تحقیق آشنائی با پروتکل FTP

تحقیق آشنائی با پروتکل FTP

تحقیق آشنائی با پروتکل FTP

تحقیق-آشنائی-با-پروتکل-ftpلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۸ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

۱
‏آشنائی با پروتکل FTP‏ ( بخش اول )
‏امروزه از پروتکل های متعددی در شبکه های کامپیوتری استفاده می گردد که صرفا” تعداد اندکی از آنان به منظور انتقال داده طراحی و پیاده سازی شده اند . اینترنت نیز به عنوان یک شبکه گسترده از این قاعده مستثنی نبوده و در این رابطه از پروتکل های متعددی استفاده می شود.
برای بسیاری از کاربران اینترنت همه چیز محدود به وب و پروتکل مرتبط با آن یعنی HTTP‏ است ، در صورتی که در این عرصه از پروتکل های متعدد دیگری نیز‏ ‏ استفاده می گردد. FTP‏ ‏ نمونه ای در این زمینه است .
‏پروتکل FTP‏ چیست ؟
‏تصویر اولیه اینترنت در ذهن بسیاری از کاربران،‏ ‏ استفاده از منابع اطلاعاتی و حرکت از سایتی به سایت دیگر است و شاید به همین دلیل باشد که اینترنت در طی سالیان اخیر به سرعت رشد و متداول شده است . بسیاری از کارشناسان این عرصه اعتقاد دارند که اینترنت گسترش و‏ ‏ عمومیت خود را مدیون‏ ‏ سرویس وب می باشد .
فرض کنید که سرویس وب را از اینترنت حذف نمائیم . برای بسیاری از ما این سوال مطرح خواهد شد که چه نوع استفاده ای را می توانیم از اینترنت داشته باشیم ؟ در صورت تحقق چنین شرایطی ،‏ ‏ یکی از عملیاتی که کاربران قادر به انجام آن خواهند بود ،‏ ‏ دریافت داده ، فایل های صوتی ، تصویری و سایر نمونه فایل های دیگر با استفاده از پروتکل FTP‏ (برگرفته از File‏ Transfer Protocol‏ ) است. ‏ 
۲
‏ویژگی های پروتکل FTP‏
‏پروتکل FTP‏ ، اولین تلاش انجام شده برای‌ ایجاد یک استاندارد به منظور مبادله فایل بر روی شبکه های مبتنی بر پروتکل TCP/IP‏ ‏ است که از اوایل سال ۱۹۷۰ مطرح‏ ‏ و مشخصات استاندارد آن طی RFC 959‏ ‏ در اکتبر سال ۱۹۸۵ ارائه گردید .
‏پروتکل FTP‏ ‏ دارای حداکثر انعطاف لازم و در عین حال امکان پذیر به منظور استفاده در شبکه های مختلف با توجه به نوع پروتکل شبکه است .
‏پروتکل FTP‏ از مدل سرویس گیرنده – سرویس دهنده تبعیت می نماید . برخلاف HTTP‏ که یک حاکم مطلق در عرصه مرورگرهای وب و سرویس دهندگان وب است ، نمی توان ادعای مشابهی را در رابطه با پروتکل FTP‏ ‏ داشت و هم اینک مجموعه ای گسترده از سرویس گیرندگان و سرویس دهندگان FTP‏ وجود دارد .
‏برای ارسال فایل با استفاده از پروتکل FTP‏ به یک سرویس گیرنده FTP‏ نیاز می باشد . ویندوز دارای یک برنامه سرویس گیرنده FTP‏ از قبل تعبیه شده می باشد ولی دارای محدودیت های مختص به خود می باشد . در این رابطه نرم افزارهای متعددی تاکنون طراحی و پیاده سازی شده است:
ulletProof FTP‏ ‏ ، WS FTP Professional‏،‏ FTP Explorer‏ ‏ ‏و Smart FTP‏ ‏ نمونه هائی در این زمینه می باشند .
۴
