دانلود مقاله در مورد طرح بستهبندی خرما
دانلود مقاله در مورد طرح بستهبندی خرما
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۷۱ صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
طرح بستهبندی خرما
- قند خرما
- شیره خرما
- خوراک دام
- سردخانه ۲۵۰۰ تنی
محل اجرا: جیرفت- شهرک صنعتی
کارفرما: شرکت ماهان سبز کرمان
خلاصه طرح:
مشخصات طرح:
نام مجری: شرکت ماهان سبز کرمان
سرمایه ثبتی: ۱۰۰۰۰ میلیون ریال
نوع مجوز: جواز تاسیس
ظرفیت مجوز: ۱۲۰۰۰ تن
نوع محصول تولیدی: خرمای بستهبندی شده
قند خرما
شیره خرما
ظرفیت اسمی: ۹۵۰۰ تن
ظرفیت عملی: ۹۵۰۰ تن
نوع طرح: توسعهای
زمین و ساختمان:
مساحت زمین: ۲۶۰۰۰ متر مربع
مساحت سالنهای تولید: ۳۲۰۰ متر مربع
مساحت ساختمانهای تاسیساتی: ۱۴۰ متر مربع
مساحت سالنهای انبار: ۲۰۰۰ متر مربع
مساحت ساختمانهای پشتیبانی : متر مربع
ساختمان اداری: خدماتی: ۲۹۰ متر مربع
ساختمان سردخانه: ۱۲۵۰ متر مربع
ساختمان کل زیر بنا: ۷۴۶۰ متر مربع
اعضای هیئت مدیره:
مدیرعامل: ساسان حسین خانی
رئیس هیئت مدیره: ساسان حسین خانی
نایب رئیس هیئت مدیره: فاطمه سام
مصارف مالی یا سرمایهگذاریها:
سرمایه گذاری ثابت: ۱۰۴۰۰۰ میلیون ریال
سرمایه در گردش: ۲۱۱۷۰ میلیون ریال
کل سرمایهگذاری: ۱۲۵۱۷۰ میلیون ریال
شاخصهای عملیاتی:
تعداد روز کاری: ۳۰۰ روز
تعداد نوبت کاری: ۲ نوبت
زمان نوبت کاری: ۸ ساعت
منابع مالی:
سرمایه / آورده متقاضی: ۲۶۰۰۰ میلیون ریال
تسهیلات بلند مدت ارزی: ۵۷۸۵۰ میلیون ریال
تسهیلات بلند مدت ریالی: ۲۰۱۵۰ میلیون ریال
تسهیلات کوتاه مدت ریالی: ۱۲۷۱۰ میلیون ریال
جاری شرکا: ۸۴۶۰ میلیون ریال
جمع: ۱۲۵۱۷۰ میلیون ریال
مواد اولیه و محل تامین:
داخلی داخلی در حال انتخاب
خارجی – –
هزینههای تولید در حداکثر ظرفیت عملی:
هزینههای ثابت: ۱۴۹۳۷ میلیون ریال
هزینههای متغیر: ۷۰۸۶۶ میلیون ریال
کل هزینههای سالانه: ۸۵۸۰۳ میلیون ریال
تعداد کارکنان:
تولیدی ۵۷ نفر
غیر تولیدی ۱۷ نفر
شاخصهای مالی و اقتصادی:
نرخ بازده داخلی : ۳۰ درصد
تولید در نقطه سر به سر: ۳۲ درصد
میانگین ویژه به سرمایه : ۸/۲۴ درصد
درصد کارکنان تولید به کل کارکنان ۴/۷۸ درصد
سود سالیانه: ۱۹۷/۳ میلیون ریال
تاسیسات عمومی:
برق ۲۰۴۴ مگاوات
آب ۶۴۸۰ متر مکعب
سوخت: ۹۰۰ متر مکعب
آدرس محل: جیرفت، شهرک صنعتی
تلفنهای تماس:
همراه: ۰۹۱۲۸۰۰۰۲۴۰
دفتر
فاکس: ۸۸۵۷۶۵۱۶- ۰۲۱
E- mail:
کلیاتی در راستای شناسایی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید
مقدمه:
تنوع نخل در جنوب ایران بسیار زیاد است که بسته به سلیقه نخلکاران و امکانات اقلیمی در هر منطقه درصدی از سطح نخلستانها را به خود اختصاص میدهد. تکثیر خرما عمدتاً به وسیله کشت پاجوش صورت میگیرد. این پاجوشها در سن ۶ – ۵ سالگی از نخل اصلی جدا شده و در نخلستان جدید کشت میشود. فاصله کشت در نخلستانها از ۵ تا ۸ متر متغیر است که عمدتاً حدود ۶ متر میباشد. بدین ترتیب در هر هکتار حدود ۲۸۰ اصله نخل وجود دارد. نخلداران در مقابل کشت هر ده نخل ماده، حداکثر یک نخل نر میکارند. هر نخل در حودد ۱۲ – ۶ بار (خوشه) میدهد و حدود ۶ سال پس از کشت پاجوش، اولین محصول خرما به دست میآید. یک درخت خرما در سال بین ۸۰۰ – ۲۵۰ گرم گرده میسازد. میوهای که ۶ -۵ ماه بعد از عمل لقاح میرسد. ۶۰ – ۲۰ گرم وزن دارد. داخل قسمت شیرین گوشتی میوه هسته
ای به رنگ قهوهای روشن یا قهوهای تیره با یک شکاف طولی میباشد. هسته درونبر نیست بلکه آلبومین شاخی دانهای است که این حالت را پیدا نموده است. وزن خوشههایی که همه ساله تعدادشان ۱۲ -۶ عدد است تا ۲۵ کیلوگرم میرسد که از جمله مواد غذایی و کشاورزی مورد استفاده بشر و یکی از منابع ثروت کشور و مهمترین کالای کشاورزی صادراتی محسوب میشود.
