پاورپوینت تفسیر عقلی – اجتهادی

پاورپوینت تفسیر عقلی – اجتهادی

پاورپوینت تفسیر عقلی – اجتهادی

پاورپوینت-تفسیر-عقلی--اجتهادیتوضیحات:
دانلود پاورپوینت با موضوع تفسیر عقلی – اجتهادی،
در قالب ppt و در ۳۹ اسلاید، قابل ویرایش.

بخشی از متن پاورپوینت:
تعریف عقل:
«راغب‌ اصفهانی» می‌گوید: اصل- عَقْل‏- بند کردن و باز ایستادن است، مثل: عقل البعیر بالعِقَال‏: بستن شتر با پایبند و طبق کلام امام علی (ع) عقل دو گونه است: عقل طبیعى و فطرى، و عقل اکتسابى از مسموعات‏، هر گاه عقل فطرى در انسان نباشد عقل اکتسابى و شنیده‏ها سود نمى‏دهد چنانکه نور خورشید به چشمى که نور ندارد بهره نمى‏دهد
عقل اکتسابی عقلى است که انسان را به سوى خوبى هدایت مى‏کند و از بدى برمى‏گرداند؛ این عقل همان معنى و مقصودى است که خداوند در آیه: (وَ ما یَعْقِلُها إِلَّا الْعالِمُونَ‏- ۴۳/ عنکبوت). آن را بیان داشته و هر جائى در قرآن که خداوند در آنجا کفّار را به عدم عقل مذمّت کرده اشاره به عقل اکتسابى و «عقل دوّم» است نه «عقل اوّل»

تعریف عقل در تفسیر عقلی:
عقل‌ گاهی‌ به‌ نیروی‌ فکر انسان‌ گفته‌ می‌شود و گاهی‌ به‌ مدرکات‌ این‌ نیرو که‌ همان‌ علوم‌ کسبی‌ است. از این‌ رو، عقل‌ را به‌ عقل‌ فطری‌ و اکتسابی‌ تقسیم‌ کرده‌اند؛ البته‌ گاهی‌ هم‌ عقل‌ را به‌ عقل‌ نظری‌ و عملی‌ تقسیم‌ کرده‌اند.
در بحث‌ روش‌ تفسیر عقلی، گاهی‌ مقصود از عقل‌ همان‌ عقل‌ فطری‌ یا نیروی‌ فکر و قوه‌ ادراک‌ و تعقل‌ است. و این‌ در جایی‌ صورت‌ می‌پذیرد که‌ تفسیر عقلی‌ و اجتهادی‌ به‌ یک‌ معنا استعمال‌ می‌شود.
و گاهی‌ مقصود از عقل‌ همان‌ عقل‌ اکتسابی‌ یا مدرکات‌ عقل‌ است‌ که‌ به‌ عنوان‌ قرائن‌ یا دلایل‌ عقلی‌ در تفسیر قرآن‌ مورد استفاده‌ قرار می‌گیرد. و حکم‌ نظری‌ عقل‌ در ملازمات‌ و عقل‌ برهانی‌ نیز از همین‌ باب‌ است.
و . . .

فهرست مطالب:
تعریف عقل
تعریف عقل در تفسیر عقلی
تعریف اجتهاد در تفسیر اجتهادی
تاریخچه‌
دیدگاه‌ ها در باره‌ معنای‌ تفسیر عقلی‌
استفاده‌ ابزاری‌ از قراین‌ عقلی‌ در تفسیر
دلایل‌ موافقان‌ تفسیر عقلی‌ و اجتهادی‌
گونه‌ های‌ تفسیر عقلی
تفسیر اجتهادی
استفاده‌ از عقل‌ برهانی‌ در تفسیر
معیارهای‌ تفسیر عقلی‌ و اجتهادی‌
و . . .

دانلود فایل

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x