تاریخ معماری ۱۴ ص

تاریخ معماری ۱۴ ص

تاریخ معماری ۱۴ ص

تاریخ-معماری-14-صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۷ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏معماری‏……………………‏…………………………………………..‏………‏…………. &‏ ۱
‏تاریخ معماری
‏ 
‏معماری به عنوان یکی از قدیمی‎‏ترین اشکال هنر، از پیشینه‎‏ای کهن برخوردار است. از زمانی که انسان پا به عرصه حیات نهاد، معماری نیز حیات خود را آغاز نمود و تا به امروز پا به پای بشر و سایر پدیده‎‏های بشری روند تکاملی خود را طی کرده و دگرگونی‎‏های بسیاری را به خود دیده است. معماری پدیده‎‏ای است که طی هزاران سال وجود داشته است و نمونه‎‏های آن به شکل بناها و ساختمان‎‏های متعدد در سراسر جهان پراکنده می‎‏باشند. وجود چنین سابقه دیرینه‎‏ای یک مزیت در پژوهش معماری محسوب می‎‏شود، چرا که در زمینه تحقیق، کمتر رشته‎‏ای است که مانند معماری از چنین گنجینه‎‏ای از مدارک و شواهد برخوردار باشد.
‏حقایق مربوط به معماری طی دوران‎‏های طولانی و از طریق تجربه و آزمون‎‏های مستمر توسط بشر بدست آمده‎‏اند. از این رو می‎‏توان گفت تاریخ معماری مجموعه مدون آزمون‎‏های تجربی ثبت شده بشر در امر معماری است. اگر از تاریخ دل خوشی نداریم، می‎‏توانیم نام شواهد تجربی را به آن اطلاق کنیم. بررسی این شواهد برخی از واقعیت‎‏های معماری را نشان می‎‏دهد.
‏شناخت و مطالعه تاریخ معماری بنا به دلایل مختلف که در زیر به برخی از آنها اشاره می‎‏شود، از اهمیت فراوانی برخوردار است:
‏۱. شناخت هر پدیده مستلزم شناخت تاریخ شکل‎‏گیری آن است و هیچ پدیده‎‏ای را نمی‎‏توان بصورت مجرد و فارغ از زمینه تاریخی‎‏اش مورد بررسی قرار داد. پژوهش در عرصه معماری نیز بدون تعمق در تاریخ و سیر تحول آن کاری ناقص و یک جانبه خواهد بود.
‏معماری‏……………………‏…………………………………………..‏………‏…………. &‏ ۳
‏۲. معماری به عنوان پدیده‎‏ای که جوانب فنی و هنری را یکجا در خود جمع دارد، حرفه‎‏ای دشوار است. با قبول دشوار بودن معماری، دور از عقل است که نقش انبوه تجارب انسان را در آفرینش معماری‎‏های جدید نادیده بگیریم.
‏۳. یک کار مهم تاریخ معماری این است که شواهد و مدارک تاریخی موجود در زمینه معماری را بررسی نماید و آنها را در بافت اجتماع واقعی‎‏اش تحلیل کند، بطوری که ایجاد رابطه بین شواهد معماری و مردمی که آن را بوجود آورده و از آن استفاده کرده‎‏اند، امکان‎‏پذیر شود. در این صورت تاریخ معماری رابطه مردم و معماری را در طی دوره‎‏ای طولانی مطرح می‎‏نماید و خود تبدیل به شالوده‎‏ای برای اندیشیدن به مسائل معماری نوین می‎‏گردد.
‏۴. تاریخ معماری به ما کمک می‎‏کند تا با انطباق مفاهیم و مسائل هر زمان با اثر ساخته شده در آن عصر، بتوانیم عوامل ثابت و عوامل متغیر را در طراحی معماری پیدا نماییم و سعی کنیم که حقایق مربوط به معماری را از آنها استنتاج کنیم.
‏در بررسی تاریخ هنر و نیز تاریخ معماری دو رویکرد عمده یا دو روش متفاوت وجود دارد:
‏۱. رویکرد توصیفی به تاریخ معماری:
‏در این رویکرد به شکل توصیفی با تاریخ برخورد می‎‏شود و تاریخ معماری به ترتیب دوره‎‏های آن تنها روایت می‎‏شود و اطلاعات متعددی بدون تحلیل چرایی آنها ارائه می‎‏گردد. در این روش معمولاً مطالعه ارزش‎‏های فرمال در درجه اول اهمیت قرار می‎‏گیرد و تنها به کیفیات و روابط فرم‎‏های خارجی توجه می‎‏شود.
‏۲. رویکرد تحلیلی به تاریخ معماری:
‏در این رویکرد معماری بصورت علمی و تحلیلی و در ارتباط با سایر پدیده‎‏های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بررسی می‎‏شود. تاریخ تحلیلی معماری حیطه مطالعات را وسیع
‏معماری‏……………………‏…………………………………………..‏………‏…………. &‏ ۳
