تحقیق تاریخچه مصرف چوب ۴۵ ص

تحقیق تاریخچه مصرف چوب ۴۵ ص

تحقیق تاریخچه مصرف چوب ۴۵ ص

تحقیق-تاریخچه-مصرف-چوب-45-صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۴۸ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏۱
‏تاریخچه مصرف چوب‏:
‏چوب یکی از اولین موادی است که بطور طبیعی و فراوان در دسترس بشر قرار داشته است. مصرف چوب در ایران تاریخ مدونی از اعصار باستانی ندارد. ولی طبق مطالعاتی که توسط کاوشگران انجام شده است. مردمان بومی ایران قبل از مهاجرت آریائی‏‌‏ها از حدود ۴۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح چوب را برای خانه‏‌‏سازی مصرف کرده‏‌‏اند و البته استفاده مدرن‏‌‏تری در دسترس می‏‌‏باشد. مصرف چوب در امپراطوری ایران مشخص‏‌‏تر است و در سنگ نوشته‏‌‏هایی که از تخت جمشید به دست آمده استفاده ازچوب سدر در پوشش و تزئینات کاخها مشخص شده است.
‏از دوره اشکانیان آثار مدونی در دست نیست و ساسانیان بیشتر در معماری (طرح ساخمانهای گنبدی شکل و طاق بازار) از چوب استفاده می‏‌‏کرده‏‌‏اند. پس از پیشرفت دین حنیف اسلام در ایران آثاری را در ساختمانهای مساجد، فرارها و اماکن مقدسه نظیر درب، منبر، کنده‏‌‏کاریها و شبکه‏‌‏بندیها یافت که اکثر آنها تا سالهای اخیر با وسائل دستی بوجود می‏‌‏آمده است و همانطور که صنایع چوب با پیدایش ماشین اره در اروپا تحول تازه‏‌‏ای یافت، در سایر نواحی دنیا به مرور زمان دستگاههای دستی تبدیل چوب به ماشینهای تبدیل تغییر یافت و در ایران نیز ابتدا چوب‏‌‏بری‏‌‏ها و سپس سایر کارخانه‏‌‏های تبدیل چوب مثل کبریت‏‌‏سازی، تخته چند لایه‏‌‏سازی، فیبرسازی، تخته خرده چوب‏‌‏سازی، مقواسازی و غیره آغاز به کار کردند که عموما قدمت آنها به ۵۰ سال هم نمی‏‌‏رسد.
‏۳
‏تعریف چوب و ساختمان درونی آن‏۱‏:
‏تعریف چوب بسته به اینکه این ماده را در چه قسمت بخواهیم مورد مطالعه قرار دهیم فرق می‏‌‏کند و بطور کلی می‏‌‏توان سه تعریف برای آن به کار برد:
‏الف ‏–‏ تعریف گیاه شناسی:
‏چوب عبارتست ازت مجموعه‏‌‏ای از بافتهای ثانویه لینینی شده گیاهان آوندی که در بین مغز و لایه زاینده (کالبسیوم) ساقه و ریشه و شاخه‏‌‏ها قرار می‏‌‏گیرد. نظیر چوب راش، صنوبر، گلابی، کاج، انار و چنار و غیره.
‏ب- تعریف تجاری:
‏چوب عبارتست از قسمت داخلی ساقه، ریشه و شاخه درختان و درختچه که قابل تبدیل برای استفاده در مصارف گوناگون می‏‌‏باشد و می‏‌‏توان با کار کردن بر روی آن به ارزش و مرغوبیت آن افزود نظیر تهیه تخته چند لایه از چوب راش.
‏ج- تعریف صنعتی:
‏چوب عبارتست از ماده جامد متخلخل فیبری شکل، که دارای ساختمان یاخته‏‌‏ای سازمان یافته، هر سونا یکسان و ناهمگن می‏‌‏باشد و با توجه به این موضوع و اینکه این ماده حاصل زندگی درخت و دائما دستخوش تغییرات محیط است، در یک گونه بخصوص هم ‏–‏ خواصش در زمان و مکان تغییر می‏‌‏یابد. با توجه به تعریف فنی (صنعتی) چوب و خواص ویژه آن، این جسم دارای اختلافاتی با سایر مواد جامد می‏‌‏باشد که ذیلا از آنها نام برده می‏‌‏شود:
‏۱) چوب ناهمگن می‏‌‏باشد. چون اجزاء تشکیل دهنده آن از انواع مختلف یاخته‏‌‏ها مثل فیبر، اشعه چوبی (پارانشیم) و آوندها و غیره می‏‌‏باشد. بعلاوه هر یک از این عناصر در مواقع مختلف فصول رویش گیاهی شکل خاصی دارند. (نظیر چوب بهاره و تابستانه)
‏۲) چوب هر سونا یکسان می‏‌‏باشد. چون بافتهای مختلف آن در جهات متفاوت قرار گرفته‏‌‏اند. عده‏‌‏ای در جهت راستای درخت قرار دارند (مثل آوندها و الیاف) و عده‏‌‏ای در جهت عمود بر راستای درخت قرار گرفته‏‌‏اند (مثل اشعه چوبی). از خاصیت هرسونا یکسان بودن و ناهمگنی چوب نتیجه
‏۴
