تحقیق تغذیه ورزشی مرتبط با سالهای اول‌ ــ دوم ــ سوم متوسطه ( ورد)

تحقیق تغذیه ورزشی مرتبط با سالهای اول‌ ــ دوم ــ سوم متوسطه ( ورد)

تحقیق تغذیه ورزشی مرتبط با سالهای اول‌ ــ دوم ــ سوم متوسطه ( ورد)

تحقیق-تغذیه-ورزشی-مرتبط-با-سالهای-اول‌-ــ-دوم-ــ-سوم-متوسطه-(-ورد)لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۵ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏بسم الله الرحمن الرحیم
‏ ‏تغذیه ورزشی‏ ‏ ‏ ‏مرتبط با سالهای اول‏‌‏ ــ دوم ــ سوم متوسطه

‏مقدمه :‌
‏بی شک موجودات زنده برای ادامه حیات نیاز مبرم به خوردن وآشامیدن دارند.
‏بدین لحاظ تغذیه ازبدو تولد تا پایان عمر با هر موجود زنده ای همراه بوده و جزء اساسی ترین نیازهای او می باشد . آب و غذا همواره به عنوان اصلی‏‌‏ترین دغدغه زندگی مطرح بوده است . رهنمودهای دین مبین اسلام و سیره عملی زندگی پیامبر اکرم و ائمه هدی درمورد تغذیه موید این واقعیت است معذالک باید به این موضوع نگاه ویژه ای داشت و باب اطعمه و اشربه درمتون فقهی و آیات و روایات در این زمینه تاکیدی براهمیت آن می باشد . امروزه تغذیه به عنوان مقوله ای علمی دربین دیگر علوم جایگاه ویژه ای یافته است . همراه با گسترش تربیت بدنی و ورزش و اقبال عمومی جهت پرداختن به فعالیت‏‌‏های ورزشی به منظور تامین سلامت جسمی و روانی به ویژه دست‏‌‏یابی به سکوهای قهرمانی براهمیت نقش تغذیه در این فرآیند پیش ازپیش افزوده شده به ویژه از زمانی که ورزش پای درعالم حرفه ای گذاشت . درنتیجه عدم اطلاع کافی ازنقش تغذیه درفعالیت های ورزشی نه تنها موجب می‏‌‏شود نتایج مورد انتظار ازتمرین و فعالیت گرفته نشود بلکه ضرر و زیان فراوانی را نیز متوجه ورزشکاران خواهد نمود.
‏به یاد مادرم
‏الهه جلایریان ــ بهار ۸۴
‏فصل اول
‏ 
‏آب : اولین ماده حیاتی و ضروری خوراک موجودات زنده آب است .
‏آب بدن درسه محیط درون سلولی ، بیرون سلولی (میان بافتی) و پلاسما (خون) راتشکیل می‏‌‏دهد آب محیط مناسبی برای حلالیت ویتامین‏‌‏ها و املاح و انتقال آنهاست و پس از اکسیژن (ازنظر کارایی و حیاتی) ضروری‏‌‏ترین ماده بدن می‏‌‏باشد .
‏مردان حدود ۶۰ درصد و زنان حدود ۵۰ درصد و بچه‏‌‏ ها و نوزادان ۷۵ تا۸۰ درصد و افراد مسن ۴۵ تا ۵۰ درصد وزن بدنشان آب است درصورتیکه سه روز آب به بدن نرسد و یا بیشتر از ۲۰ درصد وزن بدن به صورت آب ازدست برود مرگ حادث می‏‌‏شود .
‏عمل آب دربدن :
‏- تشکیل دهنده بخش مهمی ازساختمان سلول‏‌‏ها
‏- واسطه خوبی برای فعل و انفعالات سلولی
‏_وسیله حمل و نقل موادغذایی ، یون‏‌‏ها و اکسیژن
‏_کمک به هضم غذا و انجام اعمال شیمیایی گوارش
‏_حمل و دفع مواد زاید بدن ( دی اکسید کربن و‏‌‏آمونیاک )
‏_تنظیم کنترل حرارت بدن
‏_محافظت ازاندام های حیاتی مانند مغز ، قلب ، چشم و…
‏_لغزندگی مفصلها و درنهایت مرطوب نگه داشتن سیستم تنفس
 ‏آب مورد نیاز بدن از منابع زیر تامین می‏‌‏شود :
‏۱_ آشامیدنی‏‌‏ها و غذاها
‏۲_ سوختن موادآلی دربدن (هیدروژن حاصل ازآن با اکسیژن تنفسی ترکیب می‏‌‏شود و آب تولید می کند.)
‏۳_ ورود آب درشرایط مخصوص ازطریق پوست
‏روزانه مقداری آب به طرق مختلف ازبدن خارج می‏‌‏کردد:
‏۱_ ادرار
‏۲_ مدفوع
