اثر غلظتهای مختلف اکسین بر روی ریشهزایی قلمههای نیمه خشبی نارنج و نارنج سه برگ ۹۷ ص
اثر غلظتهای مختلف اکسین بر روی ریشهزایی قلمههای نیمه خشبی نارنج و نارنج سه برگ ۹۷ ص
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۰۱ صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
۱
عنوان طرح:
اثر غلظتهای مختلف اکسین بر روی ریشهزایی قلمههای
نیمه خشبی نارنج و نارنج سه برگ
۲
۳
چکیده
نارنج (Citrus aurantim L.) و نارنج سه برگ (Poncirus trifoliate L. Raf.) بعنوان پایه برای مرکبات استفاده میشوند. در این پژوهش اثر دو اکسین (نفتالین استیک اسید و ایندول بوتریک اسید) در ۴ غلظت (صفر، ۲۰۰۰، ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ میلیگرم در لیتر) بصورت فاکتوریل در ۳ تکرار در شرایط گلدانی مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی صفات درصد ریشهزایی، طول بزرگترین ریشه، میانگین طول ریشه، وزن خشک ریشه و طول رشد جدید اندام هوایی برای هر ۱۰ نمونهای که بطور تصادفی انتخاب شدهاند اندازهگیری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. نتایج نشان میدهد که کاربرد ایندول بوتریک اسید در غلظت ۴۰۰۰ میلیگرم در لیتر و نفتالین استیک اسید در غلظت ۳۰۰۰ میلیگرم در لیتر بر روی درصد ریشهزایی، طول بزرگترین ریشه، میانگین طول ریشه، وزن خشک ریشه و طول رشد جدید اندام هوایی اثرمعنیداری داشته و ایندول بوتریک اسید دارای گستره وسیعتر و اثر بهتری در ریشهزایی قلمههای نیمه خشبی نارنج و نارنج سه برگ نسبت به نفتالین استیک اسید بوده است و نفتالین استیک اسید در غلظت ۴۰۰۰ میلیگرم در لیتر در تمامی اندازهگیریها اثر منفی نشان داده است. همچنین نارنج در تمامی اندازه گیریهای انجام شده دارای میانگین بیسار بالاتری از نارنج سه برگ میباشد و نیز غلظت ۳۰۰۰ میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید + غلظت ۴۰۰۰ میلی گرم ایندول بوتریک اسید دارای بیشترین میانگین در هر دو نارنج بوده است.
واژههای کلیدی: اکسین، نارنج، نارنج سه برگ، ایندول بوتریک اسید، نفتالین استیک اسید، ریشهزایی.
۴
فهرست مطالب
فصل اول ۹
تاریخچه و اهمیت اقتصادی ۹
مقدمه ۱۰
مناطق تولید مرکبات ۱۲
مناطق مرکبات خیز ایران ۱۲
ارزش غذایی و موارد مصرف مرکبات ۱۳
گیاه شناسی ۱۴
وضعیت گل و لقاح ۱۵
علل پارتنوکارپی ۱۵
عوامل موثر در دگرگشنی ۱۶
اصلاح مرکبات و روشهای متداول ۱۸
نارنج (Citrus aurantium L.) ۲۰
نارنج سه برگ (Poncirus trifoliate L.Raf.) ۲۱
صفات کمی پایههای مرکبات ۲۲
هورمونهای اکسینی ۲۳
تاریخچه و انواع ۲۳
ریشه زائی ۲۴
اهداف تحقیق ۲۵
شیوههای ازدیاد بوسیله قلمه ۲۶
اهمیت و مزایای ازدیاد به وسیله قلمه زدن ۲۶
مشخصات قلمهها ۲۷
قلمه ساقه ۲۸
قلمههای چوب سخت (گونههای خزان دار) ۲۸
قلمههای چوب نیمه سخت ۳۰
قلمههای چوب نرم (چوب سبز) ۳۱
گیاهان مادری ۳۳
منابع مواد قلمهای ۳۳
محیط ریشهزایی ۳۴
تیمار قلمهها با تنظیم کنندهای رشد ۳۵
مواد ریشه زا ۳۶
روشهای کاربرد مواد ریشه زا ۳۶
پودرهای تجارتی ۳۶
روش فروبری در محلول رقیق ۳۷
طرز تهیه محلول رقیق ۳۷
روش فروبری در محلول غلیظ ۳۸
ساختن محلول غلیظ ۳۹
شرایط محیطی برای ریشه دهی قلمههای برگدار ۳۹
مراقبت از قلمهها در اثناء ریشهزایی ۴۰
جابجایی قلمهها پس از ریشه زایی ۴۲
قلمههای چوب سخت ۴۲
فصل دوم ۴۶
پیشینه تحقیق ۴۶
کارهای انجام شده مشابه ۴۷