تحقیق بررسی امار عملکرد گمرک جمهوری اسلامی ایران

تحقیق بررسی امار عملکرد گمرک جمهوری اسلامی ایران

تحقیق بررسی امار عملکرد گمرک جمهوری اسلامی ایران

تحقیق-بررسی-امار-عملکرد-گمرک-جمهوری-اسلامی-ایرانلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..DOC) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۱ صفحه

 قسمتی از متن word (..DOC) : 
 

۱
‏آمار عملکردی بازرگانی خارج کشور ۳
‏آمار ترانزیت خارجی ۶
‏آمار درآمد گمرکات کشور ۸
‏آمار مسافرین ورودی و خروجی ۱۰
‏آمار بسته های ورودی و خروجی کشور‏ ۱۰
‏آمار تجارت های چمدانی به کشورهای ‏سی.آی.اس‏ ۱۱‏
‏آمار صادراتی از بازارچه های مرزی ۱۱
‏آمار قاچاق کالا ۱۱
‏بررسی آمار عملکرد گمرک جمهوری اسلامی ایران
۲
‏در سه ماهه اول سال ۱۳۸۴
‏عصر حاضر با تحولات و دگرگونیهای وسیعی همراه گردیده و تردیدی نیست که این روند پرشتاب در قرن آینده با رویدادهای شگفت انگیز دیگری ادامه خواهد یافت. در این میان ارائه هر نظر و یا نظریه ای و نیز اتخاذ تصمیم عقلائی در حیطه عمل فردی ، گروهی و یا کلان اجتماعی منوط به دستیابی به اطلاعات و آمار قابل اعتماد در کلیه زمینه های مورد بحث است. گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای اهداف و وظایف خود ، هر ماه آمار و اطلاعات اخذ شده از گمرکات را ، با نهایت دقت و صحت ، در اختیار مدیران ، کارشناسان و عموم علاقمندان قرار می دهد . صفحات حاضر ، خلاصه گزارشات آمار عملکرد جمهوری اسلامی ایران ، در سه ماهه اول سال ۱۳۸۴ شامل عناوین صادرات ، واردات ، ترانزیت ، درآمد ، مسافرین ورودی و خروجی ، بسته های پستی ، تجارت چمدانی ، بازارچه های مرزی و قاچاق کالا می باشد. امید است که این گزارش مورد استفاده عموم کاربران قرار گیرد. لطفاً با ارائه نظرات و پیشنهادات گرانقدر خود ما را در هرچه ارائه بهتر گزارش راهنمائی فرمائید.
‏۱. آمار عملکرد بازرگانی خارجی کشور
‏الف) صادرات غیر نفتی
‏به استناد آمارهای موجود ، طی سه ماهه اول سال ۱۳۸۴ مقدار ۳/۴۵۴۵ هزار تن انواع کالاهای غیر نفتی به ارزش ۶/۱۷۵۰ میلیون دلار از طریق مبادی گمرکات کشور به خارج صادر گردید. این ارقام در مقایسه با دوره مشابه سال ۱۳۸۳ مبین این واقعیت است که صادرات کالاهای غیرنفتی طی سه ماهه اول سال ۱۳۸۴ به لحاظ وزن ۲۵ درصد و به لحاظ ارزش ۵/۱۷ درصد افزایش داشته است. لازم به ذکر است که از رقم ۶/۱۷۵۰ میلیون دلار ، ۹ میلیون دلار از محل تجارت چمدانی و ۴/۱۴۳ میلیون دلار از طریق بازارچه مرزی بوده است. متوسط ارزش یک تن کالاهای صادراتی کشور طی سه ماهه اول سال ۱۳۸۴ حدود ۶/۳۵۱ دلار بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود ۳/۸ درصد کاهش داشته است. عناوین پنج قلم از کدهای تعرفه ای که دارای بیشترین سهم از مجموع ارزش صادرات کالاهای غیر نفتی میباشند به ترتیب شامل : «آهن آلات و فولاد» با ۵/۲۲ درصد سهم ، «سایر محصولات پتروشیمی» با ۴/۱۰ درصد ، «فرش دستباف» با ۴/۵ درصد ، «پسته و مغز پسته» با ۹/۴ درصد و «آلومینیوم ساخته شده» با ۱/۳ درصد میباشند. بدین ترتیب پنج قلم عمده صادراتی در مجمــــــوع ۳/۴۶ درصد از کل ارزش صادرات کالاهای غیر نفتی را به خود اختصاص داده اند. مقایسه آمار عملکرد با پیش بینی برنامه طی سه ماهه اول سال ۱۳۸۴ حاکی از ۸/۷۴ درصد تحقق در ارقام بوده که با احتساب تجارت چمدانی و بازارچه های مرزی درصد تحقق ارقام عملکرد به ۹۶/۸۱ درصد افزایش می یابد. گمرک شهید رجائی از لحاظ سهم وزنی و ارزشی کالاهای صادراتی به ترتیب با ۶/۴۵ درصد و ۵/۲۶ درصد بالاترین سهم را در بین گمرکات به خود اختصاص داده است.
۳
۴
‏ب) واردات
‏براساس آمار و اطلاعات موجود ، طی سه ماهه اول سال ۱۳۸۴ مقدار ۱/۷۶۶۱ هزار تن انواع کالاهای مورد نیاز کشور به ارزش ۱/۸۸۱۸ میلیون دلار از طریق مبادی گمرکات اجرائی به ایران وارد شده که در مقایسه با واردات سال قبل به لحاظ وزن ۱/۱۳ درصد و به لحاظ ارزش ۱/۱۶ درصد افزایش داشته است. متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی به کشور حدود ۱۱۵۱ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۶/۲ درصد افزایش نشان میدهد. پنج قلم از عمده ترین اقلام وارداتی به کشور بر حسب بیشترین سهم در ارزش کل واردات بترتیب شامل : «سایر لوازم و ماشین آلات صنعتی مکانیکی» با ۷/۲۰ درصد سهم ، «آهن آلات» با ۲/۱۱ درصد سهم ، «لوازم صنعتی برقی» با ۵/۶ درصد سهم ، «مواد اولیه پلاستیک» با ۳/۳ درصد سهم و «ماشین آلات راهسازی» با ۵/۲ درصد سهم بوده است. از اینرو در مجموع پنج قلم عمده وارداتی یاد شده حدود ۲/۴۴ درصد از کل ارزش واردات طی سه ماهه اول سال ۱۳۸۴ را به خود اختصاص داده اند. بیشترین حجم فعالیتهای گمرکی در امور واردات کالا به لحاظ بالاترین وزن و ارزش کالای وارداتی مربوط به گمرک شهید رجائی با سهم ۸/۴۰ درصد وزن و ۴/۵۰ درصد در ارزش میباشد.

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x