‏پروتکل FTP‏ را می توان به عنوان یک سیستم پرس وجو نیز تلقی نمود چراکه سرویس گیرندگان و سرویس دهندگان گفتگوی لازم به منظور تائید یکدیگر و ارسال فایل را انجام می دهند. علاوه بر این، پروتکل فوق مشخص می نماید‏ ‏ که سرویس گیرنده و سرویس دهنده، داده را بر روی کانال گفتگو ارسال نمی نمایند . در مقابل ،‌ سرویس گیرنده و سرویس دهنده در خصوص نحوه ارسال فایل ها بر روی اتصالات مجزا و جداگانه ( یک اتصال برای هر ارسال داده ) با یکدیگر گفتگو خواهند کرد ( نمایش لیست فایل های موجود در یک دایرکتوری نیز به عنوان یک ارسال فایل تلقی می گردد ) .
‏پروتکل FTP‏ امکان استفاده از سیستم فایل را مشابه پوسته یونیکس و یا خط دستور ویندوز در اختیار کاربران قرار می دهد .
‏سرویس گیرنده در ابتدا یک پیام را برای سرویس دهنده ارسال و سرویس دهنده نیز به آن پاسخ خواهد داد و در ادامه ارتباط غیرفعال می گردد . وضعیت فوق با سایر پروتکل هائی که به صورت تراکنشی کار می کنند ،‌ متفاوت می باشد ( نظیر پروتکل HTTP‏ ) . برنامه های سرویس گیرنده زمانی قادر به شبیه سازی یک محیط تراکنشی می باشند که از مسائلی که قرار است در آینده محقق شوند ، آگاهی داشته باشند . در واقع ، پروتکل FTP‏ یک دنباله stateful‏ ‏ از یک و یا چندین تراکنش است.
‏سرویس گیرندگان ، مسئولیت ایجاد و مقداردهی اولیه درخواست ها را برعهده دارند که‏ ‏ با استفاده از‏ ‏ دستورات اولیه FTP‏ انجام می گردد. دستورات فوق ،‏ ‏ عموما” سه و یا چهار حرفی می باشند (مثلا” برای تغییر دایرکتوری از دستور
۴
CWD‏ استفاده می شود ).‏ ‏ سرویس دهنده نیز بر اساس یک فرمت استاندارد به سرویس گیرندگان پاسخ خواهد داد ( سه رقم که به دنبال آن از‏ ‏ space‏ استفاده شده است به همراه یک متن تشریحی ) . سرویس گیرندگان می بایست صرفا” به کد عددی نتیجه استناد نمایند چراکه متن تشریحی تغییر پذیر بوده و در عمل برای اشکال زدائی مفید است ( برای کاربران حرفه ای ) .
‏پروتکل FTP‏ دارای امکانات حمایتی لازم برای ارسال داده با نوع های مختلف می باشد . دو فرمت‏ ‏ متداول،‏ ‏ اسکی برای متن ( سرویس گیرنده‏ ‏ با ارسال دستور‏ ‏ TYPE A‏ ،‌موضوع را به اطلاع سرویس دهنده می رساند ) و image‏ برای داده های باینری است ( توسط‏ ‏ TYPE I‏ ‏ مشخص می گردد) . ارسال داده با فرمت اسکی در مواردی که ماشین سرویس دهنده و ماشین سرویس گیرنده از استانداردهای متفاوتی برای متن استفاده می نمایند ، مفید بوده و‏ ‏ یک سرویس گیرنده می تواند پس از دریافت داده آن را به فرمت مورد نظر خود ترجمه و استفاده نماید . مثلا” در نسخه های ویندوز‏ ‏ از یک دنباله‏ ‏ carriage return‏ و‏ ‏ linefeed‏ برای نشان دادن انتهای خط استفاده می گردد در صورتی که در‏ ‏ سیستم های مبتنی بر یونیکس صرفا” از یک‏ ‏ linefeed‏ استفاده می شود . برای ارسال هرنوع داده که به ترجمه نیاز نداشته باشد،می توان از ارسال باینری استفاده نمود.

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x