دانلود پیشینه تحقیق و مبانی نظری برونسپاری خدمات شهری
پیشینه تحقیق و مبانی نظری برونسپاری خدمات شهری
دسته بندی | علوم انسانی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 260 کیلو بایت |
تعداد صفحات | 58 |
دریافت فایل
پیشینه تحقیق و مبانی نظری برونسپاری خدمات شهری در 58 صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.
فهرست مطالب و بخشی از متن :
1-2- مقدمه. 21
2-2- سابقه برونسپاری.. 22
3-2- روندهای اخیر در برونسپاری.. 23
4-2- مخاطرات برونسپاری.. 26
5-2- منشاء مخاطرات… 27
6-2- برونسپاری ؛ یک اقدام کلیدی تجاری.. 32
7-2- مقایسه تطبیقی برونسپاری با اصول اقتصادی.. 33
8-2- دلایل برونسپاری و منافع مورد انتظار 34
9-2- برونسپاری چیست؟ 37
10-2- دلایل بررسی برونسپاری.. 38
11-2- سطوح برونسپاری.. 39
12-2- فرآیند اجرایی برونسپاری.. 39
13-2- خدمات شهری شهرداری تهران.. 50
1-13-2 فضای سبز شهری.. 52
2-13-2ضرورت ایجادفضای سبز شهری: 53
3-13-2 کارکردهای فراغتی فضای سبز. 55
4-13-2- چشم اندازهای حوزه معاونت خدمات شهری : 57
5-13-2- اهداف حوزه معاونت خدمات شهری : 57
6-13-2- وظایف سازمان پاركها و فضای سبز شهر تهران.. 58
7-13-2- خلاصه فعالیتهای سازمان پاركها و فضای سبز شهر تهران.. 59
8-13-2- فعالیتهای در دست اقدام سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران.. 60
9-13-2- پروژه های آتی سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران.. 61
14-2- مروری بر تحقیقات صورت گرفته در كشور 63
15-2- مروری بر فصل دوم. 64
16-2 مدل تحلیلی تحقیق.. 65
1-2- مقدمه
از زمان انقلاب صنعتی، شرکتها همواره در صدد بوده اند تا مزیتهای رقابتی شان را برای افزایش سودآوری و سهم بازار ارتقاء دهند. مدل و نگرش حاکم بر صنایع پس از جنگ جهانی دوم، یک شرکت بزرگ یکپارچه بود که هم مالک دارایی هایش بود و هم مدیریت و کنترل فعالیتها را راساً بر عهده داشت. در آن دوره، متفکران متعددی همچون مارکس، کینز، گالبرایت و… در نظریه های اقتصادی خود و مدیران برجسته ای چون هنری فورد و… در عمل، جنبه های مثبت عملکرد اقتصادی صنایع بزرگ و تولید انبوه را مورد تاکید قرار می دادند و مدیران را به ادغام[1] و یکپارچه سازی[2] در همه ابعاد آن ترغیب میکردند ( Loncdale 2000 ) .
شرکتها در ادامه تلاش خود و در شرایط رقابت برای تصرف بازارهای جهانی در دهه 1970، به این موضوع رسیدند که فاقد چابکی لازم برای رقابت پذیری هستند و با یک ساختار مدیریتی متورم و لخت مواجهند. بسیار به این موضوع اذعان شده است که شرکتهای بزرگ و جهانی، در بازار ناکارآمد می باشند. در نتیجه برخی مطالعات، معطوف به بررسی علل این امر گردید ( Chen 2004 : 419 ) .زمانی که در اوایل دهه 1980 میلادی این ناکارآمدی با شروع رکود اقتصاد جهانی همراه شد، این اعتقاد توسعه پیدا کرد که علت ناکارآمدی شرکتها، پیوند و گسترشهای همه جانبه آنهاست. بنابراین اجماعی حاصل شد که استراتژیهای شرکت باید سمت و سویی معکوس پیدا کنند و شرکتها برای افزایش انعطاف پذیری و خلاقیت، بهتر است توان و تلاش خود را تنها بر تعداد محدودی فعالیت متمرکز نمایند.
