تحقیق سفالگری به روش قالب گیری

دانلود تحقیق سفالگری به روش قالب گیری

تحقیق سفالگری به روش قالب گیری

تحقیق-سفالگری-به-روش-قالب-گیری

دانلود تحقیق با موضوع سفالگری به روش قالب گیری،
در قالب word و در ۲۸ صفحه، قابل ویرایش، شامل:

مقدمه ای بر سفال و سفالگری 

فصل اول: معرفی سفالگری به روش قالب گیری
کارگاه سفالگری و وسایل آن 
طرز تهیه دوغاب 
قالب گیری 
خط گیری و پولیش کاری 
پخت در کوره های سنتی و الکتریکی 
نقاشی و لعاب کاری 

فصل دوم: گزارش کار عملی در کارگاه سفالگری مارلیک
مشخصات کارگاه سفالگری مارلیک 
بیوگرافی استاد سعید فخر موسوی 
شرح تهیه سفالینه در کارگاه سفالگری مارلیک 
نتیجه گیری و تقدیر 
فهرست منابع و مأخذ 



مقدمه تحقیق:
خاک دستمایه خداوند برای آفرینش انسان است. همه از خاک به وجود آمده ایم و به خاک برمی گردیم. آن چه خداوند ما را از آن آفریده، پاک ترین عناصر طبیعت می باشد. آب و خاک یکی از برترین هنرهای انسانی که از مظاهر خداوند بر روی زمین است، هنر شکل دادن به گل یا همان سفال است. انسان از همان ابتدای خلقت به این هنر روی آورد. انسان غارنشین برای تهیه و نگهداری غذا از گل شکل گرفته استفاده می کرد، آن ها برای این کار گل را به شکل ظروف مورد نیاز خود در آورده و آن را در مقابل نور و حرارت خورشید قرار می دادند تا خشک شود. این بار ۲۷۰۰۰ سال پیش در منطقه Dolni Vestonice یا همان چک و اسلواکی امروزی مردم از آتش برای سخت کردن ظروف گلی استفاده کردند. برای پخت سفال بدون شکستگی آن ها گل را در هوا کاملاً خشک می کردند و سپس آن را به راحتی در یک آتش باز قرار می دادند و با دمایی حدود c650 تا  c 750 می پختند. در این منطقه بقایای تعداد زیادی از سفالینه های ساخت دست بشر که مجسمه هایی از انسانها و حیوانات است یافت شده.

اولین بار چرخ سفال در هزاره چهارم قبل از میلاد (۰۰ ۳۵سال قبل از میلاد مسیح) ساخته شد. این چرخ شامل یک صفحه صاف بود که به طور افقی به دور محور خود می چرخید. این چرخ که چرخ دستی نامیده می شد، توسط دستیار سفالگر به حرکت در می آمد و سفالگر با دست های خود به راحتی گل را شکل می داد. در قرن شانزدهم در اروپا با کمک چرخ دنده های سنگین کارایی چرخ های دستی افزایش یافت. در قرن نوزدهم چرخ هایی به بازار آمد که با نیروی پای سفالگر، به چرخش در می آمد. در قرن بیستم چرخ هایی با قدرت موتور الکتریکی به وجود آمد. 

اولین بار در قرن ششم قبل از میلاد کوره سفالگری ساخته شد. این کوره با سوخت چوب گرم می شد. بعدها کوره هایی با سوخت های زغال سنگ، نفت و گاز به وجود آمد و پس از آن نیز کوره های الکتریکی کم حجم و کوچک به بازار آمد که توانایی پخت سفالینه های سخت و چینی را نیز دارد.

باز هم برای اولین بار لعاب توسط رومی ها با چینی ها و سفالگران اروپایی در قرون وسطی به سفال اضافه شد. این لعاب عملاً سفالینه را نسبت به آب نفوذناپذیر می کرد. لعاب نازک شفاف و سفید اولین بار توسط سفالگران مسلمان و بعد در اسپانیا و ایتالیا استفاده شد. چینی ها و ژاپنی ها بعدها لعاب مشابهی برای بازارهای اروپایی ساختند. اولین بار در قرن هجدهم چاپ دستی ، لیتو گرافی و عکس روی سفال انجام شد. امروزه سفالینه هایی با طرح ها و رنگ های مختلف با لعاب و نقش و نگار زیبا در بازارها یافت می شود که اغلب به روش های جدیدتر مثل روش قالب گیری تهیه می شوند. در بازار امروزی دیگر کار با  چرخ سفال کارآیی چندانی ندارد.

آن چه شما در فروشگاه ها می بینید، اغلب به روش قالب گیری تهیه می شود که این روش نیز خود نکات ارزشمند و ریزه کاری هایی دارد. برآنیم تا در این مجال کوتاه، به معرفی بخش کوچکی از طرز تهیه سفالینه های قالبی و لعاب کاری آن ها بپردازیم و معرفی کوتاهی از هنر غنی و زیبای سفالگری به شکل امروزی بپردازیم.
دانلود فایل

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x