‏‌‏گیری می‏‌‏شود که چوب دارای سه جهت می‏‌‏باشد. جهت طولی که در جهت الیاف، آوندها و فیبر (در پهن برگان) و تراکئید (در سوزنی برگان) می‏‌‏باشد، که در واقع موازی با طول درخت است. جهت مماسی که برای توجیه بهتر آن می‏‌‏توان گفت که چنانچه بخواهیم یک جزء تشکیل دهنده چوب نظیر فیبر چوبی را از لحاظ ضخامت اندازه‏‌‏گیری کنیم جهت خط اندازه‏‌‏گیری ما بطور موازی با خط مماس بر دایره سالانه قرار می‏‌‏گیرد و سرانجام جهت دیگر چوب، جهت شعاعی است که هم جهت با خط فرضی مستقیمی است که از ناحیه پوست به ناحیه مغز درخت متصل می‏‌‏شود.
‏۳) چوب دارای ساختمان شیمیایی بخصوصی می‏‌‏باشد. غشاء یاخته‏‌‏های آن از مولکولهای درشت مواد کلوئیدی و رشته‏‌‏ای چون لینین و سلولز تشکیل یافته و وجود این مواد کلوئیدی در غشاء یاخته‏‌‏ها و بین آنها عامل مهم جذب ‏رطوبت در چوب می‏‌‏باشد. که کیفیت جاذب‏‌‏الرطوبه بودن را به این جسم می‏‌‏دهد. این خاصیت سبب می‏‌‏شود که:
‏اولا : چنانچه چوب در محیط مرطوبی واقع ‏‌‏شود آب را به شدت به خود جذب می‏‌‏کند. ثانیا: چنانچه چوب در محیط خشکی قرار گیرد مقداری از آب خود را از دست بدهد. ودر هر دو حالت، خواص فیزیکی و مکانیکی آن هم تغییر پیدا می‏‌‏کند. بطوریکه با جذب آب ابعادش در جهات مختلف زیادتر، وزن مخصوصش بیشتر و پایداریش در برابر نیروهای مختلف کمتر می‏‌‏شود ولی در حالت دفع آب تغییر خواص ذکر شده برعکس می‏‌‏گردد.
‏کاربرد و اختصاصات چوب‏۱
‏نکته قابل توهی که در مسیر تکاملی مصرف چوب در جهان در بین اقوام مختلف به چشم می‏‌‏خورد عبارتست از تجربیاتی که انسان از اعصار قدیم در حین کار با این جسم پیدا کرده است. با شناخت خواص چوب در برابر حرارت، الکتریسیته و صوت، این ماده دامنه مصرف بسیار گسترده‏‌‏تری کسب نمود و به عنوان عایق حرارت و الکتریسیته برای ساختن افزارهای مختلف، پوشش دیواره برای جلوگیری از انتقال حرارت و تشعشع حرارتی و تخفیف دهنده صوت مورد استفاده بیشتر قرار گرفت. ساختن کبریت جز با چوب و یا فرآورده
‏۴
‏‌‏های آن میسر نیست. زیرا چوب هیچگاه در برابر تابش آفتاب و حرارت زیاد، به علت ضریب هدایت حرارتی بسیار کم و گرمای ویژه زیاد، داغ نمی‏‌‏شود و برعکس در حرارتهای پائین یخ نمی‏‌‏بندد. به همین ترتیب چون ضریب هدایت الکتریکی چوب کم است و یا بالعکس مقاومت الکتریکی زیادی دارد، عایق جریان الکتریسیته می‏‌‏باشد. از سوی دیگر چوب دارای خاصیت ایجاد طنین صوت می‏‌‏باشد و از اینرو برای ساخت آلات موسیقی نظیر عود، تار‏‍‏، کمانچه، سه تار، گیتار و غیره بهترین ماده تشخیص داده شده و از قدیم الایام مورد استفاده قرار می‏‌‏گرفته است. معهذا شناخت سایر خواص آکوستیک (صوتی) نظیر جذب و تخفیف شدت صوت و عایق بودن آن در برابر صدا سبب شده است که چوب و فرآورده‏‌‏های چوبی به عنوان تنها ماده بی‏‌‏عیب در عایق‏‌‏کاری دیواره و سقف ساختمانهای مسکونی چندین طبقه مورد استفاده قرار گیرد و کاربرد چوب در این زمینه بخصوص در تالارهای سخنرانی، سینما و تئاتر واضح‏‌‏تر است. که در واقع یک نوع استفاده غیرسنتی از چوب به شمار می‏‌‏رود.
‏مقدمتا باید گفت که، در دید اول استفاده از چوب به دو شاخه استفاده سنتی و استفاده غیرسنتی (صنایع جدید) تقسیم می‏‌‏شود. در شاخه استفاده سنتی کلیه مصارفی که از اعضار قدیم انسان می‏‌‏شناخته است و امروز هم کم و بیش رواج دارد قرار داده می‏‌‏شود نظیر: استفاده‏‌‏های روستائی (داربست، قدیم، تیر و پایه در ساختمان) نرده بام، وسایل نخ‏‌‏ریسی و نساجی، در و پنجره‏‌‏های توپر (از چوب ماسیو)، قایق‏‌‏های به اشکال قدیم (که ماسیو یا توده ‏چوب برای ساختن آن به کار می‏‌‏رود)، گهواره، تابوت و اشیاء خانگی، درودگری، کارگاهی، کنده‏‌‏کاری و صنایع دستی چوب که در اکثر این موارد ممکن است چوب به شکل طبیعی خود (خام) مصرف گردد.

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x