اگرچه در برخی یافتههای اقتصاددانان بطور تلویحی به رویکرد برونسپاری اشاره دارد؛ با اینحال، تغییرات حاصل شده در زمینه استراتژی شرکتها بیشتر حاصل تفکرات پیشگامان علم مدیریت همچون “تام پیترز[3]” بود که تفکر جدیدی را پایه گذاری کرد. این تفکر که در سال 1982 میلادی مطرح شد، بر این موضوع تاکید داشت که شرکتها بر تجارت اصلیشان متمرکز شوند. به این ترتیب، مفهومی تحت عنوان “شایستگی محوری” مطرح شد و توسعه یافت. برخی شرکتها سازماندهی مجدد را آغاز کردند. آنها سعی داشتند فعالیتهایی را که فاقد توانایی رقابتی در آنها می باشند، به شرکتهای واجد صلاحیت واگذار نمایند. این مساله، مستلزم شناسایی و تفکیک فرآیندهای کلیدی از سایر فرآیندها و تلاش برای برونسپاری سایر فرآیندها بود ( Loncdale 2000 ) .
آزادسازی سرمایه(سرمایه برداری) ادغام
برونسپاری یکپارچگی عمودی
برونسپاری یکپارچگی داخلی فعالیتهای پشتیبانی
شکل1-2: تاثیر تفکر جدید “تمرکز بر تجارت محوری” بر رویههای تجاری
از آنجا که قدرت بازار بیشتر، هرگز به عنوان یک تفکر غیر منطقی در نزد صاحبان تجارت مطرح نشد، رویکرد فکری جدید تاثیر چندانی بر تلاش شرکتها برای یکپارچگی افقی نداشت. در کنار مسائل حوزه بازار و تجارت، سیاست برخی دولتها نیز بر اشاعه رویکرد برونسپاری تاثیر گذاشت. در دهه 1980 میلادی، برخی دولتهای غربی با هدف کوچک سازی بخش دولتی و کاهش تصدی گری، اقدام به واگذاری برخی از فعالیتهای خود به بخش خصوصی و پیمانکاران بیرونی نمود. این دگرگونی و اصلاح ساختار به دو صورت بر رویکرد برونسپاری تاثیر گذاشت: اول این که، نتایج اقدام فوق این باور را تقویت کرد که پیمانکاران می توانند خدماتی را با کارآمدی و اثر بخشی بیشتر نسبت به بخشهای داخلی، به سازمانهای دولتی ارائه کنند ( همان منبع ) .
دومین تاثیر این بود که برونسپاری خدمات بخش دولتی در بسیاری از حوزههای خدماتی، موجب توسعه و رونق بازار اینگونه خدمات گردید و سبب ایجاد و رشد شرکتهای بزرگ خدماتی شد.
به این ترتیب، در دهه 1980 میلادی، تغییری در سبک مدیریت پدیدار شد؛ بدین صورت که در استراتژیهای تجاری، ایده «تجارت محوری» به ایده غالب تبدیل شد و مشاوران، مدیران شرکتها را ترغیب به استفاده از این خط مشی کردند. در همین راستا، استفاده از شبکه تامین کنندگان که از دهه 1940 میلادی مورد استفاده خودروسازان ژاپنی قرار گرفته بود ، از سوی خودروسازان غربی تقلید شد ( Chen 2004 : 419 ) .
2-2- سابقه برونسپاری
اگرچه کاربرد واژه برونسپاری در حوزه تولید و صنعت سابقه زیادی ندارد ، اما موضوع جدیدی نیست و در گذشته به کرات مورد استفاده قرار گرفته است . به عقیده آندرو و نادا کاکابادسه [4] ، واگذاری فعالیت جمع آوری مالیات به پیمانکاران ، در زمان رومیها نخستین شکل برونسپاری بوده است . در قرون 18 و 19 میلادی ، در انگلستان عملیات نگهداری چراغهای خیابانها ، مدیریت زندانها، نگهداری بزرگراهها و جمع آوری مالیات ، فعالیتهای واگذار شده به پیمانکاران بوده است ( kakabadse 2001 : 189 ) .
تقریباً در همین زمان در آمریکا و استرالیا، تحویل محموله های پستی و در فرانسه، ساخت و مدیریت خطوط راه آهن و توزیع منابع آب، برونسپاری شده اند. همچنین، از قدیم مرسوم بوده که کشاورزان، گروهی از کارگران مهاجر را در زمان برداشت محصول استخدام می کردند؛ شرکتهای ساختمانی با عقد قراردادهای فرعی، برخی امور ساختمانی را به شرکتهای تخصصی مربوط واگذار می کردند و دولتها برای تولید تجهیزات نظامی، از شرکتهایی که با آنها همکاری و شراکت استراتژیک ایجاد کرده بودند، استفاده می کردند. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که قبل و همچنین در خلال دوران انقلاب صنعتی، صورتهایی از برونسپاری اجرا شده است ( Cachon 2002 : 1314 ) .