‎‏تر کرده و تمام مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی، فلسفی و … را که منجر به ایجاد معماری‎‏های مختلف شده است، مورد مطالعه قرار می‎‏دهد، هرچند که در نگاه اول رابطه آنها با معماری چندان مشهود به نظر نرسد. به عبارت دیگر چرایی ایجاد سبک‎‏های مختلف را با کمک گرفتن از پدیده‎‏های مرتبط با معماری بیان می‎‏کند، مثلاً چرا معماری مصر کاملاً مونومانتال و خارج از ابعاد انسانی است و برعکس در جزء جزء معماری یونان حضور مردم احساس می‎‏شود. برای مورخی که اینگونه تاریخ را می‎‏نویسد، یک بنا تنها مجموعه‎‏ای از طبقات و یا مصالح ساختمانی نیست، در نظر وی معماری پدیده‎‏ای است که تمام اعمال زندگی بشر را در بر می‎‏گیرد.‏ 
‏ 
‏نظریه معماری
‏ ‏در یکی از یادداشت‎‏های پیشین با عنوان ‏لزوم تدوین تئوری معماری‏، به نکات مهمی درباره جایگاه مبانی نظری معماری اشاره گردید. در ادامه این سلسله مباحث نگاهی خواهیم داشت به مفهوم، اهمیت و جایگاه تئوری یا نظریه معماری (Architectural Theory‏) در عصر حاضر.
‏تئوری نظامی از فرضیه‎‏ها، اصول پذیرفته شده و نظریه‎‏های هنجاری می‎‏باشد که در حوزه‎‏های مختلف دانش برای تجزیه و تحلیل، پیش‎‏بینی و توصیف ماهیت یا رفتار مجموعه مشخصی از پدیده‎‏ها تدوین می‎‏شود. همان‎‏گونه که از این تعریف بر می‎‏آید، نظریه علاوه بر توصیف پدیده‎‏ها به تحلیل آنها نیز می‎‏پردازد. هدف از تدوین نظریه، ایجاد ساختارهایی مفهومی برای نظم دادن به مشاهدات و تحلیل آنهاست تا بتوان از قابلیت این ساختارها برای تحلیل اتفاقات روزمره و پیش‎‏بینی اتفاقات آینده استفاده نمود.
‏معماری‏……………………‏…………………………………………..‏………‏…………. &‏ ۵
‏پایه معرفتی و مبانی نظری هر حرفه و دانشی نیازمند یک ساختار قوی و مستحکم است. بر این اساس، در تمامی دانش‎‏ها برای ایجاد این ساختار بنیادین، اهمیت زیادی به تدوین نظریه داده شده است. نظریات علمی توسط افراد مختلف ابداع می‎‏شوند و در یک پروسه تحقیقی مستمر بوسیله سایر دانشمندان مورد ارزیابی قرار می‎‏گیرند و پذیرفته یا رد می‎‏شوند. بدین ترتیب دانش علمی همیشه تازگی خود را حفظ می‎‏کند و همواره مطالب جدیدی را به بدنه خویش اضافه می‎‏نماید. بر خلاف این جریان، معماران حرفه‎‏ای اطلاعات زیادی را در ذهن خود محفوظ نگهداشته‎‏اند و جهان بینی معماران کمتر بیان شده است. در نتیجه دیدگاه‎‏های شخصی یک معمار در دسترس دیگران نیست و امکان آزمون و کاربرد آن وجود ندارد. برای جبران خلاء یاد شده، نگرشی دوباره به جایگاه مباحث نظری در معماری لازم است.
‏در کتاب‎‏های فرهنگ واژگان و بر مبنای تاریخ معماری، نظریه معماری به عنوان تلاشی برای شناخت قوانین شاخص و رایج معماری از جنبه‎‏های مختلف فرمی و مفهومی و کوشش برای تدوین این اصول در قالب الگوهای آرمانی تعریف می‎‏شود. آرمان‎‏شهرهایی که توسط معماران مختلف در سده‎‏های گذشته طراحی شده‎‏اند، از جمله این تلاش‎‏ها به شمار می‎‏روند. نمونه شاخص نظریه معماری باستان که در حقیقت چندین دهه مورد استناد بود، اثر ویتروویوس با عنوان ‏ده رساله در باب معماری‏ است که در حدود سال‎‏های نخست میلادی تألیف شده است. در حقیقت کتاب‎‏های ویتروویوس شالوده تمامی تلاش‎‏هایی قرار گرفته است که قصد داشتند مبانی علمی معماری را تدوین و آن را نظام‎‏مند کنند.
‏در تلاش‎‏هایی که تاکنون برای تعریف نظریه معماری صورت پذیرفته است، دو رویکرد قابل بررسی است که هرکدام روش خاص خود را دارا هستند:
‏۱. رویکرد تاریخی به نظریه معماری:
‏بر اساس این رویکرد، نظریه معماری آن چیزهایی است که مردم درباره موضوع گفته یا نوشته‎‏اند. از این دیدگاه، روش مناسب برای تدوین مبانی نظری عبارت است از گردآوری و بررسی متون تاریخی، تفسیر بیانات مختلف، سنجش ارزش نسبی بیانات اظهار شده و در نهایت استخراج نتایج جهت تدوین نظریه. در نتیجه در این روش نظریه معماری از نوشته

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x