دانلود عوامل موثر بر فرآیند پوشش کاری

دانلود دانلود عوامل موثر بر فرآیند پوشش کاری

دانلود عوامل موثر بر فرآیند پوشش کاری

دانلود عوامل موثر بر فرآیند پوشش کاری

دسته بندی فنی و مهندسی
فرمت فایل doc
حجم فایل ۵۶ کیلو بایت
تعداد صفحات ۱۸
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

۲ ـ ۱ ـ جنس فولاد پایه

دراین پژوهش سعی شده از فولادی که در صنعت مصرف زیادی دارد استفاده شود . بر این اساس آزمایشات بر روی نمونه هایی از فولاد CK 45 با ترکیبی مطابق جدول ۲ ـ ۱ که از شمش این فولاد تهیه شده ، انجام شد .

جدول ۲ ـ ۱ : ترکیب شیمیایی فولاد CK 45 مورد استفاده در پروژه ( درصد متوسط عناصر )

C

Si

Mn

Cr

Mo

Ni

عناصر دیگر

۴۵%

۲۵%

۶۵%

ماکزیمم ۴%

ماکزیمم ۱%

ماکزیمم ۴%‌

ـــ

۲ ـ ۲ ـ مراحل مختلف ایجاد پوشش

۲ ـ ۲ـ ۱ ـ آماده سازی نمونه ها

۲ ـ ۲ـ ۱ ـ ۱ـ تمیز کاری مکانیکی نمونه ها

نمونه های فولادی پس از برش توسط کاتر با استفاده از سمبادهای ۶۰ ، ۱۲۰ ، ۲۲۰ ، ۴۰۰ ، ۸۰۰، ۱۰۰۰ پولیش شدند . این عملیات باید صورتی انجام شود که یک سطح بدون خلل و فرج و یکنواخت ایجاد شود ؛ بگونه ای که در نهایت سطح کاملاً آینه ای نشود چرا که ایجاد یک پوشش چسبنده بر روی این سطح مشکل می باشد . علت در این است که اتصال پوشش به فلز پایه یک اتصال مکانیکی است نه یک اتصال شیمیایی . از اینرو آینه ای شدن سطح باعث از بین رفتن کامل پستی و بلندهای سطح و چسبندگی ضعیف پوشش می شود .

۲ ـ ۲ ـ ۱ ـ ۲ـ چربی گیری نمونه ها

از آنجا که در مراحل مختلف بعنوان مثال تماس نمونه ها با دست هنگام پولیش امکان وجود چربی بر روی سطح قطعات وجود دارد ، باید چربیها از روی سطح حذف شود . ایجاد یک پوشش از چسبندگی خوب به نحوه زدودن این مواد بستگی دارد . چربیها مانع از فعال شدن سطح نمونه ها در مراحل مختلف اسید شویی ، فعال سازی و پوشش کاری می شوند . بنابراین در صورت زدوده نشدن کامل این چربی ها پوشش ایجاد شده ، چسبندگی لازم را نداشته و براحتی از روی سطح جدا می شود . در این پروژه چربی زدایی از طریق قلیاشویی انجام شد . به این صورت که قطعه به مدت ۱۵ دقیقه در محلول g/l 15 سود با دمای oC 70 ـ ۵۰ قرارداده شد و در پایان با آب مقطر شستشو داده شد . پس از اتمام این مراحل نباید هیچگونه چربی بر روی سطح نمونه ها قرار داشته باشد . یک راه ساده برای مطمئن شدن از تمیز شدن نمونه ها این است که نمونه ها با آب شستشو شوند و وضعیت قرارگرفتن قطرات آب بر روی نمونه ها بررسی شود . اگر آب تمام سطح را تر کند ، می توان مطمئن شد که سطح نمونه ها بخوبی تمیز شده است و گرنه عملیات چربی گیری را باید تکرار کرد .

۲ ـ ۲ـ ۱ ـ ۳ ـ‌اسید شویی نمونه ها

بمنظور برداشتن لایه اکسیدی سطح ، پس از انجام عملیات چربی گیری باید یک مرحله اسید شویی بر روی نمونه ها انجام شود . بطور کلی بدون حذف این لایه های سطحی ایجاد یک پوشش چسبنده ممکن نیست . در این پروژه اسید شویی نمونه ها با اسید کلیردریک ۳۰% انجام گرفت . برای تهیه اسید کلریدریک ۳۰% می توان ۸۱ میلی لیتر اسید خالص ۳۷% ( اسید کلریدریک Merk ) را با ۱۹ میلی لیتر آب مقطر مخلوط کرد تا اسید ۳۰% بدست آید . باید توجه داشت در حین رقیق کردن اسید حتماً اسید به آب اضافه شود نه آب به اسید ( در صورت اضافه کردن آب به اسید امکان پاشیده شدن آن به اطراف و خطرات ناشی از آن وجود دارد ) . مدت اسید شویی ۳۰ ثانیه و در دمای محیط می باشد . در نهایت نمونه ها با آب مقطر شسته شده و خشک می گردند .

همکاری در فروش فایل  بهترین سایت فروش پاورپوینت

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x