پاورپوینت رودكی سمرقندی در 26 اسلاید

دانلود پاورپوینت رودكی سمرقندی در 26 اسلاید

 

پاورپوینت رودكی سمرقندی در 26 اسلاید

پاورپوینت رودكی سمرقندی در 26 اسلاید

پاورپوینت رودكی سمرقندی در 26 اسلاید

دسته بندی تاریخ و ادبیات
فرمت فایل ppt
حجم فایل 428 کیلو بایت
تعداد صفحات 26
برای دانلود فایل روی دکمه زیر کلیک کنید
دریافت فایل

پاورپوینترودكی سمرقندی در 26 اسلاید در قالب پاورپوینت قابل ویرایش.

بخشی از متن فایل پاورپوینت :

زندگی نامه

ابوعبدالله جعفر بن محمد بن حکیم بن عبدالرحمن بن آدم رودکی سمرقندی؛ زاده ، اواسط قرن سوم هجری قمری ۲۴۴ قمری) از شاعران ایرانی دوره ، سامانی در سده ، چهارم هجری قمری است. او استاد شاعران آغاز قرن چهار هجری قمری ایران است. رودکی به روایتی از کودکی نابینا بوده است و به روایتی بعدها کور شد. او در روستایی به‌نام بَنُج رودک در ناحیه ، رودک در نزدیکی نخشب و سمرقند به دنیا آمد. رودکی را نخستین شاعر بزرگ پارسی‌گوی و پدر شعر پارسی می‌دانند. وی در دربار امیر نصر سامانی بسیار محبوب شد و ثروت بسیاری به دست آورد، با این حال در سالهای پایانی عمر مورد بی‌مهری امرا قرار گرفته بود. او در اواخر عمر به زادگاهش بنجرود بازگشت و در همانجا به سال ۳۲۹ هجری (۹۴۱ میلادی) درگذشت.

¢سبک شعر و افکار رودکی
¢رودكی در انواع سخن استاد بوده ،قصیده و قطعه و غزل و رباعی را نیكو سروده است.زبان شعر او بسیار ساده وروان و دور از تكلّف ،و تشبیهات وتصویرهای شعری او غالباً متحرّك و زنده است .
¢رودكی را حقاً باید پدر شعر فارسی و پایه گذار سبك خراسانی یا تركستانی خواند.در اشعار او شور وشادی،و جدو ملال ،زهر اندرز،شك ویقین به هم آمیخته است تخیل او بسیار قوی و تصویرهای شعریش بسیار گویاست.
¢رودكی پیش آهنگ قصیده سرایان نیز هست وكهن ترین قصیده ی كاملی كه مشتمل بر تشبیب و تخلص به مدح باشد از وی یادگار مانده است .ابداع رباعی هم به گفته ی صاحب المعجم از اوست.
¢رودكی، شاعر روشن بین
¢در پایان روزگار دراز او ،تصویری كه رودكی از سیمای خویش در طیّ یك قصیده ی زیبا ترسیم می كند ،با مطلع:
¢«مرا سبود فرو ریخت هر چه دندان بود نبودندان لابل چراغ تابان بود.»
¢این استاد شاعران كهن را پیر مردی نشان می دهد خسته و فرسوده،با دندان های فروریخته،موهایی از غبار ایّام سفید و بالایی از فشار بار زن وفرزند كه از نداری و ناتوانی چاره ای ندارد جز آن كه عصا و انبان بردارد و شاید در كوی و برزن مثل گدایان دریوزه كند به این صورت فرسوده ی نحیف فرتوت،كه دقیقی شاعر،دو چشم تیره را هم كه فروغ خویش را از دست داده است و یا خوداز فروغ بی بهره بوده است می افزاید:
¢« استاد شهید زنده بایستی و ان شاعر تیره چشم روشن بین
¢و این مجموعه ی درد انگیز تصویر شاعری را نشان می دهد كه روزگاری در دربار بخارا به شعر و آواز خویش، وبابربط و چنگ دل های نازنینان و گردنكشان را به دام آورده است.
¢آیا این رودكی كور مادر زاد بوده است؟
¢از گوشه و كنایه هایی كه شاعران نزدیك به روزگار او – مثل دقیقی ،ابوذراعه جرجانی و ناصر خسرو – در باب وی آورده اند پیداست كه او را شاعری نابینا می شناختند.گفت و شنودی كه یك جا بین ابوحیّان توحیدی و ابو علی مسكویه رفته است این نكته را تأیید می كند. چنانكه عوفی نیز آشكارا می گوید كه وی «اكمه» بود و «چشم ظاهر بسته داشت .اما از سخن او بر نمی آید كه همه ی عمر شاعر یا حتّی روزی از عمر او در آن تاریكی های دنیای كوران گذشته باشد.نه فقط ادعای «دیدن»در بعضی از اشعار او هست بلكه تشبیهات حسّی نیز در سخنان او كم نیست خاصّه دنیای رنگ ها –كه بر كوران مادر زاد فرو بسته است- در شعر او جلوه یی تمام داردو به علاوه آن مایه ی عاشقی ها و دلفریبی های روزگار جوانی كه یاد آن ها ایّام سرد پیری و نیستی شاعر را گرم می كرد البته از یك مردی عاجز برنمی آید و پیداست كه بی چشم آهو شاعر بخارا نمی توانسته است كنیزكان غزال رم و زیبا را چنان شیفته و بی تاب خویش كند كه با وجود بیم رقیب شبها به پنهان پیش وی بیایند .

«بسا كنیز نیكو كه میل داشت بدو به شب زیارت او پیش او به پنهان بود»

¢از آن گذشته روشنی و درخشندگی توصیفات و تشبیهات او آن مایه هست كه انسان را در قبول داستان كوری – كوری مادرزادی – او به شك بیندازد .یادی كه شاعر بخارا از روزگار جوانی خویش می كند چنان است كه گویی كوری نیز مثل پیری وسستی وناتوانی فقط در سال های پایان عمر به سراغ او آمده است.با این همه شاید این احتمال درست نباشد كه او درپایان عمر چنانكه در شرح یمینی آورده اند در طی شكنجه كور كرده باشند هر چه هست تصویر پایان عمر شاعر او را چیزی شبیه به هومر شاعر افسانه های یونان –جلوه می دهد و بی شك رودكی نیز – تا حدّی مانند هومر- پدر شاعران دیار خویش به شمار می آید.
و….

✔️  دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی 09214087336

✔️  بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل

✔️  دانلود سریع و مستقیم

✔️  دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *