را که منبع اصلی تغذیه برق به دستگاه است به ولتاژ بدون خطر و جریان زیاد مناسب برای جوشکاری تبدیل کند.
‏مشاهده می‎‏شود که خروجی ترانسفورماتور جوشکاری می‎‏تواند بصورت جریانی متناوب موجی یا یک جریان موجی مستقیم باشد. بمنظور ایمنی ولتاژ خروجی ترانس جوشکاری بین ۵۰-۱۰۰ ولت محدود می‎‏شود اگرچه میزان جریان خروجی ممکنست تا ۵۰۰ آمپر برسد.
‏شکل زیر یک نوع وسیله جوشکاری را نشان می‎‏دهد که قسمت اصلی آن یک ترانسفورماتور کاهنده و قسمت اتصالات برای کنترل جریان که متناسب با اندازه الکترود انتخاب می‎‏گردد.
‏۳-۱- خطراتیکه در نتیجه کاربرد دستگاههای جوشکاری با برق وجود دارد
‏۴
‏خطراتیکه ممکنست از ناحیه یک دستگاه جوشکاری با برق بوجود آید در تابلو شماره ۱-۱ درج شده است.
‏۱- قسمت اولیه (ولتاژ زیاد) که بایستی مدار اتصال آن بوسیله یک برقکار ماهر نصب شود.
‏۲- قسمت ثانویه (ولتاژ ضعیف) که مدار خروجی دستگاه است و جوشکار خود با اتصال دادن کابل اتصال بدنه و تنظیم ولتاژ برای میزان آمپر مورد نیاز اقدام به بهره‎‏برداری می‎‏نماید.
‏ 
‏جدول ۱-۱
‏مدار ‏–‏ ولتاژ زیاد ‏–‏ ولتاژ اولیه
‏خطا:
‏۱- صدمه عایق بندی
‏ 
‏۲- استفاده از فیوزهای آمپر بالا
‏۳- فقدان اتصال زمین مناسب
‏خطر:
‏حریق، صدمه جانی، خسارت مادی، شوک، سوختگی شدید و هلاکت
‏گرم شدن غیرعادی، صدمه به دستگاه و ایجاد حریق
‏ایجاد شوک، اگر خطا ادامه یابد، سوختگی شدید و مرگ
‏ 
‏مدار ‏–‏ ولتاژ ضعیف ‏–‏ ثانویه ترانس (جریان خیلی زیاد)

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x