تحقیق اوضاع سیاسی روزگار میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی

دانلود تحقیق اوضاع سیاسی روزگار میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی

تحقیق اوضاع سیاسی روزگار میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی

تحقیق-اوضاع-سیاسی-روزگار-میرزا-ابوالقاسم-قائم-مقام-فراهانی

دانلود تحقیق با موضوع اوضاع سیاسی روزگار میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی،
در قالب word و در ۲۷ صفحه، قابل ویرایش، شامل:

مقدمه
اوضاع سیاسی زمان قائم مقام فراهانی
شرح حال قائم مقام و خانواده وی
اصلاحات نظامی قائم مقام فراهانی
میرزا ابوالقاسم قائم مقام در زمان فتحعلی شاه
صدارت قائم مقام
علل برکناری قائم مقام
منابع


بخشی از متن تحقیق:
فتحعلی شاه در سال ۱۲۵۰ هـ.ق به منظور سرکشی و جمع آوری مالیات معوقه شیراز عازم اصفهان گردید و در تاریخ ۱۹ جمادی الاخر سال ۱۲۵۰ هـ.ق در سن ۶۸ سالگی و پس از ۳۷ سال سلطنت در اصفهان درگذشت. جنازه وی به قم منتقل و در آنجا به خاک سپرده شد.

از خصوصیات بارز وی، علاقه مفرط به زن و مال و زراندوزی بود. وی بیشتر علاقه مند به عیش و عشرت بوده تا جنگجویی. پیشرفتهایی هم که در کارهای کشوری و لشکری نصیب او گردید به طور عمده از وجود برخی از فرزندان او، از قبیل عباس میرزا و محمدعلی میرزا دولتشاه بود.

به هنگام فوت فتحعلی شاه ۵۷ پسر، ۴۶ دختر، ۲۹۶ نوه پسری، ۲۹۲ نوه دختری و ۱۵۶ متعلقه منسوب به او در قید حیات بودند. 

به دنبال فوت فتحعلی شاه کشمکشهای داخلی و مداخلات دولتین روسیه و انگلستان برای تعیین جانشین وی آغاز گردید. گرچه محمدمیرزا، پسر عباس میرزای نایب السلطنه و نوه فتحعلی شاه خواسته دولت روسیه از یک سو، و وصیت فتحعلی شاه از سوی دیگر جانشین شاه محسوب می شد؛ اما، مدعیانی چند از برای جانشینی وی قد علم کردند، یکی از آنان به نام ظل السلطان خود را جانشین فتحعلی شاه معرفی و خود را عادل شاه نامید. به علاوه عبدالله خان امین الدوله آخرین صدراعظم فتحعلی شاه نیز به لحاظ مخالفت با سلطنت محمدشاه، نه تنها مساعدتی برای جلوس او به تخت سلطنت نکرد، بلکه مشکلاتی نیز در سر راه حکومت وی به وجود آورد. اما، از آنجا که محمدشاه از وجود وزیر مقتدر و سیاستمدار مبرزی همچون میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی برخوردار بود، بزودی مشکلات موجود بر سر راه حکومت وی مرتفع و زمینه برای سلطنت او مهیا گردید.

گرچه دوران صدارت میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی تنها بخش کوچکی از حیات سیاسی وی را تشکیل می دهد اما مشارالیه قبل از رسیدن به صدراعظمی محمدشاه، درگیر مسائل سیاسی ایران بود، به علاوه پدر و اجداد او نه تنها در سلسله قاجاریه بلکه در سلسله های زندیه و صفویه نیز مصدر خدماتی بوده اند که در سه قسمت ذیل مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 
دانلود فایل

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x