‏۳_ آبی که بصورت بخار هنگام تنفس ازریه‏‌‏ها خارج می‏‌‏گردد .
‏_ تعریق که علاوه برزمان فعالیت روزانه حدود ۴۰۰ تا ۷۰۰ گرم آب ازسطح پوست خارج می‏‌‏شود.
‏ ‏احتیاج ورزشکاران به آب
‏با توجه به میزان اهمیت آب دربدن و اینکه درفعالیت‏‌‏های ورزشی مقدار زیادی ازآب بدن دفع می‏‌‏شود برای جلوگیری ازایجاد اختلال دراعمال بدن مصرف آب درهنگام فعالیت شاید ازغذا مهمتر باشد.
‏ ‏درحالت عادی بدن به روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب نیاز دارد که فعالیت‏‌‏های جسمانی نوشیدن مقدار بیشتری ازمایعات را ضروری می‏‌‏کند . هرچقدر زمان فعالیت ورزشی طولانی‏‌‏ترباشد مقدار آب دفع شده بیشتر خواهد بود.
‏این که هنگام فعالیت جسمانی مقداری از آب مورد نیاز بدن توسط آب حاصل ازسوخت و ساز مواد غذایی تامین می‏‌‏شود اما این مقدار کافی نخواهد بود و باید کمبود آب از خارج بوسیله مایعات جبران گردد . اگر تعادل مایعات فوری بوجود نیاید تنظیم حرارت بدن به خطر می‏‌‏افتد . بنابراین درتمرینات طولانی مدت لازم است دربین تمرین احتیاجات مایعاتی بدن را رفع کرد. تمام تحقیقاتی که دراین زمینه صورت گرفته ثابت می‏‌‏کند که بلافاصله بعد از تعادل مایعاتی بدن ورزشکار یا کسانی که کارجسمانی سختی انجام می‏‌‏دهند مقدار نیرو بالا می‏‌‏رود و نوشیدن‏ ‏ مایعات هنگام فعالیت های استقامتی دربهبود استقامت مفید است .‏ ‏
‏ ‏ازنوشیدنی‏‌‏های مفید برای ورزشکاران :
‏نظر به اینکه همراه با تعریق بدن مقداری از مواد معدنی نظیر سدیم و پتاسیم را از دست می‏‌‏دهد درنتیجه از نوشیدنی‏‌‏های غنی از مواد معدنی باید استفاده شود .
‏برای تعادل و کمبود آب بدن نوشیدن آب _ شربت آبلیمو با عسل (درصورتیکه نه زیاد شیرین و نه خیلی ترش باشد) و شیربا عسل یا مخلوطی ازشیر و عصاره میوه ها بسیارخوب و قابل تجویز است و نوشیدن چای بعد از اتمام مسابقه یا تمرین مناسب است ولی ازنوشیدن نوشابه‏‌‏های سرد و گازدار باید خودداری کرد.‏
‏نکاتی درخصوص نوشیدن آب یا مایعات درحین فعالیت‏‌‏های ورزشی
‏۱_ نوشیدن آب درفعالیت‏‌‏های ورزشی از ۲۰ دقیقه قبل از تمرین شروع و هر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یک مرتبه نوشیدن آن توصیه شده است .
‏۲_ میزان مصرف آب درهرمرتبه بیشتر از یک لیوان نباشد
‏۳_ ازنوشیدن آب بسیار سرد خودداری شود و آب را کم‏‌‏کم و آهسته باید نوشید .
‏۴_ حد مطلوب غلظت مواد قندی موجود در‏‌‌‌‏اب نباید از ۲ تا ۵/۲‏ ‏ ‏ ‏گرم‏ ‏ دریک صد میلی‏‌‏لیتر بیشتر باشد . ‏       
‏فصل دوم
‏تغذیه‏ : علمی است که ازترکیبات ، ساختمان و متابولیسم موادغذایی دربدن و رابطه آنها بارشد و نمو و تکامل بدن انسان و موجودات زنده بحث کرده و راه‏‌‏های سنجش و ارزیابی کیفی و کمی غذا توصیف می‏‌‏کند .
‏غذا :‏ هرماده جامد یا مایع که وقتی وارد بدن ‏‌‏شود بتواند درنتیجه تغییرات و تبدیلات برای تولید انرژی لازم جهت انجام فعالیت‏‌‏های مختلف بدنی یا تنظیم اعمال داخلی و غیر ارادی یا
‏کربوهیدرات‏‌‏ها
‏چربی‏‌‏ها
‏پروتئین‏‌‏ها
‏عناصرمعدنی
‏آب
‏ویتامین‏‌‏ها
‏نان
‏کره
‏گوشت
‏سبزی
‏آب آشامیدنی
‏میوه
‏سیب‏‌‏زمینی
‏مارگارین
‏ماهی
‏میوه
‏نوشابه
‏سبزی

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x