دانلود آزمایشگاه حرارت
آزمایشگاه حرارت
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | ۳۳ کیلو بایت |
تعداد صفحات | ۱۳ |
دریافت فایل
آزمایشگاه حرارت در ۱۳ صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc
آزمایشگاه حرارت
– خطاهایی که در هر آزمایش وارد می شود :
۱- خطای آزمایشگر
۲- خطای وسایل آزمایش
۳- خطای محیط
– اندازه گیری در آزمایش :
۱- خطای مطلق : تفاوت اندازه واقعی جسم ، اندازه ای که در آزمایش بدست آمده است .
۲- خطای نسبی =
۳- در صد خطای نسبی : ۱۰۰* خطای نسبی
– نکاتی که در تهیه یک گزارش برای آزمایش باید رعایت کرد :
۱- موضوع آزمایش
۲- تاریخ
۳- اسامی افرادی که در یک گروه آزمایش انجام می دهند .
۴- نام استاد
۵- شرح آزمایش
۶- نوشتن روابط و فرمولهای مربوطه
۷- رسم جداول و نمودارهای لازم
۸- نتیجه گیری
۹- بدست آوردن خطاها
۱۰- عوامل موثر در خطا
– تعیین ظرفیت گرمایی کالری متر (گرماسنج ) ، ارزش آبی گرماسنج A
– ظرفیت گرمایی جسم :
مقدار گرمایی که جسم می گیرد تا دمای آن یک درجه سانتی گراد افزایش (کلوین) افزایش یابد J/K
-ظرفیت گرمایی ویژه جسم :
مقدار گرمایی است که به یکای جرم داده می شود تا دمای آن یک درجه کلوین افزایش یابد J/kg k
m : جرم کالری متر
m1 :جرم آب سرد
m2 : جرم آب گرم
c : آب = C=4/2j/kg k
موضوع تعیین ظرفیت گرمایی کالری متر
شرح آزمایش :
ابتدا مقداری آب درون کالری متر ریخته و ان را وزن می کنیم سپس آن را بدون آب وزن می کنیم و وزن خالص آب را بدست می اوریم دمای آب سرد را اندازه گیری می کنیم .آب را درون بشری تا ۶۰ درجه سانتیگراد حرارت می دهیم سپس مخلوط آب گرم و سرد که قبلاً در کالری متر بود دما را اندازه گیری می کنیم و وزن آن را هم می سنجیم با نوشیتن تمامی اعداد و ارقام در سه مرحله این آزمایش را تکرار می کنیم و در هر بار فرمولهای مربوط را می نویسیم .
مرحله اول :
M وزن کالری متربدون آب= ۳۲۵gr
وزن کالری متر با آب = ۴۵۹/۵gr
m1 وزن خالص آب = ۱۰۷/۵gr
وزن آب سرد و گرم = ۶۱۵ gr
دمای اولیه آب سرد = ۱۵ c
دمای اولیه آب گرم = ۶۰ c
تعادل آب گرم و سرد = ۳۰ c
m2 وزن آب گرم خالص = ۱۵۴/۵ gr
۱۵۴/۵*۴/۲(۳۰-۶۰)=۰+(۳۰-۱۵)(A+107/5*4/2)
A=
مرحله دوم
m وزن کالری متر بدون آب = ۳۵۲ gr
A=
A=
A=2827/4
وزن کالری متر با آب = ۸۶۰/۵
m1 وزن خالص آب = ۵۰۸/۵ gr
وزن آب سرد و گرم = ۶۰۸/۵ gr
m2 وزن آب گرم خالص = ۱۰۰gr
دمای آب سرد = ۱۵ c
دمای آب گرم = ۶۰ c
دمای تعادل آب گرم و سرد = ۳۲ c
فهرست مطالب:
– خطاهایی که در هر آزمایش وارد می شود :
– نکاتی که در تهیه یک گزارش برای آزمایش باید رعایت کرد :
– تعیین ظرفیت گرمایی کالری متر (گرماسنج ) ، ارزش آبی گرماسنج A
– ظرفیت گرمایی جسم :
– ظرفیت گرمایی ویژه جسم :
موضوع تعیین ظرفیت گرمایی کالری متر
شرح آزمایش :
مرحله اول :
مرحله دوم
مرحله سوم
نتیجه گیری :
عوامل موثر در خطا :
موضوع : گرمای نهان ذوب یخ LF :
گرمای نهان ذوب یخ :
شرح آزمایش :
موضوع : تعیین انبساط طولی :
شرح آزمایش :
مرحله یک :
مرحله دوم :
نتیجه گیری :
خطا های آزمایش :
عوامل موثر در خطا :
گرمای نهان تبخیر :
شرح آزمایش :
نتیجه گیری :
خطاها :