سطح زیر کشت و میزان تولید خرما
این محصول در سطح بسیار وسیعی در داخل کشور تولید میشود. معمولا در سراسر منطقه جنوب از شرق تا غرب محصول خرما به دست میآید که مرغوبترین آنها مربوط به استان خوزستان، فارس و کرمان میباشد. به طور کلی بازدهی هر درخت به طور متوسط ۶۰ – ۵۰ کیلوگرم بوده که در بعضی مناطق به ۱۴۰ کیلوگرم نیز میرسد که افزایش محصول بستگی به شرایط اقلیمی نظیر خاک، آب و هوا و نوع باروری و کود مصرفی دارد. جدول شماره یک سطح زیر کشت و محصول خرما در استانهای مختلف ایران را نمایش میدهد.
جدول شماره ۱ – پراکندگی نخلستانهای ایران
ردیف
نام استان
سطح کشت باغات با احتساب درختان پراکنده به هکتار
نهال بارور
میزان تولید به تن
عملکرد به کیلوگرم در هر هکتار
۱
هرمزگان
۲۴۲۰
۲۵۹۲۰
۱۰۷۶۷۰
۴۱۵۴
۲
کرمان
۵۵۶۴
۱۷۸۱۸
۱۰۲۵۵۵
۵۷۵۶
۳
سیستان و بلوچستان
۱۹۶۵
۹۱۵۰
۷۱۰۴۲
۷۷۶۴
۴
فارس
۹۹۱
۱۴۳۰۶
۶۶۳۱۹
۴۶۳۶
۵
خوزستان
۷۵۴
۴۵۴۳۵
۵۱۲۰۰
۱۴۴۵
۶
بوشهر
۱۰۸۱
۷۹۹۳
۴۵۹۴۶
۵۷۴۸
۷
خراسان
۱۲
۶۲۵
۵۹۸۰
۹۵۶۸
۸
اصفهان
۱۰۰
۳۲۰۰
۴۰۰۰
۱۲۵۰
۹
یزد
۱۹۰
۷۱۷
۸۵۲
۲۱۸۹
۱۰
کهکیلویه وبویراحمد
-
۵/۰
۵/۱
۳۰۰۰
جمع کل کشور
۱۳۰۷۷
۱۲۵۱۶۵
۴۵۵۵۶۶
۳۶۴۰
۲-۱- تعریف ویژگیها و خصوصیات محصول
خرما و فرآوردههای آن دارای شیرینی طبیعی و مواد مقوی میباشند که کاربرد آن را در صنایع غذایی نظیر تولید کیک، نانهای مخصوص، غذاهای آماده و دیگر موارد مورد نیاز این صنایع امکانپذیر مینماید. خرما دارای فیبر بوده و هیچگونه چربی، کلسترول و سدیم را در ترکیب خود ندارد. خرما میتواند به صورتهای زیر مورد استفاده قرار گیرد.
- خشک شده
- به صورت قطعات کوچک
- لولهای
- بدون هسته
- خمیر
ضایعات محصول خرما
ضایعات محصول خرما از مرحله تولید تا مصرف بسیار زیاد است. عواملی که موجب بروز این ضایعات میگردند عبارتند از:
- بیدقتی در چیدن محصول و مخلوط شدن میوههای سالم و ناسالم.
- عدم استفاده از وسایل حمل و نقل و ظروف مناسب.
- عدم استفاده از مواد لازم جهت دفع آفات گوناگون که باعث بروز آفاتی از قبیل: زنجیره خرما، کنه گرد آلود خرما، شیشک، چوب خور خرما میگردد.
- شرایط بد انبار کردن که باعث لهیدگی، تغییر رنگ، لک زدگی، ترشیدگی میگردد.
- مخلوط کردن گونههای مختلف خرما.
در حال حاضر با توجه به عدم رعایت نکات فوق سالانه ۳۰ – ۲۰ درصد کل محصول خرمای تولید شده نابود شده و از بین می رود که ضروری است با بکارگیری تکنیکهای فنی و رعایت اصول بهداشتی از این ضایعات که منبع درآمد بسیار معتبری میباشد جلوگیری نمود.
عوامل مهم بازدارنده ضایعات:
عوامل مهم که میتواند باعث کاهش ضایعات گردد عبارتند از:
- جدا نمودن خرمای سالم از ناسالم.
- جمعآوری و چیدن محصول با وسایل مناسب.
- قرار دادن محصول در ظرف مناسب.
- بکارگیری اصول و روشهای به زراعی و دفع آفات.
- شستن محصول در ظرف مناسب.
- بکارگیری مواد ضد عفونی کننده به منظور جلوگیری از فاسد شدن و ترشیدگی.
- استفاده از سردخانه و انبارهای مجهز جهت انبار کردن و نگهداری خرما تا زمان مناسب.