اگرچه واژه برونسپاری برای نخستین بار در سال 1989 میلادی ، برای تشریح تصمیم شرکت کداک[5] جهت واگذاری انجام فعالیتهای فناوری اطلاعات خود به یکی از شرکتهای تابعه آی بی ام[6] به عنوان یک استراتژی تجاری به کار رفت ، اما با این حال ، قبل از آن هم بسیاری از شرکتها ، تمام فعالیتهایشان را خودشان انجام نمی دادند و فعالیتهای با امکان رقابتی کمتر را به پیمانکاران بیرونی محول می کردند ( Auguste 2002 : 53 ) .
برونسپاری را میتوان با توجه به چگونگی و مقدار آن، به سه گروه اصلی دستهبندی نمود. در معنای عمومی، این امر شامل ترکیب مهارتهای مدیریتی، کارکنان، تکنولوژی، سیستمها، رویهها، مواد، تجهیزات و تسهیلات میباشد. سه گروه اصلی به شرح زیر است ( Benn 2003 : 189 ) :
قرارداد نیروی کار: شرکت میزبان[7]، تمامی عناصر مورد نیاز برای تولید را مهیا کرده و فقط برای تامین کل و یا قسمتی از نیروی کار خود با شرکتهای دیگر قرارداد منعقد میکند.
برونسپاری کامل: تمامی عناصر تولید شامل نیروی کار، تجهیزات، مواد و… توسط شرکتهای طرف قرارداد تامین میشود و شرکت میزبان، تنها در برقراری ارتباط بین آنها فعالیت میکند. در این مورد، پیمانکار تمامی مسئولیت تحویل کالا را بر عهده دارد.
برونسپاری ترکیبی: شرکت میزبان و شرکتهای طرف قرارداد، به صورت ترکیبی؛ تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای تولید را فراهم میکنند.
یک شرکت میتواند بعد از تخمین مقدار تقاضای مورد نیاز ، تمامی آن و یا قسمتی از آن را برونسپاری کند. مشکلی که وجود دارد، تنوع کاری شرکتهایی است که میتوان با آنها قرارداد منعقد کرد. به عنوان مثال استراتژی شرکتها میتواند ترکیبی از هزینه پایین،کیفیت بالا، زمان تحویل و… با میزان اهمیتهای متفاوت باشد و ما بعنوان تصمیم گیرنده میخواهیم شرکتهایی انتخاب شوند تا تمامی اهداف مورد نظر را تا حد بالایی برآورده کنند . پس سوالی که مطرح میشود این است که چه تعداد کالا باید به چه شرکتی واگذار شود تا اهداف مورد نظر برآورده شود.
3-2- روندهای اخیر در برونسپاری
گردآوری آمارهای واقعی درباره برونسپاری کار ساده ای نیست؛ چرا که برداشت افراد از موضوع متفاوت است. با این حال در سالهای اخیر، برخی سازمانها اقدام به گردآوری آمار و اطلاعاتی درباره وضعیت برونسپاری(بمنظور ارائه برداشت و تصویری از توسعه موضوع) نموده اند، که در اینجا به برخی از آنها اشاره می شود ( Auguste 2002 : 53 ) .
نتایج یک بررسی که توسط استروبینگ انجام شد، نشان داد که 85% از شرکتهای مورد بررسی، تمام یا بخشی از وظایف تجاری خود را برونسپاری کرده بودند. در این بررسی، به ترتیب امور حقوقی با 59% ، حمل و نقل دریایی 41%، سیستمهای اطلاعات کامپیوتری 36%، تولیدوساخت 36% و امور مالی شرکتها با 26%، فعالیتهای برونسپاری شده، از سوی شرکتها عنوان گردیدند. در بررسی دیگری که توسط گروه مشاوره ای PA با عنوان «منبع یابی استراتژیک بین المللی» انجام شد، روند توسعه رویکرد برونسپاری در میان چندین فعالیت متداول برونسپاری شده، به تصویر کشیده شد (جدول1-2) .
[1] Conglomeration
[2] Integration
[3] Tom peters
[4] Andrew & Nada Kakabadse
1 Kodak
[6] IBM
[7] Host Company
دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی 09214087336
بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل
دانلود سریع و مستقیم
دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول