مقاله رابطه بازار پول ، کالا و کار در ایران ۷ ص (ورد)

مقاله رابطه بازار پول ، کالا و کار در ایران ۷ ص (ورد)

مقاله رابطه بازار پول ، کالا و کار در ایران ۷ ص (ورد)

مقاله-رابطه-بازار-پول--کالا-و-کار-در-ایران-7-ص-(ورد)لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..DOC) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۶ صفحه

 قسمتی از متن word (..DOC) : 
 

‏نگاهی به رابطه بازار پول ، کالا و کار در ایران
‏در این مقاله ابتدا معرفی اجمالی از این بازار ها به عمل می آید ، سپس کلیاتی از روابط این بازارها و نوع خدماتی که این بازارها به هم ارائه می دهند ، مطرح می شود ‏و در پایان به بررسی روابط این بازارها درایران پرداخته می شود.
‏اقتصاد مبتنی ‏بر نظام بازار‏نظام بازار آزاد قائل به بازارهای چهارگانه کالا، پول و سرمایه‏ ‏ می باشد. این بازارها در حالت کلی در دو بخش واقعی و مالی دسته بندی می شوند. ‏در بخش واقعی بازارهای پول و سرمایه قرار می گیرند.
‏در بخش واقعی ‏که عمده ترین بخش اقتصاد می باشد، امور مربوط به مصرف ، سرمایه گذاری واقعی تولید ، توزیع، فروش، ‏صادرات، واردات و… صورت می گیرد و در بخش مالی نیز امور مربوط به ‏پس انداز و تأمین و تخصیص منابع مالی در کوتاه مدت و بلند مدت ‏صورت می گیرد . این بخش (مالی ) با فراهم آوردن امکان مبادلات و امکان ‏تأمین مالی موجب تکمیل عملیات بخش واقعی می گردد. در مقابل بخش ‏واقعی نیز با ساز و کارهایی خاص (که ذکر خواهد شد) زمینه رابرای رونق بخش مالی و اقتصاد فراهم می کند. از این رو گفته می شود که این دو ‏بخش اقتصاد، مکمل هم هستند و بدون آنها اقتصاد معنی ندارد.
‏بازار پول ، ب‏خش مهمی از بازار مالی هر اقتصادی به شمار می رود و حتی در برخی از کشورها به ‏ویژه کشورهای در حال توسعه بیشترین سهم از بازار مالی آن کشورها را دارا می باشد‏.
‏این بازار از دیدگاه اقتصاد دانانی مثل کینز، ویکسل و میردال خیلی ‏بااهمیت تلقی می شود‏، آنان بر این اعتقاد‏ند که بازار پول با در دست داشتن‏«‏ پول‏»‏ که در مقاصد معادلاتی ، احتیاطی و سفته بازی مورد استفاده قرارمی گیرد ، همیشه مورد تقاضای مردم بوده است. از این رو آنان ‏اذعان می کنند که این بازار که بازاری کوتاه مدت است، نسبت به بازار سرمایه ( که بازار بلند مدت است ) تأثیر شگرفی برنرخ بهره ( مهم ترین متغیر اقتصادی ) و وضعیت عرضه محصولات بخش
‏واقعی می گذارد.
‏این بازار با ابزارها و سیاست هایش در شرایطی ‏که تولیدات بخش واقعی به خاطر فصلی بودن فروش ها و سایر مسائل خیلی دیر به پول نقد تبدیل می شود، به بازار واقعی کمک می کند تا با ‏وام های کوتاه مدت هزینه های مربوط به پرداخت دستمزد ، سربار و مواد اولیه را بپردازند ودر سر رسید معینی آن وام ها را باز پرداخت کنند . دراین شرایط این بازار ‏موجب رونق بخش های واقعی اقتصاد (صنعت، نفت ، مسکن ، خدمات و کشاورزی ) می گردد.
‏در مجموع ارتباط این بازارها در دو بخش ‏خلاصه می گردد : بخش اول خدمات بازارپول به بازار کالا و کار.
‏بخش دوم خدمات بازار کالا و کار به بازار پول
‏۱-‏خدمات بازار پول به بازار کالا و کار
‏دربخش اول ، خدمات بازار پول به بازارهای واقعی به دو صورت می باشد . الف) خدمات ‏بازار پول به بازار واقعی از طریق‏ نهادها و مؤسسات پولی ‏ ب) خدمات ‏بازار پول به بازار واقعی از طریق سیاست های پولی .
‏الف) خدمات بازار پول به بازار واقعی ‏از طریق نهادها و مؤسسات پولی :
‏۱-‏بازار پول، از طریق بانک ها و سایرمؤسسات ‏پولی به بنگاه های تولید کمک می کند که بدون مواجهه با مشکل انطباق سررسید ها به منابع مالی دسترسی پیدا کنند.به این شکل که بانکها با جمع آوری حجم عظیمی از سپرده ها، بنگاه ها را از مراجعه به وام دهندگان مختلف بی نیاز ‏ ‏می کنند و تلاش می کنند با اتکا بر اصل تأمین رضایت مشتری ، حق انتخاب بنگاه ها را گسترش دهند و منابع مالی قابل توجهی را با نرخ مناسب به آنها اعطا کنند.

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x