تحقیق بررسی آثار و علائم رویداد ENSO در ایران

تحقیق بررسی آثار و علائم رویداد ENSO در ایران

تحقیق بررسی آثار و علائم رویداد ENSO در ایران

تحقیق-بررسی-آثار-و-علائم-رویداد-enso-در-ایرانلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۳ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏۱‏-۶ بررسی آثار و علائم رویداد ENSO‏ در ایران
‏در این بررسی وضعیت اقلیمی ایران در طی سال وقوع رویداد مورد مطالعه قرار گرفته است و بطور کلی ۶ رویداد النینو از سال ۱۹۶۰ الی ۱۹۸۹ بررسی شده است. قبل از هرگونه توضیحی در ذیل سالهای وقوع رویداد النینو که از مرجع ۲ اقتباس شده، آورده می شود.
‏همانطور که در جدول ۲ دیده می شود در طی یک پریود ۱۹۶۰ الی ۱۹۸۹، ۸ رویداد ضعیف، متوسط و قوی در سالهای زیر اتفاق افتاده است:
‏۱۹۸۷ ‏–‏ ۱۹۸۶ ‏–‏ ۱۹۸۳ ‏–‏ ۱۹۸۲ ‏–‏ ۱۹۷۶ ‏–‏ ۱۹۷۲ ‏–‏ ۱۹۶۹ ‏–‏ ۱۹۶۵
‏در بررسی انجام شده فعلی به استثناء دو رویداد بزرگ ۸۳-۱۹۸۲، در سایر رویدادها کار بررسی دنبال شده، جدا کردن ایندو رویداد بدان علت است که اساساً شکل گیری ایندو رویداد در مقایسه با سایر رویدادها وضعیتی غیرکلاسیک داشته و در واقع یک نابهنجاری درون نابهنجاری اصلی بوده، بدین معنا که اصولاً نابهنجاری های دما در رویدادهای کلاسیک در سواحل شرقی آمریکای جنوبی (سواحل پرو و اکوادر) شکل می گیرد و سپس به سمت غرب توسعه می یابد ولی رویداد بزرگ ۸۳-۱۹۸۲ در فرم مختلفی ظاهر شده در این رویداد در طی سال ۱۹۸۲، نخست آب گرم بطور غیرمعمول در غرب و مرکز اقیانوس آرام توسعه یافته و سپس این گرمایش به سمت شرق منتشر شده است. به همین دلیل در بررسی انجام شده فعلی رویداد ۸۳-۱۹۸۲ درنظر گرفته نشده است.
‏۱-۱-۶ مراحل انجام کار
‏بعنوان نخستین قدم اقدام به جمع آوری داده های دما، بارندگی و فشار QFF‏، تعدادی از ایستگاههای سینوپتیک به شکل میانگین های ماهیانه در طی پریود ۱۹۶۰-۱۹۸۹ شد. پس از دریافت این داده ها از مرکز کامپیوتر سازمان هواشناسی کشور، برای انجام کار نخست توسط یک کار کامپیوتری. برنامه ای به زبان C‏ نوشته شد و بدنبال آن نمودارهای فصلی از پارامترهای دما، بارندگی و فشار در طی پریود مذکور و برای ۱۵ ایستگاه سینوپتیک کشور بدست آمد. ایستگاههای انتخابی به شرح ذیل می باشند:
‏تبریز از منطقه شمالغرب
‏بابلسر از منطقه شمال
‏مشهد از منطقه شمال شرق
‏کرمانشاه از منطقه غرب
‏اهواز و بوشهر از منطقه جنوب غرب
‏بندر عباس از منطقه جنوب
‏ایرانشهر از منطقه جنوب غرب
‏زاهدان و زابل و بیرجند از منطقه شرق
‏اصفهان ‏–‏ یزد ‏–‏ کرمان از مرکز
‏و تهران
‏علاوه بر نمودارهای فصلی بدست آمده برای دما، بارندگی و فشار QFF‏، یک نمودار چهارم که مربوط به شاخص نوسان جنوبی (SO)‏ می باشد، با استفاده از داده های SO‏ که از کشور استرالیا، ارسال شد، بدست آمد این نمودار نیز برای چهار فصل مشخص شد. شاخص نوسان جنوبی همانطور که قبلاً نیز ذکر شد، توسط اختلاف فشار استاندارد شده سطح دریا میان هائیتی و داروین بدست می آید. همانطور که از نمودارها پیداست این شاخص در سالهای ۱۹۶۵، ۱۹۶۹، ۱۹۷۲، ۱۹۷۶، ۱۹۸۲، ۱۹۸۳، ۱۹۸۶ و ۱۹۸۷ منفی می باشد و منفی بودن شاخص SO‏ به همراه نابهنجاری های مثبت دماهای سطح دریا در شرق اقیانوس آرام جنوبی به معنای وقوع رویداد ENSO‏ می باشد همانطور که در نمودارها مشخص است بغیر از سالهای نامبرده در بالا، سالهای دیگری نیز دیده می شود که شاخص SO‏ منفی می باشد ولی این به تنهایی به معنای وقوع رویداد ENOS‏ نمی باشد چرا که برای وقوع رویداد ENOS‏ بایستی شاخص SO‏ منفی همراه با نابهنجاری های مثبت دماهای سطح دریا در اقیانوس آرام جنوبی باشد.
‏و اما با بدست آمدن چهار نمودار برای نابهنجاری های دما ‏–‏ بارندگی ‏–‏ فشار QFF‏ و شاخص SO‏ مشخص شد که فشار (QFF)‏ در بسیاری از سالها، دارای خلاء آماری می باشد. بنابراین بدلیل مشخص نبودن چگونگی نابهنجاری فشار
QFF‏ در بسیاری از سالها و در اکثر ایستگاههای درنظر گرفته شده، بنابراین از بررسی فشار صرفنظر گردید.
‏فصل های مورد بررسی عبارتند از:
‏فصل مونسون: می ‏–‏ جون ‏–‏ جولای ‏–‏ اگست (MJJA)‏ در سال وقوع رویداد و سال بعد از رویداد
‏فصل پائیز: سپتامبر ‏–‏ اکتبر ‏–‏ نوامبر (SON)‏ در سال وقوع رویداد
‏فصل زمستان: دسامبر ‏–‏ ژانویه ‏–‏ فوریه (DJF)‏ در سال وقوع رویداد
‏فصل بهار: مارچ ‏–‏ اپریل ‏–‏ می (MAM)‏ در سال بعد از رویداد
‏برای فصل زمستان چون زمان میلادی درنظر گرفته شده و ماه دسامبر از سال قبل و ژانویه و فوریه در سال بعد مورد نظر می باشد بنابراین برروی نمودار مربوط به فصل زمستان سالهای ۱۹۹۶، ۱۹۷۰، ۱۹۷۳، ۱۹۷۷، ۱۹۸۶، ۱۹۸۷ که هماهنگ با شاخص SO‏ منفی می باشد، درنظر گرفته شده است.
‏نمودارهای دما، فشار و SO‏ از طریق اختلاف میانگین فصلی و میانگین ۳۰ ساله و نمودارهای بارندگی از طریق اختلاف مجموع بارندگی های فصلی و مجموع میانگین بارندگی فصلی ۳۰ ساله بدست آمده است.

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x