ابزارهای موجود در بازار سرمایه ایران ورد

ابزارهای موجود در بازار سرمایه ایران ورد

ابزارهای موجود در بازار سرمایه ایران ورد

ابزارهای-موجود-در-بازار-سرمایه-ایران-وردلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..DOC) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۱۵ صفحه

 قسمتی از متن word (..DOC) : 
 

۱
‏ابزارهای موجود در بازار سرمایه ایران
‏مهندس‏ی‏ مال‏ی‏ و طراح‏ی‏ ابزارها‏ی‏ مال‏ی‏ جد‏ی‏د
‏ارتباط ابزارها و بازارها
‏ ‏راهى آسان و کاهلانه
‏ ‏راهى دشوار و عالمانه
‏ن‏ی‏از‏ به طراح‏ی‏ اوراق بهاءدار، منطبق با بازار سرما‏ی‏ه‏ ا‏ی‏ران
‏س‏ی‏ستم‏ اقتصاد‏ی‏ کشور
‏ ‏ ‏بازار دارائ‏ی‏‌‏ها‏ی‏ واقع‏ی‏ و خدمات (The Market for Assets and Services‏)
‏ ‏بازار دارائ‏ی‏‌‏ها‏ی‏ مال‏ی‏ (The Market for Financial Assets‏)
‏ش‏ی‏وه‏‌‏ها‏ی‏ تأم‏ی‏ن‏ مال‏ی
‏ ‏منابع داخل‏ی‏ شرکت
‏ ‏منابع خارج‏ی‏ شرکت
‏ ‏ ‏اوراق قرضه
‏ ‏سهام ممتاز
‏ ‏سهام عاد‏ی
‏ ‏منابع مال‏ی‏ بدون هز‏ی‏نه
‏ ‏بستانکاران تجار‏ی
‏ ‏هز‏ی‏نه‏‌‏ها‏ی‏ پرداخت‏ی
‏ ‏ ‏پیش‌دریافت از مشتریان
۳
‏مهندسى مالى و طراحى ابزارهاى مالى جدید
‏علاوه بر اوراق بهاءدار یادشده اوراق بهاءدار دیگرى نیز وجود دارند که در سال‌هاى گذشته و به دنبال تعییر و تحولات بازارهاى مالى ابداع شده‌اند. تحولاتى که از پیامدهاى مقررات‌زدائى از بازارهاى سرمایه بود و در اثر آن، شرکت‌ها اقدام به انتشار اوراق بهاءدار بسیار متنوعى کردند که تا آن زمان سابقه نداشت و بازار این کشورها هر روز با گونه جدیدى از اوراق بهاءدار روبه‌رو شد؛ اقتصاد غرب در اواخر دهه ۱۹۷۰ و دهه ۱۹۸۰ با تورم بسیار بالائى روبه‌رو شد؛ که از پیامدهاى افزایش قیمت نفت در سال ۱۹۷۳ بود و سبب شد تا اقتصاد کشورهاى غربى با ضربه‌اى سهمگین و تورمى دو رقمى ـ حدود ۱۵ درصد ـ روبه‌رو شود.
‏ البته این اندازه از تورم در جامعه ما چشم‌گیر نیست. در حالى‌که در کشورهاى غربى رویدادى غیرمنتظره است و بسیارى از شرکت‌ها را براى تأمین مالى به بازارهاى مالى و به‌ویژه بازار اوراق قرضه روانه کرد؛ زیرا اوراق قرضه اوراق بهاءدارى است که نرخ بهره آن در زمان انتشار مشخص مى‌شود و این نرخ بهره تا زمان سررسید ثابت است و در نتیجه چنانچه پس از انتشار اوراق قرضه نرخ تورم در جامعه افزایش یابد، خریداران قبلى اوراق قرضه متضرر مى‌شوند؛ زیرا زمانى‌که تورم افزایش مى‌یابد، قدرت خرید پول کاهش پیدا مى‌کند و چون در این زمان شرکت‌ها به پول نیاز داشتند ـ ولى به‌دلیل نگرانى از کاهش ارزش پول، سرمایه‌گذاران استقبالى براى خرید اوراق قرضه نکردند ـ لذا شرکت‌ها دست به انتشار اوراق قرضه با بهره شناور زدند؛ یعنى اوراق قرضه‌اى که نرخ بهره آنها از پیش تعیین نمى‌شود. و بهره آن تابعى از نرخ تورم در سال‌هاى آینده است.
‏ براى مثال، نرخ تورم به‌اضافه پنج درصد بعضى از شرکت‌ها نیز اوراق قرضه‌اى منتشر کردند که ارزش اسمى آن به قیمت کالائى که تولید مى‌کردند، وابسته بود. مثلاً، یک شرکت نفتى اوراق قرضه‌اى به ارزش اسمى ۱۰۰۰ دلار منتشر کرد که در تاریخ سررسید، بهاء بازخرید آن معادل ارزش تعداد معینى بشکه نفت بود. یا زمانى دیگر، اوراق قرضه‌اى منتشر شد که قیمت آن به نقره و طلا وابسته بود. به این ترتیب، خطر تورم و کاهش قدرت خرید پول، نقش بازدارنده در خرید اوراق قرضه نداشت. همچنین زمانى نیز اوراق قرضه‌اى منتشر شد که قیمت آن به دلار بود ولى بهره آن به مارک و یا ین ژاپن پرداخت مى‌شد. این اوراق مورد توجه سرمایه‌گذارانى قرار مى‌گرفت که یک رشته تعهدات ارزى داشتند. براى مثال: اگر در ایران اوراق قرضه‌اى منتشر نبود که سود آن به دلار پرداخت شود، کسانى‌که فرزندان آنها در کشورهاى خارج مشغول به تحصیل هستند، از آن استقبال خواهند کرد، چرا که بیشتر این‌گونه اشخاص نگران افزایش نرخ برابر ریال و دلار هستند.

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x