تهیه و بستهبندی آب معدنی در ظروف PET
تهیه و بستهبندی آب معدنی در ظروف PET
دسته بندی | صنایع غذایی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | ۱۳۷ کیلو بایت |
تعداد صفحات | ۷۱ |
دریافت فایل
آب این ماده حیاتی و پراهمیت استراتژیک در دنیا نقش بسیار مهمی در شکلگیری تمدنها و استمرار آنها داشته است مروری بر سوابق تمدنهائی که در طول تاریخ شکل گرفته و شکوفا شدهاند نشانگر این واقعیت است که وجود آب و امکان دسترسی به آن یکی از کلیدیترین عوامل فراگیری و استمرار آنها بوده است.
جوامع متمدن و توسعه یافته برای تامین نیازهای خود تاسیسات مهندسی پیشرفتهای نیز ایجاد کردهاند که از آن جمله میتوان به شاهکارهای مهندسی ایرانیان اشاره کرد. نقش آب در توسعه همواره در تاریخ به عنوان یک شاخص استراتژیک مطرح بوده است. افزایش جمعیت و نیاز به تولید بیشتر مواد غذایی از طریق آبیاری به شیوههای مختلف، پراکندگی وتوزیع مکانی اسکان جمعیت و توسعه مناطق شهری، وقوع انقلاب صنعتی وتوسعه سریع صنایع، نیاز بشر به تولید انرژی بیشتر و از جمله نیروی برقی- آبی، استفاده از منابع آب برای پرورش آبزیان و بالاخره تغییرات اساسی که در الگوی زندگی بشر بوجود آمده است. نقش استراتژیک آب را کاملاً پیچیده کرده است. افزایش تقاضا برای آب و اوجگیری رقابت بین مصرف کنندگان مختلف موجب شده انسان برای ایجاد موازنه و تعادل بین توزیع نیازها و منابع آب موجود مستقیماً در وضعیت طبیعی رودخانهها دخالت کند و با ایجاد تاسیسات گوناگون ذخیره و توزیع آب، شرایط طبیعی را به منظور تامین نیازهای خود تغییر دهد. از طرف دیگر نیاز به توسعه در کلیه شئون اقتصادی جامع باعث شده طرحهای مختلف توسعه منابع آب در یک ناحیه جغرافیایی و در سطح حوزه آبریز متمرکز شوند و از سوی دیگر موضوع انتقال بین حوزهای آب برای تامین یا حفظ شرایط توسعه اجتماعی- اقتصادی در حوزههای کم آب مطرح گردد.
فهرست مطالب
فصل اول
مقدمه۱
موارد مصرف و کاربرد آب معدنی۲
فصل دوم
آب معدنی و انواع آن ۳
تعریف و منشأ آبهای معدنی۳
– سطحی یا ژئوترمال ۴
– عمقی یا ژورنیل۵
تقسیمبندی چشمهها۵
– چشمههای معدنی۵
– چشمههای گازدار۶
– چشمههای طبی۶
– چشمههای آب گرم ۶
استخراج آبهای معدنی۶
اختصاصات آبهای معدنی ۸
اختصاصات ظاهری۸
اختصاصات ظاهری۸
اختصاصات فیزیکی۹
– آبده چشمهها۹
– درجه حرارت ۱۰
– مقاومت الکتریکی۱۱
– رادیواکتیویته۱۱
اختصاصات شیمیائی۱۲
– pH 12
– گازها ۱۳
– املاح محلول ۱۴
– املاح تام ۱۴
هالوژنها۱۴
گوگرد۱۵
ترکیبات ازته۱۵
ارسنیک ۱۵
کربن و کربناتها۱۵
سیلیسیم ۱۶
بر۱۶
کاتیونهای قلیائی ۱۶
آلومینیوم ۱۷
آهن۱۷
تاریخچه و محل چشمههای معدنی ایران پ۱۷
فصل سوم
شرح مراحل مختلف آمادهسازی آب معدنی ۲۱
– انتقال آب از منابع آب ۲۱
– مخازن ذخیره آب ۲۲
– فیلتراسیون آب ۲۲
– تعدیل طعم، رنگ و بوی آب ۲۲
– مرحله فیلتراسیون نهایی آب ۲۲
– مرحله استریلیزاسیون آب ۲۳
تصفیه آب ۲۳
– شفاف کردن آب ۲۳
– مراحل شفاف سازی۲۴
– انعقاد ۲۴
– لخته شدن ۲۵
– تهنشینسازی۲۵
– کلاریفایر۲۵
– فیلتراسیون۲۵
انواع فیلترها۲۶
– فیلترهای گراویتی۲۶
– فیلتر فشاری۲۷
فصل چهارم:
ضدعفونی کردن آب ۲۸
کلرزنی ۲۸
اشعه ماوراءبنفش۲۹
مزایای استفاده از سیستم UV 31
کاربرد لامپهای UV جهت ضدعفونیکردن آب آشامیدنی۳۱
سیستم ضدعفونی آب به روش تزریق گاز ازن ۳۳
تجهیزات جنبی سیستم ازن۳۸
فصل پنجم
آب معدنی گازدار۴۳
دیاکسیدکربن در آب معدنی، ناخالصیها و مقادیر مجاز۴۳
خصوصیات کلی CO۲ ۴۴
روشهای تولید CO۲۴۴
ناخالصیهای موجود در CO۲۴۶
اهمیت تصفیه گاز CO۲۴۹
فصل ششم
بسته بندی آب معدنی۵۲
پرکردن آب معدنی در بطری۵۲
– مرحله ردیف کردن بطری۵۲
– شستشوی بطری، پر کردن و دربندی۵۲
– مرحله برچسب زنی۵۳
– مرحله چاپ مشخصات تولید۵۳
– مرحله شیرینگ کردن۵۴
– مرحله شیرینگ پالت ۵۴
انواع بسته بندی۵۴
– شیشه ۵۴
– پلاستیک۵۵
– P.V.C55
– P.E.T55
– HDPE56
– P.P 56
– P.C 56
کارتن های چندلایه مقوایی / آلومینیوم فویل / پلاستیکی ۵۶
تولید بطری۵۹
نمودار فرآیند۶۱
فصل هفتم
بررسی مالی و اقتصادی واحد بسته بندی آب معدنی۶۴
دلایل احداث کارخانه۶۴
– قیمت داخلی و جهانی محصول ۶۴
– بارندگی سالیانه ایران و جهان ۶۴
– منابع آب زیرزمینی ایران ۶۵
– شرایط صادرات محصول ۶۵
– وضعیت عرضه و تقاضا۶۶
– واحدهای تولید آب معدنی ۶۷
– طرح توجیهی واحد بسته بندی آب معدنی ۶۸
منابع