دانلود مقاله مولالیته

دانلود مقاله مولالیته

دانلود مقاله مولالیته

دانلود-مقاله-مولالیتهلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۹ صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

۱
‏مولالیته
‏مولالیته یک محلول عبارت از تعداد مولهای ماده حل شده در کیلوگرم ‏حلال. ‏برای تهیه یک ‏محلول مولال ۱mol ‏از ماده مورد نظر را (برابر با وزن مولکولی ماده) در ۱۰۰۰ گرم آب ‏حل می‌کنند.
‏نگاه کلی
‏در تهیه محلولهای مولال ، حجم نهایی محلول اهمیتی ندارد. زیرا محلولهای آبی ۱ مولال ‏تهیه شده از مواد حل شده مختلف در ۱۰۰۰ گرم آب ، حجمهای متفاوتی دارند. اما همه این ‏محلولها کسرهای مولی یکسانی از مواد حل شده و حلال دارند. در محلولهای خیلی رقیق ‏آبی ، مولالیته تقریبا با ‏مولاریته ‏برابر می‌شود، زیرا ‏چگالی ‏آب تقریبا ‏برابر با یک می‌باشد و طبق رابطه d = M / V ‏، یک کیلوگرم ‏آب ‏، ‏تقریبا حجمی برابر با یک لیتر اشغال می‌کند.
۲
‏تهیه یک محلول مولال
‏برای تهیه یک محلول مولال از یک جسم ، ابتدا ‏جرم مولکولی ‏آن را محاسبه کرده و سپس وزنی ‏معادل جرم مولکولی آن را برحسب گرم وزن کرده و در ۱۰۰۰ گرم از حلال حل می‌کنیم. به ‏عنوان مثال ، برای تهیه یک محلول آبی از ‏اسید ‏سولفوریک ‏، مقدار ۹۸ گرم از آن را در ۱ کیلوگرم ‏آب ‏حل می‌کنیم.
‏معمولا در ‏آزمایشگاه برای تهیه محلولهای مولال از محلول غلیظ یک ‏اسید ‏یا ‏باز ‏ترجیح داده می‌شود که ابتدا با استفاده ‏از رابطه d = M / V ‏، وزن را به ‏حجم ‏تبدیل کرده و حجم معینی از محلول را که ‏برابر با وزن مولکولی آن می‌باشد، توسط وسایل حجم سنجی ‏(‏پی‌پت ‏یا ‏استوانه مدرج‏) ‏برداشته و در ۱۰۰۰ گرم آب حل ‏می‌کنیم تا یک محلول مولال بدست آید. دقیق بودن غلظت محلولهای مولال به دقیق بودن ‏ترازوی مورد استفاده و دقت وسایل حجم سنجی بستگی دارد.
‏مزایای محلولهای مولال
‏یکی از فواید ‏مولالیته ‏، مستقل بودن آن از درجه ‏حرارت می‌باشد. یک محلول یک مولال که در ۲۰ درجه تهیه شده است، در ۱۰۰ درجه نیز در ‏صورتی که هیچ مقدار ماده حل شده یا ‏حلال ‏بر اثر ‏گرما ‏از بین نرود، یک مولال خواهدبود. زیرا ‏محلول مولال بر مبنای جرم اجزای سازنده آن تهیه شده است و

 

دانلود فایل

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x